Zamknięty przez: Hubeeert 08-02-2011, 12:52 |
Pirat drogowy w Lancerze z naklejką MISTUMANIAKI.com |
Autor |
Wiadomość |
michałpopławski
Nowy Forumowicz
Auto: niemieckie
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2011, 18:24 Pirat drogowy w Lancerze z naklejką MISTUMANIAKI.com
|
|
|
Czołem Panowie,
nie mam Mitsubishi, nigdy nie miałem i chyba mieć nie będę, bo pasjonuje mnie niemiecka motoryzacja i nieco starsza niz współczesna, ale chciałbym podzielić się z Wami pewnym spostrzeżeniem z dzisiaj.
Otóż wjeżdżając dziś około godz. 13:30 do Szczecina główną arterią na wysokości Basenu Górniczego zobaczyłem jak srebrne kombi z prędkością około 100 km/h zmienia pasy zmuszając innych uczestników ruchu, w tym mnie, do nagłego hamowania. To nie była jedna akcja, tylko cały ciąg naprawdę niebiezpiecznych manewrów na długości około 2-3 kilometrów. Dawno nie widziałem tak agresywnego i bezmyślnego sposobu jazdy w mieście.
To co wyczyniał kierowca przechodziło ludzkie pojęcie i włos jeżył się na głowie nie tylko mi - widziałem reakcje innych kierowców.
Oczywiście jak to zwykle bywa kolega skończył swój rajd na najbliższych swiatłach, gdzie okazało się, że musi poczekać na wszystkich których wyciął. Kierowca bombowca to młody łepek, dwadzieścia kilka lat, krótko opitolony w gustownej bluzie z kapturem.
Auto to srebrne MITSUBISHI LANCER kombi na rejestracji ZGR (Gryfino) z końcówką: 50.
No i na klapie pięknymi, dużymi literami wyklejony Wasz adres: WWW.MITSUMANIAKI.PL
Nie ma co, naprawdę skuteczna antyreklama Waszego środowiska...
Mając nadzieję, że to jednak czarna owca, życzę wszystkim bezpiecznych powrotów do domu i do zobaczenia gdzieś na drodze! |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
|
Wysłany: 31-01-2011, 18:52
|
|
|
My jedynie co możemy zrobić to przeprosić za naszego "kolegę", a admini mogą się nim zająć, gdy dowiedzą się jaki nick posiada na forum. Może jakieś ostrzeżenie albo coś? Bo jednak gdziekolwiek umieszczony na aucie jest znak o tym, że współpracuje z forum Mitsumaniaki do czegoś z obowiązuje, co nie ogranicza się tylko do forum, a robi nam także bardzo poważną antyreklamę. Oby takie sytuacje się nie powtarzały
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cabaniarz
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
|
Wysłany: 31-01-2011, 20:30
|
|
|
Myślę, że ustaleniem kto to był nie będzie problemu. Jeśli jest OK, sam się przyzna. Jeśli to prawda, to mam nadzieję że to jednostkowy ,,wyskok''. |
_________________ Mitsubishi LANCER SPORTBACK 1.8 INTENSE 2008
02390/KMM
 |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 31-01-2011, 20:43
|
|
|
Ja już wiem kto to.
Klubowicz musiał przekazać auto synowi, bądź komuś innemu, ponieważ wygląda i zachowuje się zupełnie inaczej jak na człowieka w jego wieku przystoi |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
Ostatnio zmieniony przez stary alfer 31-01-2011, 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 31-01-2011, 21:10
|
|
|
Jak ja lubię takie wątki..... Muciek napisał/a: | admini mogą się nim zająć, gdy dowiedzą się jaki nick posiada na forum. | I co mają zrobić? Od tego jest Policja by coś zrobić z kierowcą za wykroczenia drogowe.
stary alfer napisał/a: | Klubowicz musiał przekazać auto synowi.... | No cóż, to chyba typowe zachowanie
To się będzie działo jak tatuś przeczyta o wyczynach synalka
A Ty kolego też musiałeś trzymać niezłe tempo przez te 2-3 km
michałpopławski napisał/a: | zobaczyłem jak srebrne kombi z prędkością około 100 km/h zmienia pasy.....
ciąg naprawdę niebiezpiecznych manewrów na długości około 2-3 kilometrów | Ale cóż, chwały niestety nam nie przyniósł |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 31-01-2011, 21:14
|
|
|
JCH, jak zwykle sceptyczne i ironiczne nastawienie
JCH napisał/a: | I co mają zrobić? Od tego jest Policja by coś zrobić z kierowcą za wykroczenia drogowe. |
zgodnie z akcją wspierania "Stop wariatom drogowym" - dany delikwent może dostać bana na forum |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
|
Wysłany: 31-01-2011, 21:16
|
|
|
gulgulq napisał/a: | zgodnie z akcją wspierania "Stop wariatom drogowym" - dany delikwent może dostać bana na forum | Tzn ojciec który nie prowadził? |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
stary alfer

|
Wysłany: 31-01-2011, 21:21
|
|
|
gulgulq napisał/a: | zgodnie z akcją wspierania "Stop wariatom drogowym" - dany delikwent może dostać bana na forum |
Z resztą to by jeszcze trzeba by jakoś udowodnić, bo kolega "w niemieckim aucie" mógł historię spreparować |
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 31-01-2011, 21:30
|
|
|
gulgulq napisał/a: | zgodnie z akcją wspierania "Stop wariatom drogowym" - dany delikwent może dostać bana na forum | A ja widziałem gulgula jak zapitalał "czysta na gumie" przez Ropczyce - bana mu
To żart oczywiście Nie popadajmy w paranoję.
