Przesunięty przez: Hubeeert 20-04-2010, 09:01 |
Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze |
Autor |
Wiadomość |
Kemot
Mitsumaniak
Auto: Outlander Intense+ 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2010, 16:47 Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze
|
|
|
W dzisiejszym Motorze Outlander 2.0 DI-D Intense+ wygrał porównanie z VW Tiguanem 2.0 TDI Sport&Style. Misiek wygrał w kategorii wnętrze i koszty, a w kategoriach nadwozie i jazda remis. Ogólnie zwycięstwo Outka. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-04-2010, 17:22
|
|
|
tez mu przeciwnika znalezli |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Kemot
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2010, 17:25
|
|
|
to "pojedynek" niemiecko - japoński w różnych kategoriach. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-04-2010, 17:29
|
|
|
tu i tu to sammo germanskie serce...
a jaka moc mial ten Tiguan? 140 czy wiecej? |
dab
 |
|
|
|
 |
Kemot
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2010, 17:34
|
|
|
140km i oczywiście common rail |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-04-2010, 17:58
|
|
|
Wrzućcie jakieś skany... |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-04-2010, 18:01
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Wrzućcie jakieś skany... | Lepiej nie wcześniej az ukaże się nowy numer |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 19-04-2010, 18:27
|
|
|
Kemot napisał/a: | W dzisiejszym Motorze Outlander 2.0 DI-D Intense+ wygrał porównanie z VW Tiguanem 2.0 TDI Sport&Style. Misiek wygrał w kategorii wnętrze i koszty, a w kategoriach nadwozie i jazda remis. | wnętrze? chyba pojemnością, bo jakością plastików, komfortem siedzeń i wyciszeniem do nawet do Octavii2 się Outek nie umywa . |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-04-2010, 18:51
|
|
|
rezon napisał/a: | bo jakością plastików | Siedziałeś w OctaviiII z przebiegiem 70000km? I w takim samym Outku?
Ja miałem taką okazję - oba samochody należą do tego samego właściciela. Skoda jest ruiną wewnątrz. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2010, 19:26
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Siedziałeś w OctaviiII z przebiegiem 70000km? I w takim samym Outku? | mam O2 '05 78kkm i Outka '07 62kkm - może być? Plastiki Skody są w znacznie lepszym stanie - i są MIĘKKIE na desce rozdzielczej. A nie rodem z PRL-u. W Skodzie nie są też tak podatne na zarysowania. W Outku to mam chwilami wrażenie, że samo patrzenie na nie jest niszczące. Lakier beżowy jest lepszy w Outku - mniej podatny na zarysowania na krawędziach drzwi - oczywiście ori, a nie ten extra gratisowy na moich tylnych drzwiach . Hubeeert uwierz mi, że w zakresie porównań O2 Skody i Mitsubishi to mam po ok. 60kkm na każdym z nich - w każdych warunkach drogowych. Wiem czego się spodziewać i jakie są plusy każdego. O ile w Outku można dostać lakier na drzwiach gratis, to w Skodzie uszczelki mi go wycierały - za drugim razem napisałem do SAP, aby usunięto przyczynę, a nie tylko objaw. Sprawę załatwiono dwoma telefonami - jeden do mnie, drugi do ASO. Państwo z MMC - czytamy, uczymy się jak się obsługuje klientów - to pozdrowionka . Wiedza nie boli. BTW. Skoda nie twierdzi, że gwarancja na wymienione podzespoły kończy się wraz z terminem gwarancji na cały samochód. Inne przepisy ich obowiązują?
Hubeeert napisał/a: | oba samochody należą do tego samego właściciela. Skoda jest ruiną wewnątrz. | ale mają pewnie różnych kierowców.
Hubeeert, jak klikniesz w moją ikonkę motostatu to możesz bez problemu sprawdzić posiadany park samochodowy. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-04-2010, 21:02
|
|
|
rezon napisał/a: | W Outku to mam chwilami wrażenie, że samo patrzenie na nie jest niszczące. |
Odnosze, niestety identyczne wrazenie...czasami mam ochote wszedzie ponaklejac jakac folie transparentna
rezon napisał/a: | Skoda nie twierdzi, że gwarancja na wymienione podzespoły kończy się wraz z terminem gwarancji na cały samochód. Inne przepisy ich obowiązują? |
W moim poprzednim Renault rowniez stosowano te zasade - gwarancja na czesci biegla rowniez po wygasnieciu gwarancji na auto...nie wspomne o komforcie obslugi...mam nadziej ze te 3 lata gwarancji w mitsu mina mi z nimi bezkontaktowo - jedynie raz w roku na przegladzie...az przykro mi to pisac ..chyba nie tak powinno byc |
dab
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2010, 21:13
|
|
|
dab napisał/a: | mam nadziej ze te 3 lata gwarancji w mitsu mina mi z nimi bezkontaktowo - jedynie raz w roku na przegladzie | masz na to duże szanse U mnie nie licząc twórczości Automarketu, to jedynie jutro będę reklamował lewy halogen bo coś odbłyśnik rdzewieje - jak na ponad dwa lata i 62kkm wg mnie nieźle. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 19-04-2010, 22:32
|
|
|
bo skoda to audi a mitsu to brak słów
po 3 tys plastik lakierowany na boczku jest tak wytarty ze lada dzień wyjdzie piekny czarny plastik ale jak mnie poinformowano w aso gwarnacja tego nie obejmuje
a w środku Tiguan przy Otutku wygląda jak eska przy c klasie |
|
|
|
 |
Grzesq
Forumowicz

Auto: Ford Mondeo MK4 2.0 TDCI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 290 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-04-2010, 23:25
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: |
po 3 tys plastik lakierowany na boczku jest tak wytarty ze lada dzień wyjdzie piekny czarny plastik |
Nie wiem co w takim razie robisz z rękoma
Ja mam 23000 i nawet jednej ryski na boczku, a normalnie go użytkuję. Wcześniej jeżdziłem 2 różnymi testowymi Outkami o podobnym przebiegu i lakierowany plastik na boku był nieporysowany.... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 19-04-2010, 23:33
|
|
|
Grzesq napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: |
po 3 tys plastik lakierowany na boczku jest tak wytarty ze lada dzień wyjdzie piekny czarny plastik |
Nie wiem co w takim razie robisz z rękoma
Ja mam 23000 i nawet jednej ryski na boczku, a normalnie go użytkuję. Wcześniej jeżdziłem 2 różnymi testowymi Outkami o podobnym przebiegu i lakierowany plastik na boku był nieporysowany.... |
No bo jak się wchodzi do auta prosto z budowy w gumiakach, brudnym szorstkim kombinezonie to takie sa efekty.... Ja mam 82 tys. km na zegarze i zadnej ryski ani przetarć, więc się da. nawet skóra na obiciach wygląda jak nowa. jak się o rzeczy nie dba to mozna zniszczyć nawet Defendera. |
Dominik |
|
|
|
 |
|