|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z evo |
Autor |
Wiadomość |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 24-10-2010, 13:24 Problem z evo
|
|
|
Witam,
mam problem bo zrobiłem sobie prezent i kupiłem evo II (dzięki ostry_evoVII) generalnie wszystko ok,
ale auto ma imobilajzer dzięki któremu raz zapali a 30 razy nie.
Na ściance schowka jest takie mały "cyferblat" który miga po rozbrojeniu alarmu, znalazła się również mała plastikowa karta z kodami,
ale również nic z tego.
Problem jest o tyle duzy ze kilka razy zapaliło bez problemu, a teraz ma ciagle focha.
Bardzo proszę o pomoc jak go odłączyć, nie sądze by ucięcie kabli załatwiło sprawe?
Pomóżcie proszę bo strasznie chce mi się pojeździć |
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 27-10-2010, 19:20
|
|
|
LEWY napisał/a: | ale auto ma imobilajzer dzięki któremu raz zapali a 30 razy nie |
Z tego co się orientuje japońskie auta starsze nie miały immo. Więc to pewnie dokładany wynalazek.
Ja bym szukał jakiejś ingerencji w instalacje auta, gdzie są kable łączone z centralką. |
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-11-2010, 13:27
|
|
|
dzięki Kleju!
fakt to jednak nie immo, dalej rozrusznik się nie odzywa a na stole działa mam nadzieję że to problem luźnej masy zwłaszcza ze jak ma kaprys to odpala bez problemu. |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-11-2010, 21:29
|
|
|
poszukaj jakiejś centralki, która nie wygląda na oryginalną (najczęściej gdzieś pod kierownicą montowana) - z reguły posiadają one (alarmy/odcięcia zapłonu itd.) wyłącznik serwisowy
np. u mnie jest na taki kluczyk, jakim kiedyś się klawiaturę komputera blokowało - wystarczy przekręcić i alarm przestaje ingerować w proces odpalania auta |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2010, 17:59
|
|
|
Chyba udało się znaleść problem wymieniłem rozrusznik na ten z 1g z wyglądu nie dawałem szansy ze nawet raz zakręci a jednak pali od razu więc ten problem mam z głowy.
By nie było za nudno to zdjąłem osłonę rozrządu i masakra tak krzywego koła rozrządu wałka wydechowego to nigdy nie widziałem.
Tu pytanie
-wygląda na to ze koło jest krzywe ale czy jest opcja by z wałkiem było coś nie tak?
-co to mogło spowodować
- co teraz, lepiej kupić takie coś
http://www.motoeg.elblag....roducts_id=1484
(w ogóle jaka jest różnica w miedzy evo 4 a 2 rozrząd po innej stronie? czy jeszcze coś?)
kupować takie koła nn czy lepiej założyć proste seryjne |
|
 |
|
|