|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] brak ogrzewania |
Autor |
Wiadomość |
lexyy
Nowy Forumowicz
Auto: colt CJO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2010, 01:04 [CJ1A 1.3] brak ogrzewania
|
|
|
witam, misiek jak dla mnie za skaplikowany i nie radze sobie a wiec nie mam ogrzewania, wskaźnik temperatury ani drgnie, termostat się otwiera,tylko nie wiem czy nie za wcześnie, chłodnica raczej cała ciepła, woda jest, brak ogrzewania i wskaźnik od temp. ani drgnie, auto użytkuje siostra także ciężko coś stwierdzić, pół roku temu była wymieniana uszczelka, pierścienie i robiona głowica(gaz) czy może być zapowietrzony? czy ponownie padła uszczelka |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-10-2010, 09:28
|
|
|
Być może za szybko się otwiera termostat, ale i tak powinieneś czuć choć lekkie ciepło z dmuchawy, jezeli wskaznik ani mm nie drgnie, nawet podczas dłuższej jazdy, to najprawdopodobniej albo czujnik temperatury nie jest podpiety, albo jest on uszkodzony.
Odnosnie padnietej uszczelki, trzeba sprawdzic czy nie ubywa plynu, czy nie robi sie "kawa z mlekiem" w misce olejowej, czy nie bije cisnienia w układ chłodzenia - podczas pracy silnika, itd. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lexyy
Nowy Forumowicz
Auto: colt CJO
|
Wysłany: 09-12-2010, 21:02
|
|
|
padła uszczelka drugi raz następne 700PLN nie mojej siostry jak sprawdzić działanie sondy w tym silniku są dwie czy jedna |
|
|
|
 |
|
|