[MSS 1.3] kabel plusowy od akumulatora do wnętrza kabiny.. k |
Autor |
Wiadomość |
mariosos
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2010, 22:46 [MSS 1.3] kabel plusowy od akumulatora do wnętrza kabiny.. k
|
|
|
Witam,
jestem świeży na forum także proszę mi wybaczyć ewentualne błędy.
Nie znalazłem podobnego tematu więc postanowiłem założyć nowy. Informacje w nim zawarte mogą przydać się nie tylko mi, ale i również innym użytkownikom spejsów.
Otóż potrzebuję przeprowadzić przewód z prądem od akumulatora do wnętrza kabiny i zupełnie nie wiem którędy mógłbym go puścić. Nie znalazłem, żadnego dobrego miejsca na ściance oddzielającej kabinę od komory silnika. Może ktoś z forumowiczów orientuje się lepiej w tym temacie.. Serdecznie proszę o pomoc.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
Pomógł: 17 razy Dołączył: 09 Sty 2006 Posty: 1196 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 24-11-2010, 15:05
|
|
|
Może takie rowiązanie Cię zaintersuje? |
|
|
|
 |
mariosos
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-11-2010, 19:35
|
|
|
Dzięki wielkie, widziałem już ten temat, ale jednak zależy mi na przeciągnięciu kabla bezpośrednio od akumulatora. Nie chce robić jakiejś lipy. Dodam jedynie, że ten kabel plusowy potrzebny mi jest do napędzenia wzmacniacza... |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
Pomógł: 17 razy Dołączył: 09 Sty 2006 Posty: 1196 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 25-11-2010, 08:11
|
|
|
W service manual masz schemat instalacji elektrycznej.
Wg mnie najlepiej poprowadzić dodatkowy przewód obok istniejącego.
 |
|
|
|
 |
mariosos
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 25-11-2010, 19:26
|
|
|
problem w tym, że nie widzę, żeby u mnie w tym miejscu szły jakieś przewody. Wiązka kabli idzie od strony pasażera, gdzieś na wysokości filtra kabinowego. Tylko, że dostęp od środka w te miejsce jest fatalny. Słyszałem, że gdzieś od strony kierowcy powinna być jakaś gumowa zaślepka. Podobno po przebiciu tej zaślepki kabel powinien wyjść gdzieś nad pedałem sprzęgła. Spotkał się ktoś w MSS z czymś takim?
[ Dodano: 26-11-2010, 15:36 ]
już sobie poradziłem. Przewód puściłem przy oryginalnej wiązce kabli od strony pasażera.
dzięki za pomoc, pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|