Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nintendo WII
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2010, 10:37   Nintendo WII

Hej,
zastanawiam się, czy na zimowe wieczory nie kupić sobie Nintendo WII. Czytałem o niej kilka lat temu - słaba grafika i niewiarygodnie wysoka przyjemność z grania - przede wszystkim przez gry sportowe i bezprzewodowe pady.
Czy ktoś to ma? Co warto ew. dokupić lub jaki zestaw warto kupić, by się dobrze bawić i nie dorzucać kolejnych elementów (z reguły w zestawie jest taniej).
Wszelkie opinie mile widziane.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2010, 11:05   

nie posiadam ale bedac u brata w UK gralem w wii sporo.
ogolnie fajne (np. boks) i strasznie meczace (gestykulacja) ale poprostu nudne, typowe gry Wii nudza sie szybko.
ja mimo wszystko do gier wybralbym PS

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2010, 11:05   

nie myślałeś o konkurencji ? xbox lub ps3 ? obecnie xbox z funkcją kinect jest w fajnej cenie a przy tym zapewnia masę rozrywki :)

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 24-11-2010, 11:13   

Ostatnio w Gadzecie (tvn turbo) bylo porownanie 3 konsol: Wii, xbox+kinetic i ps3+move
Wygral xbox+kinetic, choc system ten ma problemy w mocno naswietlonym pomieszczeniu :wink:
Popatrz jakie zestawy sa w promocji i bierz z najfajniejszymi grami

W ps3 masz dodatkowo czytnik bluraya :)
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

omenek 
Forumowicz

Auto: Colt 1.6 CJ4A '99
Wysłany: 24-11-2010, 13:37   

Ja posiadam Wii od roku, więc mogę się wypowiedzieć.
Grafika faktycznie nie powala, ale przy takiej przyjemności grania jaką oferuje konsola można przymknąć na to oko. Jeszcze lepiej jest jak grasz w kilka osób, ale wtedy jesteś zmuszony do zakupu drugiego kontrolera Wiimote (150zł), a w niektórych grach dodatkowo jeszcze Nunchuk (99zł). Można się jeszcze zastanowić nad przystawką do Wiimote'a, która dokładniej odwzorowuje ruchy (Motion Plus), ale niestety niewiele gier narazie ją wspiera. Kolega posiada jeszcze Wii Fit Plus z BalanceBoard'em i uważa, że ona dopiero daje prawdziwą frajdę z gry, ale cena trochę odstrasza (399zł).
Podstawą przy kupnie tej konsoli jest na pewno drugi komplet kontrolerów (chyba, że nie masz z kim grać). Cezar, każda z tych konsol będzie miała problemy przy świetle. Wii ma problemy jeśli słońce pada na SensorBar, wtedy się nie da grać w gry, w których celuje się w telewizor.

Ja kupiłem i nie narzekam.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 24-11-2010, 13:39   

nie wiedziałem, że konkurencja też ma ten system z żyroskopami itd.
artykuł czytałem kilka lat temu, gdzie tylko wii oferowała grywalność inną niż PC

a jak cenowo wypada w porównaniu z konkurencją? - w sumie naprawdę mało gram (głównie w Fallout, przez 2-3 tygodnie, zimą), więc nie chcę wydawać kasy na coś, co będzie użyte 5x w roku (albo zacznie zabierać mi i nie tylko mi nadmiernie czas)

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-11-2010, 13:54   

Krzyzak napisał/a:
nie wiedziałem, że konkurencja też ma ten system z żyroskopami itd.

Ostatnim hitem jest PS3 i Move... Niestety popularność tak duża ze w około 3 tygodnie zniknęły wszystkie zestawy w Polsce.... Nawet na allegro nie było :shock:

