Zdrowie - woda ustrukturyzowana. |
Autor |
Wiadomość |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2010, 00:35 Zdrowie - woda ustrukturyzowana.
|
|
|
kochane zdrowie ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię stracił...
W moim przypadku jest dokładnie właśnie tak...32 na karku, można powiedzieć w ''kwiecie wieku'' - hehe, a tu się psuć zaczynam...
Nie będę tu się rozczulał nad sobą i nad swoimi dolegliwościami choć się trochę ich zwaliło. Najważniejsze, że staram się zmienić to i owo. I tak sobie wymyśliłem, że zacznę od wody. Odstawiłem kolorowe napoje i pseudo soki - staram się pić dużo wody.Przypomniało mi się, że kiedyś moja żona zamrażała wodę a potem sobie rozmrażała i tak sobie ją piła. Nie wiem dlaczego przestała, niby jej nie smakuje.
Spróbowałem i ja od niedawna. Kupuję sobie wodę z Żywca, pakuję do zamrażalki, potem sobie ją wyjmuję, rozmarza i tak sobie popijam - około 1,5 litra dziennie.
Pierwszym razem się nieźle zdziwiłem jak rozmarzła - na dnie butelki męty takie pływają że ...
Wg mnie to kamień(chociaż Żywiec praktycznie go nie ma) i wszelkie minerały - proces ten napewno oczyszcza wodę i demineralizuje.
Wg niektórych, nazwijmy ich ''specjalistów'' zamrażanie i rozmrażanie wody powoduje zmianę jej właściwości - o wodzie takiej mówimy ustrukturyzowana - a więc bliżej jej do tej znajdującej się w komórkach żywych organizmów. Powoduje to łatwieszą jej przyswajalność przez nasz organizm a więc i szybkie usuwanie wszelkich toksyn i innych świństw z naszego organizmu.
Eksperyment swój z wodą zacząłem od niedawna lecz chciałem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Przy okazji chciałem zapytać: może ktoś wie coś więcej na ten temat? przerabiał temat picia takiej wody?
Na tą chwilę:
1.Woda zamrożona a potem rozmrożona smakuje inaczej niż przed zamrożeniem.
2.Jest raczej wolna od kamienia i minerałów(podobno nie powinniśmy ich za dużo spożywać). |
|
|
|
 |
Dresu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2010, 08:24
|
|
|
Woda wypłukuje z organizmu minerały i witaminy. Jak przesadzisz to dopiero będziesz miał problemy. Lepiej sprawdzać skład wody. |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-10-2010, 09:06
|
|
|
vendetta napisał/a: | Woda Żywiec jest przepyszna |
woda żywiec to ścieki - były nawet partie, które wycofywano w całości, bo gdyby taka woda płynęła w kranie, to sanepid zamknąłby wodociąg
ponadto zawiera mnóstwo rakotwórczego sodu - 10x więcej niż np. Dobrawa (którą osobiście uważam za dobrą wodę, choć pewnie są lepsze - znam wiele osób, które wyregulowały sobie nią wiele problemów nie tylko trawiennych) |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 13-10-2010, 14:17
|
|
|
autoR, nie wiem co chcesz wypłukać z organizmu, ale zdecydowanie polecam do tego YERBA MATE. Opis zioła znajdziesz w internecie.
Co prawda trzeba zainwestować parę złotych, ale MATE ma w sobie w zasadzie wszystkie mikroelementy niezbędne do funkcjonowania.
Jeśli widziałeś kiedyś Cejrowskiego lub Pawlikowską z rurką i tykwą w ręku to właśnie spożywali YERBĘ.
Poczytaj, sam ocenisz czy się opłaca.
Zdrowia życzę. |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
bastek
Mitsumaniak kaktusiarz
Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
|
Wysłany: 13-10-2010, 20:04
|
|
|
Dresu napisał/a: | Woda wypłukuje z organizmu minerały i witaminy |
to chyba nieprawda....
jesli są sprawne nerki, to wychwycą z moczu (jeszcze w nereczkach) elektrolity w ilosci takiej, jaka jest potrzebna. nadmiar jest wydalany. jesli dostarczymy duzo wody - po prostu nasze siusiu będzie bardziej wodniste....
piszę o duzych ilościach wody, nie olbrzymich - kilkadziesiąt litrów.. i zakałdam, że coś zjemy - nie sama woda - wtedy dostarczamy minerałów aż w nadmiarze (zwłaszcza sodu)
Krzyzak napisał/a: | zawiera mnóstwo rakotwórczego sodu |
sód nie jest rakotwórczy. odpowiada za wzarost cisnienia i kolejne następstwa - ale działania kertogennego ni jak nie ma.... autoR napisał/a: | 1.Woda zamrożona a potem rozmrożona smakuje inaczej niż przed zamrożeniem.
2.Jest raczej wolna od kamienia i minerałów(podobno nie powinniśmy ich za dużo spożywać). |
ad 1 - tak
ad 2 - wraz ze zmanina temp zmienia się rozpuszczalnośc soli (sole te pod względem chemicznym, nie sól kuchena) - spada. i się wytrącają (zwłaszcza jako sole wapnia). spróbuj - więcej rozpuścisz w goracej wodzie niż w zimnej i odwrotnie - ropuśc cos (cukier, sól kuchenną, galaretkę) we wrzatku, potem studź roztwór - zacznie sie wytrącać.
minerałów nie powinno się duzo przyjmowqać, - ale - nawet jeśli wypijesz duzo wody silnie zmineralizowanej. szczególnie wysokosodowej - i tak przyjmiesz mniej kationu sodu niz np. w wędlinie, chlebie, margarynie, posolonym pomidorze (czyli 1 kanapce). poza tym dostarczysz też wodę do wydalenia nadmiaru - czego nie ma w kanapce - oczywiście jesli masz zdrowe nerki - nadmiar odfiltrujesz i wysiusiasz autoR napisał/a: | Odstawiłem kolorowe napoje i pseudo soki |
przestań solić cokolwiek - ilośc sodu dostarczana w chlebie zjadanym codziennie przekracza dzinną dawkę...... te 2 rzeczy - to chyba najgorsze trucizny (sól i kolorowa, bardzo słodka przetworzona żywność) |
_________________ pozdr,
bastek
auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021- |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 13-10-2010, 22:55
|
|
|
gulgulq napisał/a: |
co do Żywca to też gdzieś słyszałem że to syf...kranówka odfiltrowana i to nie zupełnie |
Może to syf (szczerze nie wiem) ja tam truskawkową popijam w pracy niegazowaną.
W każdym razie myślicie że to co jest w butelce (nie ważne co za firma) to coś innego niż kranówka? Mam w mojej miejscowości 2 rozlewnie (oprócz żywca) i każda po prostu bierze z kranu wodę... Filtrowanie?? hehhehe To tak jak by kupować wędlinę w supermarkecie i stwierdzić że tam jest więcej jak 50% mięsa |
|
|
|
 |
gulgulq

