| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| Manszeta + obejma |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Cichanos [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 07-11-2010, 19:13   Manszeta + obejma |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam 
 Ostatnio zdecydowałem się na wymiane manszety lewej półosi. Kupiłem osłone z obejmą i smarem. Po demontażu koła i manszety podjąłem się założenia nowej osłony. I tutaj zostałem niemiło zaskoczony. Na starej, jeszcze oryginalnej osłonie, było 5 lub 6 bałwanków. Nowa niestety tylko 4. Była krótsza o ok. 8 cm. Ale postanowiłem założyć. Niby wszystko pasuje. Czy dobrze zrobiłem zakładając krótszą osłone ?

Druga sprawa. To obejma do manszety. Stara osłona miała taką obejme :

Niestety, nowa obejma w ogóle nie trzymała osłony. Musiałem poradzić sobie trytką. Gdzie kupić taką osłone jak na zdjęciu ale ciut dłużsżą ? Ponieważ ta nowa osłona jest grubza od poprzedniczki i nie da się jej powtórnie wykorzystać.
 Szukałem w sklepie ale nie mogą dosztukować takiej obejmy z innego zestawu naprawczego.

Dzięki
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | robertdg   Mitsumaniak
 SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
 Zaproszone osoby: 1
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 07-11-2010, 19:36 |   
 |  
               | 
 |  
               | Szybciej sie zuzyje, za malo pracy dla gumy 	  | Cichanos napisał/a: |  	  | Po demontażu koła i manszety podjąłem się założenia nowej osłony. I tutaj zostałem niemiło zaskoczony. Na starej, jeszcze oryginalnej osłonie, było 5 lub 6 bałwanków. Nowa niestety tylko 4. Była krótsza o ok. 8 cm. Ale postanowiłem założyć. Niby wszystko pasuje. Czy dobrze zrobiłem zakładając krótszą osłone ? 
 | 

Poszukaj w innyh sklepach motoryzacyjnych, te obejmy normalnie mozna na sztuki kupic o wymaganej srednicy 	  | Cichanos napisał/a: |  	  | Niestety, nowa obejma w ogóle nie trzymała osłony. Musiałem poradzić sobie trytką. Gdzie kupić taką osłone jak na zdjęciu ale ciut dłużsżą ? Ponieważ ta nowa osłona jest grubza od poprzedniczki i nie da się jej powtórnie wykorzystać. Szukałem w sklepie ale nie mogą dosztukować takiej obejmy z innego zestawu naprawczego.

| 
 |  
				| _________________ Gość zobacz mojego Galanta
   Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
 "Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Cichanos [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 07-11-2010, 21:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki za odpowiedź. Taką mi dobrali po modelu auta i roczniku. A gdy już przyjechałem do domu i rozgrzebałem temat to nie chciałem czekać do kolejnego dnia aby reklamować krótką osłone i kiepską obejme.
 Ta stara osłona wytrzymała 13 lat i 173 tyś. km. Więc myślę że nowo założona manszeta powinna dotrwać do 250 - 270 tysi.
 Przy okazji zdecydowałem że wymienie również prawą osłone ponieważ jestem w gazie. Postaram się dobrać bardziej odpowiednią oslone na prawą strone.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |