|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
cos stuka w przednim kole |
Autor |
Wiadomość |
sajmon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2006, 14:06 cos stuka w przednim kole
|
|
|
witam
mam od jakiegos tygodnia ciekawe objawy: czasmi w przednim kole od strony kierowcy cos strzeli , jest to taki stuk jakby uderzyc mlotkiem w kowadlo, dzieje sie to przy mocniejszym wjechaniu w dzuire (powyzej 120-130 km/h) ale rzadko, czesciej przy dos gwaltownym i dlugim hamowaniu np za 150 na godzine, wczoraj mi sie to np zdarzylo jak cofalem z gazem do dechy a potem gepnaloem po hamulcach... Ma ktos jakies pomysly??
dodam ze na pewno do zrobienia sa gumy na stabilizatorze ale to niedlugo - czyzby one tak halasowaly???
Aha i przeglad zawieszenia nie wykazal zadnych luzow....
Colt c58 Gti |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-10-2006, 14:53
|
|
|
nie wiem czy to ten sam objaw, bo u mnie tak bylo,ale przy delikatnym hamowaniu, brakowalo jednej "zawleczki" przy klocku, po prostu klocek sie ruszal podczas hamowania i wydawał dźwięk jakby sie caly samochod z przodu mial urwać
pozdr. |
|
|
|
 |
sajmon [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2006, 23:06
|
|
|
oooo to moze byc to, wlasnie jakb y sie to pojawilo po wymianie kompletu klockow!, jak tylko bede w domu to przebadam. Dzieki za wskazowke |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-10-2006, 00:10
|
|
|
no to czekam na info, u mnie sie 2 mechanikow nie wyznalo i stracilem ze 2 tygodnie jazdy.
a co do twoich objawow - to cofanie w tyl i stuk - mialem identcznie - od tego sie u mnie w sumie zaczelo;)
powodzenia
i moze sie kiedys miniemy na trasie krk-zakopane |
|
|
|
 |
sajmon [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 00:35
|
|
|
ja sam sie za to zabiore bo szkoda mi nerwow na mechanikow, a co do spotkania na trasie to jest to wiecej niz prawdopodobne bo obecnie studiuje i krakow zakopane robie kilka razy w tygodniu
PS> jakby co to moj znak rozpoznawczy to reklama na tylnej szybie z napisem " Karczma Kmicic"
[ Dodano: 08-11-2006, 21:46 ]
jasna cholera jednak to nie jest to klocki wygladaja na ok (niedawno zmieniane) na wahaczu tez raczej nie ma luzow ani na mocowaniu gornym amortyzatora i kolumny, a dalej jak ostro pojezdze i ostro hamuje to cos strzela ( odglos jakby sie cos urywalo) strasznie mnie to wkurza. (dodam ze zaczely mi bic tarcze z przodu -> moze jakis ma to z tym zwiazek)??
ogolnie prosze o sugestie....
[ Dodano: 08-11-2006, 21:48 ]
jasna cholera jednak to nie jest to klocki wygladaja na ok (niedawno zmieniane) na wahaczu tez raczej nie ma luzow ani na mocowaniu gornym amortyzatora i kolumny, a dalej jak ostro pojezdze i ostro hamuje to cos strzela ( odglos jakby sie cos urywalo) strasznie mnie to wkurza. (dodam ze zaczely mi bic tarcze z przodu -> moze jakis ma to z tym zwiazek)??
ogolnie prosze o sugestie... |
|
|
|
 |
|
|