Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
SKRADZIONO - Lancer Sportback CYxA 2009 Warszawa
Autor Wiadomość
Trollek 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 2009 - stolen
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2010, 09:15   SKRADZIONO - Lancer Sportback CYxA 2009 Warszawa

:( :( :(
Dziś w nocy wyprowadzili mi z parkingu podziemnego przy Łukowskiej moją Złotą Strzałę.
Prawie się popłakałem...

Lancer Sportback rocznik 2009 Dune Beige
Numer rejestracyjny WZ 6957A

Przychodzę rano i nie ma :(

Będę przeglądał allegro w poszukiwaniu wysypu części.
Nadzieja marna ,ale jakby się komuś w oczy rzucił...
nr kontaktowy 695 837 414

Ręce poucinać...

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 22-07-2010, 09:19   

Trollek - współczuję , mam nadzieję , że było AC ?

Trollek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-07-2010, 09:48   

Było, leasingowałem na działalność...
Miał zostać w rodzinie.
Zaraz jadę na komendę.
14 lipca miał 1sze urodziny :cry:

Manuela 
Mitsumaniak
Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Wysłany: 22-07-2010, 13:43   

:( cholera, z podziemnego?? :( Wyrazy współczucia :(

Trollek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-07-2010, 22:08   

Dzięki...
Zżyłem się z nim :(
Tym bardziej mi żal...
Uważajcie na swoje Miśki, podobno tej nocy poszły w tym rejonie trzy samochody "młode".A z tego garażu to już drugi. Monitoring dopiero montują...
Ech...

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 25-07-2010, 23:47   

Także wyrazy współczucia... :( Nie zazdroszczę wam w tej Warszawie - kradną na potęgę nawet to co gdzie indziej tylko sporadycznie...

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 26-07-2010, 02:00   

racer1972 napisał/a:
Także wyrazy współczucia... :( Nie zazdroszczę wam w tej Warszawie - kradną na potęgę nawet to co gdzie indziej tylko sporadycznie...

Ceny części kosmiczne to i kradną niestety...... :evil:

Dominik

Jassmina 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
Wysłany: 26-07-2010, 08:36   

O kurde :(
Mojemu koledze buchnęli dziady CJ-kę, znalazł ją co prawda ale...a zresztą nie będę Ci ględzić. Mam wielką nadzieję i życzę Ci, żeby Lancer się znalazł cały i zdrowy i wrócił do Twojej rodziny.

Trzym się pozdrawiam.

pb 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback Instyle+Navi
Wysłany: 21-08-2010, 01:04   

Mi właśnie dziś ukradziono w ciągu dnia z parkingu (w zatoczce) na Szczęśliwickiej czerwonego Sportbacka. Byłem wtedy w pracy.

Nr WX 63260.

Wersja Instyle + Navi, odebrany w maju (zamawiany jeszcze w listopadzie) :(

Najgorsze, że tym samym może to być mój pierwszy i ostatni Lancer, bo już nie namówię żony na czekanie po raz drugi 6 miesięcy na takiego.

Jak sobie przypomnę jak fajnie grał ten rockford fosgate w nim, to aż się łezka w oku kręci...

Uwex 

Wysłany: 21-08-2010, 12:09   

pb - współczuję Ci bardzo . Miałeś jakieś dodatkowe zabezpieczenie ?

mystek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 2014
Wysłany: 21-08-2010, 14:32   

Coś Wam w tej Warszawie kradną Lancery :/. Nie zdziwiłbym się, gdyby to była ta sama grupa :/. Nienawidzę złodziei!! Bez kitu, ktoś pracuje na coś x lat, a tu w kilka minut się tego "pozbywa" :/.

Słyszałem, że złodzieje zostawiają w jakiejś odległości niekiedy samochody skradzione od miejsca zdarzenia i obserwują tok wydarzeń (zawiadomienie policji etc). Może warto się porozglądać?

Kumplowi ukradli Golfa IV jakieś 2tyg temu. Skradli mu go z pon/wtorek i chodził z kolegą po okolicach i szukał i... znalazł go nad takim stawem niedaleko niego. Samochód miał stacyjkę do wymiany, masę błędów w komputerze i przejechane 50-60km. Tak jak by sobie go ukradli, pojeździli i oddali :| . Ale też akumulator mu wysiadł, więc też kto wie, czy akurat na parkingu im się nie wypalił i tyle mieli z przejażdżki.

