|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie wchodza biegi |
Autor |
Wiadomość |
Bertosz
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 1998r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2010, 17:28 Nie wchodza biegi
|
|
|
mam Problem z wrzuceniem biegow, tz rano odpaliłem samochód i wyjechałem na wstecznym na drogę, zatrzymałem sie by wrzucić jedynkę ale nie mogłem nic zrobić.coś sie zblokowało. jedyny bieg jaki działa to piątka. Cały dzień samochód stał w ciepłym garażu ale to nic nie pomogło bo myślałem ze możne coś zamarzło. |
|
|
|
 |
Kamilofone
Mitsumaniak
Auto: Carisma GDI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Kwi 2008 Posty: 157 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-12-2010, 18:59
|
|
|
Prawdo podobnie problem jest z tzw. cięgnami lewarka zmiany biegów. W mojej nowszej Carismie jest to
rozwiązane za pomocą linek przy samym lewarku, natomiast tradycyjny sposób i przypuszczam że też u Ciebie, j
est to cały zestaw wybieraka do zdobycie na necie:
http://allegro.pl/mitsubi...1305076450.html
P.S. Przytoczyłem kompletny zestaw choć można znaleźć tańszy czy skromniejszy |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 01-12-2010, 21:04
|
|
|
Kamilofone napisał/a: | W mojej nowszej Carismie jest to
rozwiązane za pomocą linek przy samym lewarku |
Nie tyle w nowszej co w tym rzecz że masz wersje GDI, japoński silnik, japońską skrzynie.
w 1.6 były montowane francuskie skrzynie co za tym idzie na forum masz pełno tematów o wybierakach tulejkach itp itd. ostatnio nie dawno nawet był podobny przypadek że na wstecznym zdechło |
|
|
|
 |
|
|