Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:56 |
[Cari 1.8 GDI] Carisma WERSJA SPORT? |
Autor |
Wiadomość |
lukaszpiet
Nowy Forumowicz
Auto: nie posiadam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2010, 12:37 [Cari 1.8 GDI] Carisma WERSJA SPORT?
|
|
|
Panowie,
Możecie rzucić okiem na poniższą ofertę. Szukam autka, ale jestem niedoświadczony. Moglibyście ocenić czy warta jest zainteresowania i czy była w ogóle taka wersja SPORT? Mam kawałek do Gniezna i nie chciałbym jechać jeśli nie ma po co. Z góry dziękuję za pomoc.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C15605014.html |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 19-10-2010, 13:34
|
|
|
Przypatrz się przodowi. Nie to, że źle wygląda, ale ramki powinny mieć chromowe obwódki.
Osłona silnika też nie powinna być czarna tylko srebrna. Poza tym... wydaje się być OK. |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
lukaszpiet
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-10-2010, 14:30
|
|
|
też zwróciłem uwagę na ramkę. o osłonie silnika srebrnej nie wiedziałem. czyli jest podejrzenie, ze byl bity z przodu i wstawiony przód od wersji 2002? |
|
|
|
 |
buhhu
Mitsumaniak GDI fanatic

Auto: Carisma 1.8 GDI 125 KM EXE
|
Wysłany: 20-10-2010, 01:06
|
|
|
Na tym zdjęciu widać, że na luzie ma dziwnie niskie obroty, cos podejrzanie ten silnik wygląda.
Wydaje mi się, że jeżeli rzeczywiście to jakaś wersja "sport" to lusterka byłyby w kolorze nadwozia (malowane czarnym lakierem) a nie czarne plastikowe. To taka dygresja. W książce powinien być jakiś wpis o wersji, warto sprawdzić, zadzwonić i spytać czy coś takiego widnieje czy to tylko wymysł sprzedającego który przejechał się GDI i uważa, że tak chodzi sportowe auto
pozdro ! |
_________________ Długie proste są dla szybkich samochodów.
Ciasne zakręty są dla szybkich kierowców.
Gość poznaj historie mojej Carismy i oceń!
 |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 20-10-2010, 10:47
|
|
|
Obroty OK, mogłyby być niższe nawet. Choć u mnie trzymają ten poziom.
Co do ramek... podobnie jak osłona silnika to może być wymysł użytkownika. U nas na forum jest takich kilka
Ogólnie samochód wydaje się dość poprawny, ale podczas oględzin radzę zachować czujność.
Jeśli nie chcesz jeszcze jechać to poproś kogoś na regionalnym forum o oględziny. |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
zruk
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI '02
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 18 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 20-10-2010, 16:45
|
|
|
witaj
przód nie jest od 2002 roku bo wtedy były już czarne lampy faktycznie atrapa jest od 2002 roku.
Sam posiadam wersje sport z 2002 roku i doczytałem że różnią się wyposarzeniem od innych i jak znalazłem to sport powinien mieć i to co moj ma to: skóra, tempomat, podgrzewane fotele, halogeny, i lusterka takie jak ma czarny plastik nie w kolorze całego auta ale też listwy z tego co widze są w kolorze auta a powinny także być czarne. Wydaje mi się że tylko znaczek sport jest w niej wstawiony i to wszystko co ma wspólnego z tą wersją. |
|
|
|
 |
Enforcer
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 DID
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lut 2010 Posty: 150 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-10-2010, 23:57
|
|
|
Hmmm, dziwi mnie jedno, auto garażowane a pod maską tyle rdzy?
Moja Cari jest starsza o 6 lat i w tych miejscach nie ma kompletnie rdzy.
Obym się mylił ale to może oznaczać że te elementy przez dłuższy czas były narażone na działanie wody (ostatnia powódź? ) a na jednym z amortyzatorów widać brązowy osad (pozostałości mułu?) Dziwi również brak zdjęć wnętrza... To moje podejrzenia, oby niesłuszne. |
|
|
|
 |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2010, 17:34
|
|
|
może i garażowane ale w garażu pod domem jak była powódź |
|
|
|
 |
lukaszpiet
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-10-2010, 20:10
|
|
|
PAnowie, dzięki za oględziny i wyrażenie opinii. jak wspomnialem na wstępie mam kawal drogi do Gniezna i raczej odpuszcze w takim wypadku temat. dzieki za porady |
|
|
|
 |
|