3.0 V6 z USA Problem z oświetleniem radia i panelu nawiemu |
Autor |
Wiadomość |
andrzejGb
Forumowicz
Auto: www
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2010, 10:17 3.0 V6 z USA Problem z oświetleniem radia i panelu nawiemu
|
|
|
witam
jestem nowym m-maniakiem .posiadam MO II 3.0V6 2007 z USA i mam kilka pytać
1. dotyczy oświetlenia radia i panelu nawiewu/ 3 pokrętła/ - brak oświetlenia . Radio gra i wyświetlacz działa ale nie sa podswietlone przyciski a chyba powinny być ?
panel nawiewu działa ale nie ma oswietlenia w nocy nic nie widać.
Gdzie szukać przyczyn i jak naprawić???
2 komunikat o serwisie/ Ikona klucza/ i napis OFF ???
w instrukcji nie ma takiej opcji jest "---"
3 SZUM !! ale nie z silnika, nie szu powietrza ale szum z kół mam Yokohamy Geolander M+S
0107-data trochę już zmęczone a przednie wytarte , jak jadę po asfalcie grubszym szumi mocno jak pojawi sie asfalt gładki jest cisza .Czy to norma??
muszę kupić nowe pytanie JAKIE??? zeby były ciche i dobre???
4 głośność kierunkowskazów dziwięk tak słaby ze w praktyce nie słyszalny czytałem post niżej ale brak odpowiedzi a Inst. obsług 3.25 mówi o zerowaniu inspekcji serwisu |
Ostatnio zmieniony przez andrzejGb 21-11-2010, 16:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-11-2010, 12:51
|
|
|
andrzejGb napisał/a: | szum z kół mam Yokohamy Geolander M+S
0107-data trochę już zmęczone a przednie wytarte , jak jadę po asfalcie grubszym szumi mocno jak pojawi sie asfalt gładki jest cisza .Czy to norma??
muszę kupić nowe pytanie JAKIE??? zeby były ciche i dobre??? | to norma i nie spodziewaj się rewolucji po zakupie jakichkolwiek - Outek nie ma praktycznie wytłumienia czegokolwiek - także nadkoli.
andrzejGb napisał/a: | głośność kierunkowskazów dziwięk tak słaby ze w praktyce nie słyszalny | było na forum o montażu dodatkowego mostka diodowego i buzzera komputerowego - denerwuje piszczenie, ale przynajmniej słychać |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 20-11-2010, 13:00 Re: Problem z oświetleniem radia i panelu nawiemu
|
|
|
andrzejGb napisał/a: | witam
jestem nowym m-maniakiem .posiadam MO II 3.0V6 2007 z USA i mam kilka pytać
1. dotyczy oświetlenia radia i panelu nawiewu/ 3 pokrętła/ - brak oświetlenia . Radio gra i wyświetlacz działa ale nie sa podswietlone przyciski a chyba powinny być ?
panel nawiewu działa ale nie ma oswietlenia w nocy nic nie widać.
Gdzie szukać przyczyn i jak naprawić???
2 komunikat o serwisie/ Ikona klucza/ i napis OFF ???
w instrukcji nie ma takiej opcji jest "---"
3 SZUM !! ale nie z silnika, nie szu powietrza ale szum z kół mam Yokohamy Geolander M+S
muszę kupić nowe pytanie JAKIE??? zeby były ciche i dobre???
4 głośność kierunkowskazów dziwięk tak słaby ze w praktyce nie słyszalny czytałem post niżej ale brak odpowiedzi a Inst. obsług 3.25 mówi o zerowaniu inspekcji serwisu |
1. normalne, brak oświetlenia wenętrznego - pokrętła od nawiewu powinny być oświetlone
2. nie włączyli w serwisie po wykonaniu przeglądu, podjedź do ASO może włączą (jak mają oprogramowanie do amerykanów).
3. brak wyciszenia w samochodzie.
4. jak masz nawigację firmową możesz sam wyregulować, możesz poszukać na forum jak inni rozwiązali ten problem. |
Ostatnio zmieniony przez regon 20-11-2010, 13:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20-11-2010, 13:22
|
|
|
chwila, chwila - trzy pokrętła do sterowania klimatyzacją i nawiewem powinny być podświetlone na czerwono (po włączeniu świateł) - u mnie przynajmniej tak jest (myślę że w amerykanach powinno być tak samo). Czyli awaria podświetlenia - myślę że dobry elektryk powinien sobie poradzić.
bonito |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-11-2010, 13:54
|
|
|
A światła przypadkiem nie są ustawione w pozycji AUTO? |
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 20-11-2010, 14:26
|
|
|
Co do podświetlenia, ustaw światła na tryb Auto.
Nie wiem co ty tam masz, ale u mnie na trybie skandynawskim w dzień mam wyłączone podświetlenie radia i klimy. Wieczorem się zapala. |
|
|
|
 |
andrzejGb
Forumowicz
Auto: www
|
Wysłany: 21-11-2010, 15:55
|
|
|
Z oswietleniem panela poradziłem sobie wystarczyło je właczyć / nie mam auto/
jechałem nocą światła przednie świeciły a tylne nie jak przełącznik świateł był na OFF i to mnie zmyliło
ad komunikat serwisowy czy wystarczy postępować zgodnie z 3.25
kluczyk poz OFF
klik przycisk info na inspekcję ,przytrzymać 2 sek klucz zacznie migać klik info i gotowe??
głośność kierunków może wystarczy zmienić przerywacz/ to co klika/??
No i powstał nowy problem SWIATŁA mam z USA /chyba sferyczne?/ pozostało przystosowanie podobno robią w Zabrzu sa na allegro
i założenie światła przeciwmgielnego tylnego bo go nie ma!!!
Czy filtry do 3.0 V6 USA są do dostanie w Polsce / ASO inne sklepy/ a może są te same co w polskich /powietrza i kabinowy/ bo oleju może jest inny |
|
|
|
 |
|