[Cari 1.8 GDI] brak kluczyka :( |
Autor |
Wiadomość |
casa [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2010, 09:09 [Cari 1.8 GDI] brak kluczyka :(
|
|
|
witam wszystkich mitsumaniakow! pisze do Was, gdyz mysle, ze tu najszybciej znajde rozwiazanie mojego problemu. wczoraj przyjechalem na Mazury, konkretniej do Pieknej Gory niedaleko Gizycka i pech chcial, ze utopilem kluczyki od auta nie mam zapasowych. Czy znajdzie sie ktos na forum, kto bylby mi w stanie otworzyc i odpalic auto ?
[ Dodano: 16-09-2010, 11:07 ]
nie uwierzycie, wlasnie wylowilem klucze na magnesie Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 16-09-2010, 18:49
|
|
|
casa napisał/a: | nie uwierzycie, wlasnie wylowilem klucze na magnesie |
Widzisz jaka jest siła forum? jeszcze nikt nie zdążył odpowiedzieć, a sprawa się rozwiązała
pozdro |
|
|
|
 |
casa [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2010, 22:43
|
|
|
klucze znalazlen i bardzo sie z tego ciesze. jednak powiedzcie mi: dzwonilem w tej sprawie do salonu mitsubishi (przed wylowieniem kluczy) w olsztynie i wyobrazcie sobie, ze nie byli w stanie mi pomoc. o co tu chodzi? myslalem, ze serwis auta to nie jest problen, tym bardziej w salonie producenta. przeciez takie sytuacje sie czasem zdarzaja, a koles mi zaproponowal zbicie szyby, a na pytanie jak odpalic auto nie potrafil mi odpowiedziex. |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 17-09-2010, 01:41
|
|
|
aby sie dostać do Carismy GDI z 98 nie trzeba wybijać szyby tak na przyszłość. Wiecej nie powiem bo zabrania tego regulamin. |
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 17-09-2010, 10:17
|
|
|
casa napisał/a: | klucze znalazlen i bardzo sie z tego ciesze. jednak powiedzcie mi: dzwonilem w tej sprawie do salonu mitsubishi (przed wylowieniem kluczy) w olsztynie i wyobrazcie sobie, ze nie byli w stanie mi pomoc. o co tu chodzi? myslalem, ze serwis auta to nie jest problen, tym bardziej w salonie producenta. |
Nie rozumiem twojego zdziwienia tak jak w salonie czy w warsztacie pracuja ludzi i róznie z ta fachowością jest przeważnie na niekorzyść salonów bo tam mechanik dostaje stałą pensje i jego zarobki nie są uzależnione od zadowolenia i ilości klientów |
|
|
|
 |
STomasz7
Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 18-10-2010, 17:54
|
|
|
Nie zakładając nowego postu i nie zaśmiecając forum zadam tu pytanie...
Kupiłem Cari z jednym kluczykiem i z jednym nie działającym pilotem...:/
Jaki jest koszt w ASO, i czy w ogóle dorobią mi kluczyk i pilocik od centralnego...? |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
penmar
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-10-2010, 10:57
|
|
|
STomasz7 napisał/a: | Nie zakładając nowego postu i nie zaśmiecając forum zadam tu pytanie...
Kupiłem Cari z jednym kluczykiem i z jednym nie działającym pilotem...:/
Jaki jest koszt w ASO, i czy w ogóle dorobią mi kluczyk i pilocik od centralnego...? |
Nie wiem jak z pilotem ale kluczyk dorobić to nie problem w SZCZECINIE chcą za to 250zl a w moim miasteczku gostek chce 140zł ale jakoś jeszcze sam nie dorobiłem i mam tylko jeden. |
_________________ Lepiej mieć parkinsona i trochę rozlać, niż alzhaimera i zapomnieć wypić !! |
|
|
|
 |
Marcinofws
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V 4G93 SOHC
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 25 Skąd: Wschowa
|
Wysłany: 25-10-2010, 12:32
|
|
|
koszt dorobienia kluczyna to okolo 150 zl . w serwisie jak wiadomo drozej. tez mialem problem z pilotem to postanowilem zmienic caly sterownik i przy okazji zalozylem alarm , za centralke zaplacilem okolo 130 zl i spowrotem mam pilot:) |
|
 |
STomasz7
Forumowicz
|
Wysłany: 25-10-2010, 18:45
|
|
|
Marcinofws, Jaki sterownik założyłeś? kupiłeś z allegro jakiś nie oryginalny czy oryginał dostałeś?
też właśnie zastanawiam się nad kupnem centralki z pilotami, i było by po problemie Sam montowałeś tą centralkę, dużo było problemów po drodze? |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcinofws
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 26-10-2010, 10:30
|
|
|
STomasz7, centralke mam nie oryginalna , szczeze mam ojca elektryka i mi podlaczyl bo nie mam duzego o tym pojecia . nawet przycisk od zamykania i otwierania auta (ten kolo recznego) spelnia swoja funkcje ,gosc chyba nawet mi schemat wiazki z kolorami podeslal:) uwazajcie na niektore bo to chinszczyzny - kiedys mialem taka to sam sie uzbrajal a wszystko bylo dobrze podlaczone . taka centralke mam obecnie podlaczona
http://moto.allegro.pl/al...1206401157.html |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-10-2010, 11:44
|
|
|
Tu jest o montażu sterownika z pilotami do oryginalnej centralki:
http://forum.mitsumaniaki...centralny+zamek
To naprawdę nic trudnego, należy odnaleźć max 6 przewodów, 2 sterujące,pokazane na zdjęciu oraz 2 zasilające, + i - oraz jak ktoś chce mieć sygnalizacje zamknięcia i otwarcia kierunkami to jeszcze trzeba odnaleźć 2 przewody biegnące do lewych i prawych kierunkowskazów. |
|
|
|
 |
penmar
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-10-2010, 11:44
|
|
|
Marcinofws a mógłbyś wrzucić gdzieś ten schemat co Ci podesłali kupowałem u nich też i nie dali mi do cari coś tam brzęczał typ o kablach ale nic nie skumałem.
Alarm mam podłączony dział ok ale za chiny nie mogę uruchomić centralnych zamków raczej nie mogły by być wszystkie uszkodzone. Najgorsze jest to że nie mogę znaleźć gdzie idą moje wiązki od nich a dokładnie gdzie się spotykają. Masz może między tą centralką a główną wiązka jakiś przekaźnik ?? |
_________________ Lepiej mieć parkinsona i trochę rozlać, niż alzhaimera i zapomnieć wypić !! |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-10-2010, 19:29
|
|
|
W temacie podanym przezemnie na drugiej fotce masz pokazany oryginalny sterownik centralki, to ten w lewym górnym rogu. Jeśli nie działa centralka to albo nie dochodzi do niego napięcie albo sterownik jest uszkodzony albo go tam wogule nie ma. |
|
|
|
 |
Marcinofws
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 26-10-2010, 23:38
|
|
|
penmar, kurcze u mnie alarm jest podlaczony niezaleznie do centralki auta . moge zamywac drzwi od srodka albo z,kluczyka bez wlaczania alarmu albo ogolnie sterowac wszystko z pilota. mi tam gosc tylko kolory kabli od centralnego z drzwi dawal . gdzies w garazu mam ta kartke wiec jak znajde to podesle:) |
|
 |
|