|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Check Engine problemy |
Autor |
Wiadomość |
PAKTOFONIKA
Nowy Forumowicz
Auto: COLT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2010, 12:56 [CA1A 1.3] Check Engine problemy
|
|
|
witam . nie dawno kupiłem żonie miśka . autko chodzi bez zarzutu odpala na strzala . jak go kupowalismy to świecila sie ta nieszczesna kontrolka check engine . sprzedawca twoerdzi ze swieci sie od zawsze i nie ma to zadnego wplywu . podczas grzebania zauważylem ze kabelki od lambdy ocieraja sie o półoś . jeden był przetarty wiec połączylem go spowrotem i wszystkie zaizolowalem . kontrolka zgasla . pojezdzilem troche w kolo domu bylo ok ale po przejechaniu pare kilometrow na trasie znow sie zapalila . podejzewam ze snda ale teraz naj lepsze miszcz palnika zaspawal sande na stale ( co za kretyn ) i teraz sie zastanawiam co z tym zrobić i czy napewno jest to lambda , i tak przy okazji ile pali colt 1.3 przy spokojnej jezdzie . tak jezdzi moja zona bo jak ja bym jedzil to pewnie by z 12 palil ale ja nie umiem jezdzic wolno |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 192 Skąd: Paczyna
|
Wysłany: 24-10-2010, 13:22
|
|
|
sprawdź może jeszcze raz przewody żeby się upewnić czy to lambda na 100 % to wymrugaj sobie kod błędu, potem może jeszcze zresetuj ECU mój CA0 z tym silnikiem pali zwykle ok 7,5 przy jeździe mieszanej (nie potrafię stale jeździć ekonomicznie ) moje minimum to 6,8, a max to 8,2 przy padającym aparacie zapłonowym |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 25-10-2010, 08:32
|
|
|
Tak jak ozzy89, napisał: zresetuj komputer i pojeździj a pozniej wymrugaj bledy.
PAKTOFONIKA napisał/a: | ile pali colt 1.3 przy spokojnej jezdzie . tak jezdzi moja zona |
1,3 tylko po miescie na krotkich odcinkach potrafi wziac nawet do 10l/100km.
Na trasie mozna spokojnie liczyc ponizej 7 litrow.
Ale duzo zalezy od stylu jazdy, stanu auta, miasta itp. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
|
|