|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 29-10-2010, 23:02 |
[1G 90-94] bardzo duzo spalanie gazu |
Autor |
Wiadomość |
gs_myslenice [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2010, 12:26 [1G 90-94] bardzo duzo spalanie gazu
|
|
|
witam, posiadam eclipse 1g , nie wiem dokladnie ile wczesniej spalal ale nie wiecej jak 10 l w trasie teraz zalalem za 40 zl izrobilem 85 km, auto praktycznie stalo rok nie jezdzone, czasem jak jade to strzeli pod maska, nie wiem co zrobic przeciez masakra |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 29-10-2010, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kazber
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 172 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-10-2010, 13:29
|
|
|
jeśli strzela to często przyczyną są świece i przewody WN, do tego źle wyregulowane LPG. Uważaj na te strzały bo jak ci rozwali przepływomierz powietrza to dopiero będziesz miał problem. Podstawowe rzeczy to wymień świece i przewody wysokiego napięcia i wyreguluj LPG. |
|
 |
gs_myslenice [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2010, 17:53
|
|
|
dzieki za odpowiedz |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 30-10-2010, 10:06
|
|
|
strzelanie może być spowodowane źle ustawionym rozrządem jak i wypaleniem lub nieszczelnością gniazd zaworowych, możesz sprawdzić ciśnienie sprężania i rozrząd dla spokoju świętego
do sprawdzenia poprawności rozrządu wał-wałki nie trzeba nic rozbierać, ustawiasz wałki 'cypkami' do góry i na znaki i patrzysz na koło pasowe czy nacięcie do ustawiania zapłonu jest idealnie na 0*BTDC, pozdrawiam |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|