|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Próba włamania - wymiana zamka (ew.sterownika) |
Autor |
Wiadomość |
uciu
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2010, 21:27 Próba włamania - wymiana zamka (ew.sterownika)
|
|
|
Witam
Ostatni miałem nieprzyjemność stać się ofiarą próby włamania (tej feralnej nocy nie tylko ja). "Ktoś" próbował dostać mi się do samochodu i "wyłupał" zamek od drzwi kierowcy. Na szczęście nie dostał się do środka i nie uszkodził zamka centralnego - drzwi zamykają się kluczykiem od strony pasażera. Zastanawiam się nad wymianą zamka albo zakupem nowego sterownika zamka centralnego z pilotami, aby w taki sposób otwierać auto (denerwujące jest jednak ciągłe otwieranie drzwi od strony pasażera..).
Możecie mi poradzić, co najlepiej zrobić w tym przypadku.. Co będzie mnie mniej kosztowało i lepiej się opłaci. Nie wiem jak na razie jaki będzie koszt wymiany i zakupu zamka.. Sterowniki wstępnie oglądałem.
PS. Jeżeli macie jakieś namiary na dobrych i rozsądnych w cenie fachowców z Przemyśla albo okolic to napiszcie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-11-2010, 21:32
|
|
|
Wymien wkładke.
Kup i zamontuj centralke na pilota do sterowania centralnym zamkiem, albo udaj sie na montaz do jakiegos zakladu elektroniki, sredni koszt montazu z czesciami w granicach od 450zł w zwyz. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
MichuGdy
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Posty: 389 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-11-2010, 21:36
|
|
|
Wybór sterowników jest spory, skoro masz centralny zamek na kluczyk, a chciałbyś mieć na pilota, to nie będzie z tym za dużo roboty. Jeśli chcesz na prv mogę wysłać namiary do gościa co handluje częściami do carism, widziałem kiedyś u niego oryginalne sterowniki z pilotami. Musiałbyś się zapytać. U niego kupuje różne pierdołki do auta, kontakt bdb i szybkie wysyłki.
Co do samego zamka to sprawa nie łatwa - wkładki nie wymienisz od tak, bo przecież musiałbyś wymienić we wszystkich drzwiach + klapa i stacyjce.
Na twoim miejscu spróbowałbym naprawić tamta wkładkę o ile jest taka możliwość.
Pozdr |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 29-11-2010, 21:50
|
|
|
Pisząc w sensie wymiany wkladki miałem na mysli, wymiane ja na nowa z dopasowaniem jej do oryginalnego kluczyka. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
MichuGdy
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Posty: 389 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-11-2010, 23:21
|
|
|
Cytat: | Pisząc w sensie wymiany wkladki miałem na mysli, wymiane ja na nowa z dopasowaniem jej do oryginalnego kluczyka. |
Fakt jest to wykonalne, tylko trzeba znaleźć speca od zamków samochodowych, a z tym ciężko może być niekiedy.
Można z ciekawości zapytać ASO czy na podstawie VIN zamówiliby pasującą wkładkę... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 29-11-2010, 23:27
|
|
|
MichuGdy napisał/a: | Fakt jest to wykonalne, tylko trzeba znaleźć speca od zamków samochodowych, a z tym ciężko może być niekiedy.
Można z ciekawości zapytać ASO czy na podstawie VIN zamówiliby pasującą wkładkę... | Dzisiaj robiłem takie machniom w aucie sąsiadki, wystarczyły 3 telefony, na początku było ASO które zaproponowało termin wykonawczy około 4-5dni, potem 2 telefony do niezaleznych warsztatów, w drugim warsztacie zajeło to 15min roboty i wykonane na oryginalnych częściach za połowę tego co proponowało ASO. Da się tylko trzeba poświęcic trochę czasu |
 |
|
|
|
 |
|
|