Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] lampy xenon
Autor Wiadomość
kazek7518 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star did
  Wysłany: 29-12-2010, 19:58   [MSS DID] lampy xenon

witam szanowne grono,-czy próbował ktoś montowaćoświetlenie ksenony tego typu'ZESTAW HID BIXENON BIKSENON H4; w miśku :?: pytam bo chciałbym poprawić trochę widoczność . ogólnie autko fajne ,ale oświetlenie to nie bardzo im się udało :mrgreen: byłbym wdzięczny za jakąś wskazówkę :wink:

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-12-2010, 20:55   

Jest to nielegalne i przy kontroli policji zatrzymają ci dowód. Przeglądu technicznego też auto z tym nie przejdzie no i będziesz oślepiał więc nie wiem czy warto się w to bawić.
Lampy muszą mieć homologację na takie źródło światła, samo poziomowanie i spryskiwacze aby można było tego używać.

maniak30 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
Wysłany: 29-12-2010, 21:19   

Mam światła rewelacja :)

jarro71 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 2002
Wysłany: 30-12-2010, 00:52   

Witam,
A może zacznij od kontroli reflektorów , czy nie są wypalone i żarówek. Po kupnie MSS mialem podobne wrażenie, że są slabe świata- okazalo się że zamontowane byly "marketowe wynalazki". Po zamontowaniu sprawdzonych żarowek problem znikną. pozdrawiam
jarro

ps. czy ktoś montowal zarowki o większej jasności i zwiększonym zasięgu swiatla ( przy zachowaniu 55W dla H7 np Osram lub Philips)

maniak30 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2010, 09:04   

Witam.Montowałem żarówki i osramu i philipsa tylko do H4 światełka się poprawiły.Dużym minusem było to że owe żarówki wytrzymały około 3 miesiące w obu przypadkach.Philipsa reklamowałem i dostałem drugi komplet lecz z osramu nie.Rok temu założyłem bixenon i rewelacja ,mam założone żarniki 6000K światło zimne białe.
edit by cns80
Ostatnio zmieniony przez cns80 30-12-2010, 12:07, w całości zmieniany 1 raz  

kazek7518 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star did
Wysłany: 30-12-2010, 19:18   

maniak30 napisał/a:
Witam.Montowałem żarówki i osramu i philipsa tylko do H4 światełka się poprawiły.Dużym minusem było to że owe żarówki wytrzymały około 3 miesiące w obu przypadkach.Philipsa reklamowałem i dostałem drugi komplet lecz z osramu nie.Rok temu założyłem bixenon i rewelacja ,mam założone żarniki 6000K światło zimne białe.
edit by cns80
mógłbyś dać namiar na te żarówki i czy to tylko polega na wymianie samych żarówek :?:

maniak30 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2010, 22:00   

Ja kupiłem coś takiego :arrow: http://moto.allegro.pl/ze...1385446109.html żadnych przeróbek tylko montaż przetwornic żarniki sią mieszczą i nawet dekielki można zamknąć (pisze o H4) pozdrawiam............

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-12-2010, 22:48   

maniak30 napisał/a:
Ja kupiłem coś takiego :arrow: http://moto.allegro.pl/ze...1385446109.html żadnych przeróbek tylko montaż przetwornic żarniki sią mieszczą i nawet dekielki można zamknąć (pisze o H4) pozdrawiam............
Powodzenia przy kontrolach drogowych, kazdy policjant z głowa na karku zabierze Ci dowód rejestracyjny, albo będzie wymagał założenia oryginalnych żarówek.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

misiumisiu 
Mitsumaniak
Marcin

Auto: space star 1.9did
Wysłany: 31-12-2010, 13:44   

Jeśli się wymienia to całe reflektory ale do MSS raczej nie do kupienia :P

siwy113 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
Wysłany: 17-01-2011, 21:04   

witam czy ktoś z was zakładał takie żarówki: Żarówki H4 OSRAM NIGHT BREAKER Plus 90%
do swojego mss jak tak to jakie wrażenia macie i czy się tam coś nie dzieło typu grzanie przewodów itp.

