|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] nierozgrzany gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
marcin1041
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma rok 98, 1.6, 90KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-12-2010, 16:17 [Cari 1.6] nierozgrzany gaśnie
|
|
|
Witam, od pewnego czasu borykam się z pewnym uciążliwym problemem, jeszcze z okresu lata. Mianowicie nie rozgrzany misiek gaśnie, bez falejących obrotów, bez szarpania. Na rozgrzanym silniku problemu nie ma, obroty są stabilne jak w mało którym aucie, wskazówka nawet nie drgnie. Próbowałem już czyszczenia i reugulacji przepustnicy, krokowego, wymiany świec, podkręcania obrotów, przekładania krokowego z innej carismy i nic. Na komputerze nie ma żadnych błędów. Auto było już u dwóch mechaników, którzy jedynie rozkładają ręcę. Proszę o jakieś wskazówki, nie mam pojęcia co jeszcze można sprawdzić ... |
|
|
|
 |
KarolG
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 automat
|
Wysłany: 16-12-2010, 19:56
|
|
|
Jeszcze został do sprawdzenia dwupinowy czujnik temperatury z tego co już wyczytałem na forum bo mam podobny problem niestety.
Jeszcze ktos pisał ze mógł "pójść" jakiś scalak w komputerze i to przez to..
Przeszukaj forum a znajdziesz już posty na ten temat.. |
_________________ XXX |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-12-2010, 21:20
|
|
|
Auto stoi w ogrzewanym garażu? Jeśli nie to pewnie przymarza paliwo gdzieś w komorze silnika. Gdzie znajduje się filtr paliwa w tym modelu? |
|
|
|
 |
marcin1041
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma rok 98, 1.6, 90KM
|
Wysłany: 17-12-2010, 18:27
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi, auto niestety nie stoi w garażu jednak nie mam najmniejszego problemu z opalaniem. Problem z niskimi obratami zaczął się w okolicy sierpnia gdy jeszcze było dosyć ciepło, myślę że można wykluczyć zamarzanie paliwa.
Wyczytałem, że może to być związane z ECU także na początek spróbuję go zaprogramować, ewentualnie wymienić - koszt chyba z 70 zł. |
|
|
|
 |
zjawa490
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 27-12-2010, 18:51
|
|
|
Witam
Mam pytanie czy cari 1,6 nie posiada czasami 2 czujników temperatury? Bo znajomy mówił mi że to jest prawdopodobne.
Bo ja mam podobny problem. Ogólnie jakieś 2 miesiące temu podczas naprawy odłączyłem na dłuższy okres akumulator i komputer się zresetował, po podłączeniu go ponownie auto przez pewien czas odpalało za 1 razem a i zdarzało się że włączało się to brakujące ssanie.
Ja narazie będę szukał wśród czujników temperatury bo biję się grzebania przy kompie bo to nie moja dziedzina. |
_________________ ważne że japońskie |
|
|
|
 |
|
|