[II 2.0 DID] Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego |
Autor |
Wiadomość |
PiotrG
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DID Intense+2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2010, 18:28 [II 2.0 DID] Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego
|
|
|
Czy możecie mi podpowiedzieć jak i gdzie najkorzystniej wymienić pękniętą szybkę przedniego światła przeciwmielnego w Outku po liftingu?
Z góry serdecznie dziękuję
Piotr
PS. Przy okazji - jestem b. zadowolony z tego samochodu. Malkontenci/niezadowoleni, jak pokazuje nauka są przeciętnie 5-6 krotnie bardziej aktywni we wpisach na forach internetowych niż zadowoleni. Ja szczerze mówiąc jako zadowolony z Outlandera - głównie Was czytam. |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 13-10-2010, 21:53
|
|
|
PiotrG napisał/a: | Czy możecie mi podpowiedzieć jak i gdzie najkorzystniej wymienić pękniętą szybkę przedniego światła przeciwmielnego w Outku po liftingu?
Z góry serdecznie dziękuję |
Na bank będziesz musiał kupic całego halogena. Mnie w zeszłym roku kamień strzelił w ksenona i cala elektronika poszła od wilgoci po kilku miesiącach. Niestety reflektor jest klejony i nie da się samej szybki wymienić. Nowy buahahahaha w ASO 7 klocka Kupilem uzywkę z rozbitka na Allegro za 800zł. W BMW też mialem podobną hecę z kamieniem, ale tam szybka jest wymienialna więc skończyło się na wymianie tejże za 100 zł. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
PiotrG
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-10-2010, 22:37 Re:Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego
|
|
|
Dzięki za sugestie. Może jednak jest rozbieralny, bo jak np. wymienić w nim żarówkę? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-10-2010, 22:41 Re:Pęknięte szkiełko reflektorka przeciwmgielnego
|
|
|
PiotrG napisał/a: | Dzięki za sugestie. Może jednak jest rozbieralny, bo jak np. wymienić w nim żarówkę? |
Zdejmujesz kilka zatrzasków z osłony nadkola i wyjmujesz żarówkę od wewnętrznej strony zderzaka. |
Dominik |
|
|
|
 |
PiotrG
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-10-2010, 22:49
|
|
|
Po przyglądnięciu się zdjęciom przyznaję rację Mitsoo- dzięki. Tylko, że po lifcie mam srebrną obwódkę reflektorka - oby się chociaż ta demontowała bo te w sprzedaży są czarne. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-10-2010, 22:51
|
|
|
PiotrG napisał/a: | Po przyglądnięciu się zdjęciom przyznaję rację Mitsoo- dzięki. Tylko, że po lifcie mam srebrną obwódkę reflektorka - oby się chociaż ta demontowała bo te w sprzedaży są czarne. |
Te na Allegro nie są do glonojada. |
Dominik |
|
|
|
 |
|