jarro71 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 2002
Wysłany: 19-02-2011, 00:21   

Witam,
Zamontowalem takie żarowki do MSS, i jest duza poprawa widoczności. Nie zauważyem żeby przewody się grzaly, ale reflektory same się rano odśnieżają :) .
W drugim aucie zamontowalem wzmocnione Philipsy H7 i jestem pod sporym wrazeniem. Zarówki mają większy zasięg , ale też lepiej doświetlają pobocze, co w zimie ma spore znaczenie. Czesto jeżdżę poza miastem i kilka razy dzieki temu zdążylem ominąć nieoświetlonych rowerzystów.
Reflektory też się same odśnieżają ( nawet szybciej niz w MSS:))
pozdrawim

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 19-02-2011, 19:44   

Żarówki ciekawe - bez konieczności zmiany na Xenony - spora poprawa widoczności.

Jak jest z żywotnością tych Żarówek H4 OSRAM NIGHT BREAKER Plus 90% ??

Czytałem kilkanaście opinii że to ich największa wada - niektórzy pisali, że wytrzymywały około 2 tygodnie do miesiąca - to jak dla mnie zdecydowanie zbyt krótko jak na wydatek około 50zł za komplet.

Czy znacie może jakieś inne żaróweczki, które faktycznie poprawiają widoczność ale przy zachowaniu sensownej żywotności oraz racjonalnej ceny ??

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 21-02-2011, 08:06   

Cytat:
Czy znacie może jakieś inne żaróweczki, które faktycznie poprawiają widoczność ale przy zachowaniu sensownej żywotności oraz racjonalnej ceny ??
Phlips NightGuide 3 Color Safety DoubleLifetime. Cena od 70 do 120 zł za komplet. Moje wytrzymały dwa lata z hakiem: http://www.lighting.phili...ighting&lang=pl
To już 3 lub 4 komplet w moich samochodach :)
Co ciekawe - jak mi się jedna przepaliła po 14 miesiącach to odesłałem obie do Holandii na gwarancji i dostałem komplet nowych :)
Tu masz przykładową aukcję: http://allegro.pl/philips...1347580451.html

Jak poszukasz na podforum MSS tematu o żarówkach to trochę opinii o każdych znajdziesz.

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 21-02-2011, 09:24   

cns80 napisał/a:
Cytat:
Phlips NightGuide 3 Color Safety DoubleLifetime. Cena od 70 do 120 zł za komplet. Moje wytrzymały dwa lata z hakiem:

Potwierdzam - w moim MSS wytrzymują już 1,5 roku i prawie 40k km i nadal działają :)

lukasz921 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6
Wysłany: 21-02-2011, 12:24   

witam,
potwierdzam rowniez mam takie same philipsy jak cns80 juz chyba spokojnie ponad rok, gdzie osram nightbreaker spalil sie po 3 miesiach. Ale co najwazniejsze w tym wszystkim u Philipsa mozna zareklamowac zarowki i dostaniesz nowe. A jak napisalem do firmy osram to odeslali mi jakas informacje jaki jest ich czas pracy (bardzo krotki nie pamietam dokladnie ile godzin) i jeszcze z adnotacja ze w roznych warunkach pogodowych , i w zaleznosci od stanu techicznego instalacji moze sie o iles tam procent zmniejszyc. Generalnie przeliczylem te dane i tak mi wyszlo ze po 2-3 miesiach moze juz sie przepalic. Generalnie lubie wspierac firmy ktore maja ok podejscie do klienta wiec na razie moj typ jest jeden Philips. Poki co uzywalem Night Guide i sa ok. Ale moze kiedys sproboje innych. A jak ma byc tanio calkiem to Tungsram megalight. no ale tez nie sa za bardzo wytrzymale 4-5 miesiecy.

Pozdrawiam
Lukasz921

Odpowiedz do tematu