Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] kabel plusowy od akumulatora do wnętrza kabiny.. k
Autor Wiadomość
mariosos 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-11-2010, 22:46   [MSS 1.3] kabel plusowy od akumulatora do wnętrza kabiny.. k

Witam,
jestem świeży na forum także proszę mi wybaczyć ewentualne błędy.
Nie znalazłem podobnego tematu więc postanowiłem założyć nowy. Informacje w nim zawarte mogą przydać się nie tylko mi, ale i również innym użytkownikom spejsów. :)

Otóż potrzebuję przeprowadzić przewód z prądem od akumulatora do wnętrza kabiny i zupełnie nie wiem którędy mógłbym go puścić. Nie znalazłem, żadnego dobrego miejsca na ściance oddzielającej kabinę od komory silnika. Może ktoś z forumowiczów orientuje się lepiej w tym temacie.. Serdecznie proszę o pomoc.

Pozdrawiam! :)

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 24-11-2010, 15:05   

Może takie rowiązanie Cię zaintersuje?

mariosos 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2010, 19:35   

Dzięki wielkie, widziałem już ten temat, ale jednak zależy mi na przeciągnięciu kabla bezpośrednio od akumulatora. Nie chce robić jakiejś lipy. Dodam jedynie, że ten kabel plusowy potrzebny mi jest do napędzenia wzmacniacza...

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 25-11-2010, 08:11   

W service manual masz schemat instalacji elektrycznej.
Wg mnie najlepiej poprowadzić dodatkowy przewód obok istniejącego.

mariosos 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-11-2010, 19:26   

problem w tym, że nie widzę, żeby u mnie w tym miejscu szły jakieś przewody. Wiązka kabli idzie od strony pasażera, gdzieś na wysokości filtra kabinowego. Tylko, że dostęp od środka w te miejsce jest fatalny. Słyszałem, że gdzieś od strony kierowcy powinna być jakaś gumowa zaślepka. Podobno po przebiciu tej zaślepki kabel powinien wyjść gdzieś nad pedałem sprzęgła. Spotkał się ktoś w MSS z czymś takim?

[ Dodano: 26-11-2010, 15:36 ]
już sobie poradziłem. Przewód puściłem przy oryginalnej wiązce kabli od strony pasażera.
dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu