[MSS GDI] 1.8GDI nie odpala ! |
Autor |
Wiadomość |
sparq87
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2010, 22:55 [MSS GDI] 1.8GDI nie odpala !
|
|
|
Hej ! mam mały problem z moim ss a mianowicie nie mogę odpalić silnika kręci iskra jest niby wszystko ok a jednak nie rusza...oddałem go do mechanika który już czwarty tydzień próbuje coś na to zaradzić i nic najpierw mówił że to przepustnica później że czujnik wałka rozrządu ( tak mu komputer pokazał po wymianie jakichś przewodów ) jednak dalej nie pali teraz mówi że jedyną możliwością to sterownik silnika... co o tym myślicie ? faktycznie może to być ten sterownik? czy po prostu mechanik zwodzi mnie za nos i nie ma pojęcia co mu dolega.. dodam że problem pojawił się po wymianie kompletnego rozrządu jednak ten był sprawdzany dwa razy i wszystko jest ok. Macie jakieś pomysły ? ahh i jeszcze jedno czy zmieniło się coś w sprawie gazu do GDI ? są jakieś tańsze instalacje które dobrze by się sprawowały? myślałem żeby przeznaczyć na ten cel jakieś 3500zł tylko chyba to jednak mało możliwe ? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 15-11-2010, 11:34
|
|
|
Bardzo mała szansa, żeby był padnięty sterownik - prędzej powielacz napięcia wtrysków |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
|
|
|
 |
pawelkaw
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1,6
|
Wysłany: 15-11-2010, 14:55
|
|
|
Czujnik położenia wałka rozrządu przećwiczyłem dokładnie. Mój space 1,6 gasł podczas jazdy, albo w ogóle nie mogłem zapalić. Po podłączeniu do komputera wywalało błąd czujnika. Gdy ruszyłem wiązką przy tym czujniku problem znikał na jakiś czas. Elektryk sprawdził wiązkę była ok.Dowiadywałem się o cenę nowego w serwisie krzyknęli mi ponad 600zł. Po numerze katalogowym znalazłem nowy odpowiednik na necie za 1/3 ceny. Ten sam czujnik ma KIA, HYUNDAI I VOLVO |
|
|
|
 |
sparq87
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.8GDI
|
Wysłany: 15-11-2010, 17:40
|
|
|
hmm już sam nie wiem zaraz dam znać żeby sprawdzili wasze pomysły może się w końcu uda bo cztery tygodnie bez samochodu to jednak lipa straszna co do czujnika wałka rozrządu to podobno jest sprawny...
[ Dodano: 17-12-2010, 19:18 ]
Hej! Tak może się komuś to kiedyś przyda poszedł czujnik wału korbowego=P |
|
|
|
 |
|