|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Manszeta + obejma |
Autor |
Wiadomość |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2010, 19:13 Manszeta + obejma
|
|
|
Witam
Ostatnio zdecydowałem się na wymiane manszety lewej półosi. Kupiłem osłone z obejmą i smarem. Po demontażu koła i manszety podjąłem się założenia nowej osłony. I tutaj zostałem niemiło zaskoczony. Na starej, jeszcze oryginalnej osłonie, było 5 lub 6 bałwanków. Nowa niestety tylko 4. Była krótsza o ok. 8 cm. Ale postanowiłem założyć. Niby wszystko pasuje. Czy dobrze zrobiłem zakładając krótszą osłone ?
Druga sprawa. To obejma do manszety. Stara osłona miała taką obejme :

Niestety, nowa obejma w ogóle nie trzymała osłony. Musiałem poradzić sobie trytką. Gdzie kupić taką osłone jak na zdjęciu ale ciut dłużsżą ? Ponieważ ta nowa osłona jest grubza od poprzedniczki i nie da się jej powtórnie wykorzystać.
Szukałem w sklepie ale nie mogą dosztukować takiej obejmy z innego zestawu naprawczego.
Dzięki |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-11-2010, 19:36
|
|
|
Cichanos napisał/a: | Po demontażu koła i manszety podjąłem się założenia nowej osłony. I tutaj zostałem niemiło zaskoczony. Na starej, jeszcze oryginalnej osłonie, było 5 lub 6 bałwanków. Nowa niestety tylko 4. Była krótsza o ok. 8 cm. Ale postanowiłem założyć. Niby wszystko pasuje. Czy dobrze zrobiłem zakładając krótszą osłone ?
| Szybciej sie zuzyje, za malo pracy dla gumy
Cichanos napisał/a: | Niestety, nowa obejma w ogóle nie trzymała osłony. Musiałem poradzić sobie trytką. Gdzie kupić taką osłone jak na zdjęciu ale ciut dłużsżą ? Ponieważ ta nowa osłona jest grubza od poprzedniczki i nie da się jej powtórnie wykorzystać.
Szukałem w sklepie ale nie mogą dosztukować takiej obejmy z innego zestawu naprawczego.
| Poszukaj w innyh sklepach motoryzacyjnych, te obejmy normalnie mozna na sztuki kupic o wymaganej srednicy |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2010, 21:01
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Taką mi dobrali po modelu auta i roczniku. A gdy już przyjechałem do domu i rozgrzebałem temat to nie chciałem czekać do kolejnego dnia aby reklamować krótką osłone i kiepską obejme.
Ta stara osłona wytrzymała 13 lat i 173 tyś. km. Więc myślę że nowo założona manszeta powinna dotrwać do 250 - 270 tysi.
Przy okazji zdecydowałem że wymienie również prawą osłone ponieważ jestem w gazie. Postaram się dobrać bardziej odpowiednią oslone na prawą strone. |
|
|
|
 |
|
|