|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
koło dojazdowe |
Autor |
Wiadomość |
abcabc5
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-10-2010, 12:41 koło dojazdowe
|
|
|
Witam,
Mam w Carismie koła 205/55 R16 91 H M+S i tu pytanie jakich rozmiarów musi być koło dojazdowe ??
Czy również 16 cali ?? a profil nie ma znaczenia ??
Rozmiar samej felgi koła dojazdowego jest taki sam jak zwykłej felgi ?? chodzi mi o średnicę ??Dojazdówka powinna różnić się tylko szerokością ?? a reszta parametrów jak normalne koła ??
Dzięki za info bo już się pogubiłem |
_________________ Jarek
Carisma 1,8 GDI |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 23-10-2010, 20:34
|
|
|
różnie z tym jest
obecnie propaguje się dojazdówki jakieś takie małe i śmieszne - po to by dojechać do "najbliższej" cywilizacji
u siebie jednak preferuje tradycyjnie - nie dojazdówka ale zapasowe koło jest tego samego rozmiaru co koła jeżdżące - co najwyżej może być węższa - ja u siebie jedną zimówkę wkładam na lato jako zapas a w zimie odwrotnie (alus z oponą letnią idzie do bagażnika), mam te same rozmiary wiec nie ma problemu z przekładką w razie kapcia i spokojnego dojechania do domu nawet kilkaset km
jak masz kapcie 205/5 to spokojnie wystarczy 185/55 lub można policzyć dobrze średnice i dać 185 /65 na 15" feldze |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23-10-2010, 21:54
|
|
|
gulgulq napisał/a: | u siebie jednak preferuje tradycyjnie |
Dokładnie, nie masz gazu to w bagażniku masz wystarczająco miejsca żeby mieć normalne koło a nie jakaś dojazdówkę, bardziej praktycznie a i tańsze |
|
|
|
 |
|
|