Zgłosił policji we wtorek, a w czwartek czy piątek, kiedy go odnalazł pojechał z powrotem na policję, żęby przestali go szukać,a pan policjant do niego z tekstem - właśnie mieliśmy się zabierać za tą sprawę :| ||||||||||. I mówi do niego ten policjant, że musi obejrzeć samochód itp. A kumpel się wkurzył i mówi do niego, że teraz to niech są wsadzi tą sprawę w dupę, że dziękuje już policji za takie podejście do sprawy.

ed: inna sprawa jeszcze. Pracowałem jako przedstawiciel handlowy i miałem dobre kontakty z właścicielem firmy, no i pewnej nocy skradli jednej z naszych PHwców Fiata Pandę, a rzecz w tym, że firmówki miały GPSy w środku :) . No i gadałem z tym szefem rano, kiedy, że tak powiem - koordynował akcję policji, kiedy wpadli kolesiowi na posesję/dziuplę.

Otóż Pandę skradziono około 2-3 godziny w nocy. Pojechali okrężną drogą, gdzie są elektrociepłownie, fabryki, hurtownie itp (jak ktoś kojarzy, to skrazdiono Pandę na ul. Koszykarskiej w Krakowie i pojechali przez Łęg aż na Bieżanów). Tak czy siak złodzieje zajechali tam na bieżanów, do takiego osiedla domów jednorodzinnych i co robili złodzieje? GPS pokazywał, że samochód... przepychali co chwilę o 30m, o 20m, o 50m. GPS pokazuje przejechaną odległość i czy jest zapalony silnik w samochodzie, stąd wiadomo, że nie był odpalony. I tak go przepychali po okolicznych uliczkach masę razy :| . Nie wiem w sumie dlaczego. Rano zadzwonił na policję i zgłosił sprawę do Solidu, gdzie miał tego GPSa i ochronę wykupioną. Policja czekała rano pod domem tego kolesia i kontaktował się z policją przez telefon mówiąc który to dom (widział na zdjęciu satelitarnym). Jak policja już miała pewność wpadla kolesiowi na posesję. Koleś gdzieś 50lat, żona gdzieś 40l, kompletnie zaskoczeni. Na posesji Panda przygotowana do przebicia numerów i jakieś inne pojazdy.

Ogólnie panda miała rozebraną całą stacyjkę, wszystkie plastiki pościągane no i nie dało się jej odpalić. Samochód był cały wyczyszczony z wszelkich gratów (wiadomo, jak to jest w samochodach PHwców). Tak jakby go mieli zaraz sprzedawać.
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...
Ostatnio zmieniony przez mystek 21-08-2010, 14:43, w całości zmieniany 1 raz  

pb 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback Instyle+Navi
Wysłany: 21-08-2010, 14:34   

Uwex napisał/a:
pb - współczuję Ci bardzo . Miałeś jakieś dodatkowe zabezpieczenie ?

Tylko to co w standardzie - czyli alarm, immobilizer, blokadę kierownicy.
Samochód był z dostępem bezkluczykowym.

Rozmawiałem dziś z kimś od dealera - usłyszałem, że sprzedali około 400 samochodów i usłyszeli jedynie o 2 kradzieżach (wliczając mój samochód).

pozdrawiam
pb

Uwex 

Wysłany: 22-08-2010, 20:52   

pb napisał/a:
Tylko to co w standardzie

ciekawe czy jakieś dodatkowe zabezpieczenie by coś dało ?

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 24-08-2010, 19:33   

Uwex, śmiem wątpić. Dobry złodziej nie kradnie byle szrota, a jak jest dobry to i z systemami anty jest na bieżąco. :)

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 24-08-2010, 21:06   

Piwor, dobre zabezpieczenie, to nie drogie zabezpieczenie, tylko zabezpieczenie nietypowe. I takie, myślę, uchroniłoby przed kradzieżą. Wystarczy, że przygotowany złodziej natyka się na coś, czego nie zna i odpuszcza. Wywala stacyjkę, podpina własne ECU, próbuje odpalić i... dupa. No to raczej nie zagląda pod maskę i nie szuka awarii :)

Odpowiedz do tematu