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Wysłany: 25-11-2010, 22:42   

Raddex ma Wii. Na Spocie możesz go zapytać o opinię.
Ja osobiście jestem konsolowcem od 14 lat, począwszy od pierwszej PlayStation po dzisiejsze grajstacje śmiało mogę Ci polecić PS3. Jeśli koniecznie chcesz machać rękoma to wiadomo - PS Move. Obecnie jedyny model sprzedawany - slim - znajdziesz w zestawie z Move i grą, więc start jest. Do tego można kupować gry nie wychodząc z domu, poprzez PlayStation Store. Oczywiście np. Xbox 360 również posiada taką funkcję. Miłym akcentem producentów gier i PSS jest dodawanie licznych dem gier co pozwala zapoznać się z tytułem przed zakupem. Ja tak dałem się wciągnąć w inFAMOUS. Pobrałem demko i z allegro kupiłem grę. Widzę, że coraz więcej gier wychodzi pod kontroler Move. Przykładowo dobra produkcja "Heavy Rain" obsługuje zarówno joypad'a jak i Move. Oba kontrolery bezprzewodowe (w każdej konsoli). Akumulator wystarcza na długo. Ja od 18/11 codziennie gram po około 14 godzin (no co? Assassin's Creed: Brotherhood wyszedł :P ) i ładowałem go 2 razy, a w tej chwili jest kapkę poniżej połowy, więc wytrzymuje sporo a ładuje się krótko.
Jeśli zdecydujesz się na zakup używanej konsoli starszego modelu (40GB, 60 - rarytas, 80) czyli tej większej i błyszczącej to dobrze się przyjrzyj. Jesteś facetem i podejrzewam, że tak jak ja będziesz mocno poirytowany każdą ryską jaka będzie widoczna na Twoim nowym, świecącym trofeum postawionym przy wypaśnym telewizorze :) Dodatkowo co WAŻNE - zwróć uwagę na naklejkę na lewej ścianie konsoli (lewej, gdy jest w pozycji poziomej. Gdy konsola stoi pionowo ta ściana staje się "podłogą"). Naklejka ta blokuje możliwość wyciągnięcia gumowej podstawki pod którą kryje się śrubka trzymająca "maskę" konsoli czyli "górę" z napisem PlayStation 3. Odkręca się ją TYLKO w jednym celu - rozkręcenia konsoli. Znak, że albo ktoś grzebał (zmiana pasty na procesorach to nie grzech - wręcz bardzo dobrze, zależnie jaka pasta użyta), albo konsola już przeszła przez serwis, chociaż o awaryjności GrajStacji 3 mało słyszałem.
Jeśli chodzi o gry... Cóż, co kto lubi. Pozycje wgniatające w fotel jak Assassin's Creed 2, Assassin's Creed: Brotherhood, inFAMOUS, GTA IV z dodatkami, Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots, Heavenly Sword, God of War, Uncharted 1 i 2 to obowiązkowe pozycje graczy, którzy lubią gry dobre względem ceny. Mówię tu oczywiście o kupujących gry za 180-200zł. Ja w ciemno zamawiam zawsze Assassin's Creed. Ostatni Brotherhood do dziś robi ze mnie zombie :) Wszystkie tytuły, które wymieniłem są dostępne na allegro za czasem wręcz śmieszne pieniądze... Dobrze upolowana gra kosztuje nawet 50zł. Sam kiedyś kupiłem Folklore i WWE Smackdown za 30zł ;)
Ponadto PS3 jako jedyna konsola nie oszukuje właściciela wyświetlaną rozdzielczością. Jeśli jest napisane, że gra obsługuje 1080p to rzeczywiście jej rozdzielczość jest bardzo bliska lub równa 1920x1080@24 czyli 1080p. Tak samo z 720p i 1080i. Do dziś podśmiechuję z Xboxa, którego gry są np. w 1000x770... co to za rozdzielczość? :badgrin:
Mając do czynienia ze wszystkimi konsolami obecnej, poprzedniej jak i pierwszej generacji, osobiście stawiam na PS3.
Gdybyś miał więcej pytań i był niecierpliwy i chciał sobie sprawić prezent "do bucika" to zapraszam na PW lub tutaj. Jeśli Ci się nie spieszy to na najbliższym spocie zagadaj a postaram się wszystko wyjaśnić :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 26-11-2010, 07:52   

To pogadamy na spocie. :)
Generalnie gram bardzo mało, ale chciałem coś, żeby się poruszać w domu ;)
Ciekawi mnie jeszcze cena PS3, bo dodatki w stylu napędu BR nie są dla mnie ważne.
Ba - mam tv jeszcze kineskopowy o rozdzielczości PAL :) i narazie wystarcza...

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Wysłany: 26-11-2010, 09:14   

To może nawet zadowoli Cię zestaw PS 2 + kamerka Eye Toy i zestaw gier pod nią :D

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-11-2010, 09:34   

Krzyzak napisał/a:

Ciekawi mnie jeszcze cena PS3

Jakąś podstawową wersję może dopadniesz za 1000zł (nową ale z małym dyskiem). Do tego move jak byś chciał zestaw 250 (kontroler + kamera). Drugi kontroler chyba 170zł.

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Wysłany: 26-11-2010, 14:34   

krzychu napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

Ciekawi mnie jeszcze cena PS3

Jakąś podstawową wersję może dopadniesz za 1000zł (nową ale z małym dyskiem). Do tego move jak byś chciał zestaw 250 (kontroler + kamera). Drugi kontroler chyba 170zł.

Niedzielnemu graczowi, jakim ma zamiar być krzyżak to i tak za duże dyski są. Obecnie sprzedawane są wersje slim z dyskami 120, 160, 250 i 320 GB. Ja jako (skromnie) uważający się za pro gracza konsolowego mam 40GB w konsoli. Powoli braknie mi miejsca ale np. takie 60GB by było dla mnie wystarczające.
Mogę podać namiar na sklep, w którym wersja 160GB jest za 1149zł a przy zakupie u nich dostaje się stały rabat 5% na akcesoria i gry.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-11-2010, 14:36   

Oczywiście warto dodać że dysk można wymienić w 5 minut tak jak w laptopie. A 2,5 calówki już są bardzo tanie.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2010, 14:51   

ps3 ze swoim ps move to troche slabo, jedna palka zajmuje 2 sloty, a zeby grac w boks trzeba miec 2 palki na gracza wiec 4 palki i juz pada niepodlaczysz...

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Wysłany: 29-11-2010, 15:45   

deenbe napisał/a:
ps3 ze swoim ps move to troche slabo, jedna palka zajmuje 2 sloty, a zeby grac w boks trzeba miec 2 palki na gracza wiec 4 palki i juz pada niepodlaczysz...

Ale Move zastępuje Sixaxis/Dual Shock'a :P

Odpowiedz do tematu