Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.0 GDI] Prędkości a obroty czyli zabawa ze sprzęgłem
Autor Wiadomość
sq9mcs 
Forumowicz

Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2010, 21:02   [2.0 GDI] Prędkości a obroty czyli zabawa ze sprzęgłem

Mój Pinin nabiera pomału ostatecznego efektu. Wymieniłem tylny most bo jakiś mądry człowiek włożył most z A/T do skrzyni manualnej. Efektem było masakryczne bo aż 35km/h przekłamanie licznika prędkości vs GPS.

Samochód sprawia wrażenie jakby zmulonego. Wiem że mam jeszcze wymienić przedni most bo ma on konkretny wyciek a nie wiem ile oleju wewnątrz się znajduje.

Chciałbym się dowiedzieć jak mają się kombinacje w waszych Pininach 5D 2.0 GDI. Chodzi mi o wskazania prędkościomierza w stosunku do biegu i obrotów silnika.

Poprzednia właścicielka dwa razy wymieniała sprzęgło. Zastanawiam się w jakim ono jest stanie. A wasze informacje mogą pomóc zdiagnozować problem.

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Wysłany: 22-10-2010, 13:30   

Chłopie ile Ty już w to auto wpakowałeś?

Jestem pełen podziwu, że jeszcze Ci się chce.

Druga sprawa, że aż tylu rzeczy, które były u Ciebie nie tak jest niesamowicie dużo.
To świadczy o tym, że niektórzy naprawdę traktują auta "do upadłego".

pozdrawiam !

sq9mcs 
Forumowicz

Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Wysłany: 22-10-2010, 14:10   

No w sumie dużo nie jest. Jak na razie diagnoza to most przedni i tylny, komplet olejów i wymiana simmeringów. Przy okazji zrobiłem sobie prawie całe tylne zawieszenie na tulejach z Deutera.

Dużo kasy nie poszło. Został mi jeszcze przedni most i zastanawiam się nad sprzęgłem.

Faktem jest że niektórzy nie wiedzą czym jeżdżą. I później trzeba po nich poprawiać.

Odpowiedz do tematu