mitsu00 napisał/a: | gulgulq napisał/a: | zgodnie z akcją wspierania "Stop wariatom drogowym" - dany delikwent może dostać bana na forum | Tzn ojciec który nie prowadził? | A to feler westchnął seler Cóż za paradoks
stary alfer napisał/a: | Z resztą to by jeszcze trzeba by jakoś udowodnić, bo kolega "w niemieckim aucie" mógł historię spreparować | Dajmy spokój bo za chwilę jeszcze autor tego tematu będzie musiał udowadniać, że nie jest wielbłądem. Pierwszy post na Forum, zarejestrował się dzisiaj.... mnie by się chyba nie chciało (preparować) ale skoro na klapie "stało jak wół": WWW.MITSUMANIAKI.PL to aż się prosiło o zajrzenie co to za twór te MITSU-coś tam. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
stary alfer

|
Wysłany: 31-01-2011, 21:46
|
|
|
JCH napisał/a: | stary alfer napisał/a:
Z resztą to by jeszcze trzeba by jakoś udowodnić, bo kolega "w niemieckim aucie" mógł historię spreparować
Dajmy spokój bo za chwilę jeszcze autor tego tematu będzie musiał udowadniać, że nie jest wielbłądem. Pierwszy post na Forum, zarejestrował się dzisiaj.... mnie by się chyba nie chciało (preparować) ale skoro na klapie "stało jak wół": WWW.MITSUMANIAKI.PL to aż się prosiło o zajrzenie co to za twór te MITSU-coś tam. |
Napisałem to z przymrużeniem oka i między innymi dlatego:
JCH napisał/a: | A ja widziałem gulgula jak zapitalał "czysta na gumie" przez Ropczyce - bana mu
To żart oczywiście Nie popadajmy w paranoję. |
Zakładam, że kolega w "niemieckim aucie" mówi prawdę
Over.
Miłego wieczoru |
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:15
|
|
|
stary alfer napisał/a: |
Klubowicz musiał przekazać auto synowi, bądź komuś innemu, ponieważ wygląda i zachowuje się zupełnie inaczej jak na człowieka w jego wieku przystoi |
No to właściciel powinien się co najmniej dowiedzieć jak ktoś jeździ jego autem... |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:29
|
|
|
michałpopławski, z takiej czy innej przyczyny witamy na forum.
odnośnie zdarzenia, które miało miejsce powiem tyle że wszędzie znajdzie się jakiś idiota bo generalnie nasz klub wspiera i promuje wszelkie akcje związane z poprawą bezpieczeństwa ruchu drogowego. a kierowca lancera z konta taty czy swojego niech też opisze zaistniała sytuację. miłego wieczoru wszystkim |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
michałpopławski
Nowy Forumowicz
Auto: niemieckie
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:30
|
|
|
Cieszę się, że mój post spotkał się z reakcją z Waszej strony.
Oprócz tego, że zakapturzony mógł kogoś skaleczyć lub położyć na amen, to po prostu robi Wam źle. A stereotyp szybko się utrwala i jeden taki baran pracuje na złą opinię całego Waszego środowiska.
Oczywiście od ścigania i karania są odpowienie służby i nie o to tutaj chodzi.
Zresztą jak ktoś wyżej zauważył, każdy z nowozarejestrownego konta mógłby komuś narobić koło pióra, więc pozostaje kwestia wiarygodności.
Jazda za autem łamiącym przepisy (nie rzadko za radiowozem) z telefonem w ręku to ulubiony sport Polaków, ale mnie nie bawi mnie to ani trochę, więc nie widzicie dziś Panowie w tym temacie filmu. Jechałem swoje, skrajnie prawym z trzech pasów tak jak to mam w zwyczaju i z żadnej mojej wypowiedzi nie wynika, że jechałem szybciej niż pokazywały znaki.
Dobrej nocy! |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:34
|
|
|
Szkoda, że nie masz tego nagranego. Wolałbym nagranie zobaczyć... |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2011, 22:52 Re: Pirat drogowy w Lancerze z naklejką MISTUMANIAKI.com
|
|
|
michałpopławski napisał/a: | No i na klapie pięknymi, dużymi literami wyklejony Wasz adres: WWW.MITSUMANIAKI.PL |
Tak na marginesie - mamy wogóle takie naklejki? Jako moderator regionalny wiem jedynie o naklejkach "mitsumaniaki.com".
edit
Dobra - w nazwie tematu jest już napis 'mitsumaniaki.com' |
|
|
|
 |
|