|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik 1.8 4G37 Momenty dokręcania korbowodów |
Autor |
Wiadomość |
Mitsudomin
Forumowicz
Auto: Mitsu Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2010, 23:51 Silnik 1.8 4G37 Momenty dokręcania korbowodów
|
|
|
Witam
Pytanko do tych, którzy mają książkę napraw lub dojście do danych naprawczych silnika 4G37
Jestem już na etapie składania mojego silniczka. Brakuje mi tylko momentów dokręcania nakrętek korbowodów. Bardzo proszę o pomoc, w necie nie znalazłem a jutro chcę założyć miskę |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-10-2010, 08:58
|
|
|
Connecting rod 32-35 Nm (24-25 ft.lbs.)
gratis jeszcze główne panewki wału
Crankshaft bearing cap 50-55 Nm (37-39 ft.lbs.)
oczywiście są to wartości dla 4G37 do nowych nakrętek, bo najlepiej takie zastosować po remoncie, co do używanych są opinie aby dokręcić wymaganym momentem + 1/16 obrotu |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
Auto: Mitsu Eclipse 1G
|
Wysłany: 22-10-2010, 21:33
|
|