Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nr ramy
Autor Wiadomość
bercik 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero I 2.5 TD 89r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2011, 20:37   nr ramy

Witam wszystkich serdecznie . Mam pare pytanian moze ktos bedzie mi w stanie pomoc. Jestem posiadaczem miska :) 3.5 roku troche nie mialem czasu sie nim zajac a gosc ktory mi sprzedawal auto mowil ze jest w idealnym stanie , na chwile obecna jeszcze nim jezdze ale wymaga gruntownej odbudowy. znalazlem czlowieka ktory mi w tym pomoze tzn zdiecie budy z ramy i jej wypiaskowanie i odbudowanie jak to w krotkich miskach jest tyl ramy bardzo newralgiczny poprzedni wlasciciel zapewnial ze jest ok ale do rzeczy nie mam na niej wcale zadnego nr bo juz byly jakies latki tam wstawiane , wiec teraz przy odbudowie jej mam nabijac nr ? , zglosic sie do rzeczoznawcy aby potem nie miec problemow przy przegladach ?? . podpowiedzcie cos w temacie. Nastepna sprawa w dowodzie mam wbite ze to jest silnik 2.3TD a w realu podobno 2.5TD jak moge to sprawdzic lub gdzie . I jeszcze jedno potrzebuje czesci raczej chcialbym nowe jek mi sie oczywiscie uda finansowo znam intercars i 4cars gdzie moge znalezc jakies reperaturki budy, i czesci mech. moze podpowiecie gdzie i czy sa takowe sklepy z typowymi czesciami do naszych miskow czy raczej mam juz traktowac go powoli jako unikat :) i zdobywac je ? :) . za podpowiedzi serdecznie dziekuje i pozdrawiam wszystkich.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 09-01-2011, 21:13   

Aby sprawdzić jaki masz silnik podnieś maskę, zrób parę fotek i podeślij na forum. Reparaturki są jakieś ale trudno dostępne. poza tym dobry blacharz powinien sobie poradzić bez reparaturek, w końcu ta buda skomplikowana nie jest. Co do numeru ramy to nie pomogę. Podobno da się nabić nowy ale jaką przy okazji przejdziesz gehennę po urzędach tego pewnie nikt nie wie.

dodgev;) 
Forumowicz

Auto: pajero I 2,5TD
Wysłany: 10-01-2011, 10:08   

co do silnika to oile sie orientuje na bloku w okolicy pompy jest nabity numer to powinno wystarczyc w rozpoznaniu ;) a bude to reperaturki błotników są dostepne napewno bo sam kupowałem a reszte to ciecie i doginanie blachy we własnym zakresie

Odpowiedz do tematu