Kartonowy model galanta EAxx |
Autor |
Wiadomość |
nietoperek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 sport
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 291 Skąd: Żoliborz
|
Wysłany: 05-07-2010, 18:05 Kartonowy model galanta EAxx
|
|
|
Witam Wszystkich
Na początek małe sprostowanie bo tytuł kłamie bo jest to raczej wielki projekt i nie wiem czy go do kończę (niestety ale większość prac zostaje w połowie :/) ale mam nadzieję że ten skończę i pisze w tym dziale bo jednak dotyczy to Galanta więc uznałem że to najlepsze miejsce na to, jak się mylę to proszę o przeniesienie tematu.
Od dobrych paru tygodni szukałem modelu kartonowego mojego misia i znalazłem ale jednak pięć kawałków papieru z teksturą mnie nie zadowala :/
Jako iż mam małą znajomość odpowiednich programów wiec za czołem pracę, wczoraj udało mi się zrobić felgę (właściwie same ramiona) wraz z oponą. Zdjęci niestety nie pokażę, może jutro jak zrobię nową z teksturami i ładnie sklejona bo na tej nie widać nic prócz kleju.
Wszelkie sugestie i pomoc mile widziane
Zapomniałem co to ma być oczywiście Galant EAxA
P.S.
Przepraszam za błędy i za składnie ale jestem tak zmęczony że nawet nie wiem co pisze. |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 27-07-2010, 12:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 05-07-2010, 20:01
|
|
|
życzę powodzenia w pracach
sam kiedyś dłubałem w modelarstwie |
|
|
|
 |
Wiciu
Forumowicz

Auto: GALANT 2,5 V6 Sport Edition
|
Wysłany: 21-07-2010, 18:18
|
|
|
a mnie się udało znaleźć model ale legnum w skali 1:43 w hong kongu, 3 miesiące czekania i mam niestety nie mam czasu go skończyć ale pochwale sie w przyszłym tygodniu |
_________________ 163 rozhasane paliwożerne kucyki
 |
|
|
|
 |
nietoperek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-07-2010, 19:15
|
|
|
Ale to plastik czy karton ? Dał byś może jakiś namiar jak to plastik może maja gala.
Ja od prawie 2 tyg stoję z robotą brak czasu, ale wymaga małych poprawek i potem sklejenie myślę że w ten weekend jakimiś fotkami się pochwale. |
|
|
|
 |
Wiciu
Forumowicz

Auto: GALANT 2,5 V6 Sport Edition
|
Wysłany: 22-07-2010, 07:41
|
|
|
tak plastik, szkoda że na gala nie da się przerobisz bo to jest wersja kombi i ma inny tył, no i deskę do środka trzeba by mieć europejską znalazłem go na ebayu bo w sklepach modelarskich na świecie całym nie udało mi się nic znaleźć
Tak jak obiecałem wrzucam fotki Jak znajdę w końcu czas to go skleję i się pochwale efektem finalnym
 |
_________________ 163 rozhasane paliwożerne kucyki
 |
|
|
|
 |
nietoperek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2011, 15:41
|
|
|
Witam po dość długiej przerwie w projekcie.
Po paru nie udolnych próbach na jakiś czasu musiałem dać sobie spokój (brak chęci, czasu, komputera i umiejętności )
Oczywiście w głowie cały czas była myśli skończenia projektu, ale zaszło parę zmian ponieważ ciężko będzie uzyskać gładka powierzchnie z kartonu wpadłem na pomysł położenia na niego czegoś hmmm… sam jeszcze nie wiem coś w rodzaju szpachli może gipsu i ładne wymodelowanie tego. Potem oczywiście położenie żywicy i projekt zmienia się z kartonu w plastik A ponieważ model mi wyszedł 40cm (zbyt małe części by zrobić mniejszy :/) wpadł też na głupi pomysł wrzucenia jakiegoś mechanizmu z jakiegoś samochodu sterowanego pilotem (ale to może kiedyś)
Poniżej zamieszczam fotki bardzo niedopracowanego modelu zwłaszcza iż został wydrukowany na cienkich kartkach co pod wpływem kleju miało fatalny skutek :/ ( model powyginany i odkształcony) Następny mam nadzieje będzie lepszy bardziej dopracowany sam model 3d i tym razem już drukowany na czymś grubszym.
 |
|
 |
diabelll
Forumowicz
Auto: Galant ;>
|
Wysłany: 01-08-2011, 17:52
|
|
|
nietoperek, jest super nie przejmuj sie |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 03-08-2011, 03:23
|
|
|
więcej żeber grubo więcej minimum co pół cm przy tak skomplikowanym kształcie i będzie wyglądał bosko
jak masz zdolności rzeźbiarskie to model z gliny zrobić potem pociąć gorącym drutem idealnie co 0,5cm i na podstawie odciętych kawałków zrobić wręgi testowana metoda |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
KucharZ
Mitsumaniak
Auto: EA5W '99
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 449 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-08-2011, 12:02
|
|
|
Wiciu napisał/a: | tak plastik, szkoda że na gala nie da się przerobisz bo to jest wersja kombi i ma inny tył, |
Wszystko się da jak masz zdolności to powinno Ci się udać zwłaszcza, że już ktoś to zrobił
Oto przykład:
LINK |
_________________ Galant EA5W 08.2009 - ...
Colt CA4A 01.2008 - 03.2009 - sprzedany
Witaj Gość, zobacz mojego Galanta
 |
|
|
|
 |
nietoperek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-08-2011, 13:26
|
|
|
Wszyc napisał/a: | więcej żeber grubo więcej minimum co pół cm przy tak skomplikowanym kształcie i będzie wyglądał bosko |
Problem w tym że pomyślałem o tym dopiero w połowie klejenia i w tej chwili nie ma w ogóle żeber, ale mam zamiar trochę uprościć model i porobić żebra.
Wszyc napisał/a: | jak masz zdolności rzeźbiarskie to model z gliny zrobić potem pociąć gorącym drutem idealnie co 0,5cm i na podstawie odciętych kawałków zrobić wręgi testowana metoda |
Aż tak chyba nie jestem uzdolniony |
|
 |
|