Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS GDI] 1.8GDI nie odpala !
Autor Wiadomość
sparq87 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2010, 22:55   [MSS GDI] 1.8GDI nie odpala !

Hej ! mam mały problem z moim ss ;) a mianowicie nie mogę odpalić silnika kręci iskra jest niby wszystko ok a jednak nie rusza...oddałem go do mechanika który już czwarty tydzień próbuje coś na to zaradzić i nic najpierw mówił że to przepustnica później że czujnik wałka rozrządu ( tak mu komputer pokazał po wymianie jakichś przewodów ) jednak dalej nie pali teraz mówi że jedyną możliwością to sterownik silnika... co o tym myślicie ? faktycznie może to być ten sterownik? czy po prostu mechanik zwodzi mnie za nos i nie ma pojęcia co mu dolega.. :| dodam że problem pojawił się po wymianie kompletnego rozrządu jednak ten był sprawdzany dwa razy i wszystko jest ok. Macie jakieś pomysły ? ahh i jeszcze jedno czy zmieniło się coś w sprawie gazu do GDI ? :) są jakieś tańsze instalacje które dobrze by się sprawowały? myślałem żeby przeznaczyć na ten cel jakieś 3500zł tylko chyba to jednak mało możliwe ? :P

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 15-11-2010, 11:34   

Bardzo mała szansa, żeby był padnięty sterownik - prędzej powielacz napięcia wtrysków

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 15-11-2010, 13:08   

Paliwo jest podawane do listwy wtryskowej?

Sprawdź pompę paliwa pod siedzeniami :)

Obecnie: F34

pawelkaw 
Nowy Forumowicz

Auto: space star 1,6
Wysłany: 15-11-2010, 14:55   

Czujnik położenia wałka rozrządu przećwiczyłem dokładnie. Mój space 1,6 gasł podczas jazdy, albo w ogóle nie mogłem zapalić. Po podłączeniu do komputera wywalało błąd czujnika. Gdy ruszyłem wiązką przy tym czujniku problem znikał na jakiś czas. Elektryk sprawdził wiązkę była ok.Dowiadywałem się o cenę nowego w serwisie krzyknęli mi ponad 600zł. Po numerze katalogowym znalazłem nowy odpowiednik na necie za 1/3 ceny. Ten sam czujnik ma KIA, HYUNDAI I VOLVO

sparq87 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.8GDI
Wysłany: 15-11-2010, 17:40   

hmm już sam nie wiem zaraz dam znać żeby sprawdzili wasze pomysły może się w końcu uda bo cztery tygodnie bez samochodu to jednak lipa straszna :-X co do czujnika wałka rozrządu to podobno jest sprawny...

[ Dodano: 17-12-2010, 19:18 ]
Hej! Tak może się komuś to kiedyś przyda poszedł czujnik wału korbowego=P

Odpowiedz do tematu