|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Linka klapy silnika. |
Autor |
Wiadomość |
CARAMBA
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2010, 12:13 [Cari 1.8 GDI] Linka klapy silnika.
|
|
|
Witam forumowiczów. Mam problem gdyż przerdzewiała i urwała się linka do otwierania klapy silnika niestety przy samym zamku. W związku z tym mam pytanie bo nie wydaje mi się aby producent nie wymyślił awaryjnego wyjścia w takim przypadku. Czy macie jakieś sugestie
Zrobione .Jak ktos nie wie to piszę. Potrzebne będą :
1. Gruby drut(najlepiej stalowy ok. 3-4 mm)
2. Klucz nr. 10 na dość długim pręcie(nasadowy)
Sposób 1 czyli drut. Wyginamy końćówkę około 1 cm dopasowujemy i wyginamy resztę na odpowiednią długość aby można było wejść przez grila i mieć możliwość manewru i grzebiemy od tyłu zamka dotąd aż nie trafimy na ramię otwierające zamek ciągniemy i po sprawie.
Sosób 2 czyli klucz(opracowany po zastosowaniu sposobu 1). Bierzemy klucz i poprzez grill odkręcamy trzy śruby mocujące zamek a następnie manewrując klapą otwieramy wraz z zamkiem i dżwignie mamy na wierzchu. Koniec sprawy.
Osobiście polecam sposób nr.2 pod warukiem, ze ma się odpowiedni klucz.
Pisałem,że producent nie wymyślił wyjścia awaryjnego ale po namyśle doszłem do wniosku, że jak by to zrobił to jeden przeciek i każdy zainteresowany niekoniecznie tylko obejrzeniem co mamy pod maską miał by swobodny dostęp.
Jeżeli komuś to pomoże to proszę jeżeli nie to omijać temat ale mam nadzieje że jednak się przyda. |
|
|
|
 |
|
|