|
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 14-10-2010, 09:25
|
|
|
autoR napisał/a: | Wg mnie to kamień(chociaż Żywiec praktycznie go nie ma) i wszelkie minerały - | Żywiec wogóle mało co w sobie ma Vendetta i Krzyżak mają rację. Ja niestety na wodzie Żywiec jechałem 5 lat, bo mi smakowała i nie turlała się po samochodzie. Odczucia mam mieszane. Z jednej strony wypłukała mi toksyny z organizmu, ale z drugiej strony morfologię to miałem taką sobie Nie wiem czy to akurat wina wody, ale myślę że się do tego przyczyniła. Teraz piję Kingę Pienińską. Minerałów ma sporo i też mi smakuje. Na serce kardiolog mojej żonie zalecił, bo ma dużo potasu. |
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
|
Wysłany: 14-10-2010, 19:10
|
|
|
A gdzie tę Kingę P. można nabyć.Pytam poważnie. |
|
 |
stary alfer

|
Wysłany: 14-10-2010, 19:15
|
|
|
romero napisał/a: | A gdzie tę Kingę P. można nabyć.Pytam poważnie. |
Wydaje mi się, że wszędzie...
W Szczecinie jest dosłownie w każdym sklepie. |
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
gulgulq

|
|
|
|
 |
stary alfer

|
Wysłany: 14-10-2010, 19:49
|
|
|
gulgulq napisał/a: | na Podkarpaciu to jakaś utopijna woda |
Rozejrzałeś się dokładnie?
Żeby Wam narobić smaka, powiem, że jest pyszna, bo lekka gazowana |
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 15-10-2010, 14:44
|
|
|
romero napisał/a: | A gdzie tę Kingę P. można nabyć.Pytam poważnie. | W wielu sklepach. Ja kupuję w Realu i czasem bywa w Tesco. W Macro jest praktycznie zawsze tylko czasem trzeba poprosić żeby ściągnęli paletę z górnych regałów.
stary alfer napisał/a: | Żeby Wam narobić smaka, powiem, że jest pyszna, bo lekka gazowana | Dokładnie o tą mi chodzi Czasem sobie do niej wleję sok Herbapolu dla lekkiego posmaku jak szukam w życiu jakiejś odmiany
Właśnie sobie uświadomiłem że dzięki temu sokowi od kwietnia do dziś wypiłem tylko dwie 2litrowe butelki Coca Coli. Kiedyś pijałem 2-3 na tydzień. |
|
 |
|