|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Skrzynia zaczęła gwizdać |
Autor |
Wiadomość |
M@teusz607
Forumowicz M@teusz607
Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 198 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 09-12-2010, 17:47 [Cari 1.6] Skrzynia zaczęła gwizdać
|
|
|
Jakieś 5 miesięcy temu wymieniłem olej w skrzyni choć to chyba niema znaczenia w sprawie (nalałem jak w instrukcji coś koło 3,3 litra, ale najpierw spuściłem niewiele ponad 2) pare dni temu z dnia na dzień a nawet po kolejnej jeździe zaczęła gwizdać raczej dość głośno w całym zakresie obrotów ( sie znaczy 1,5k do 3,5k więcej nie kręciłem) ale tylko na 4 biegu, teraz po koło 200 kilometrach stopniowo ale znacznie ucichła, zaczęła gwizdać w ostatnie mrozy i przed tym wyjazdem jeździłem po dość dużym śniegu. Możliwe że to przez ten śnieg który do tej pory się rozpuścił i wszystko bedzie ok czy moze cała skrzynia zaczyna siadać?? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2010, 18:08
|
|
|
napewno to skrzynia? jak wciskasz sprzeglo gwizd znika? |
|
|
|
 |
M@teusz607
Forumowicz M@teusz607
Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 198 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 10-12-2010, 17:06
|
|
|
tak, jest tylko jak przyspieszam albo utrzymuje prędkość ale silnik jest choć troche obciążony, sprzęgło, luz lub hamowanie silnikiem tego niema, na chwile obecną wcale nie słychać tego na 4 biegu (tak mi sie wydaje) ale słychać ciche gwizdanie o znacznie wyższym tonie na 5 biegu :/ tak jakby dziś się zaczęło
[ Dodano: 14-12-2010, 18:33 ]
Może mi się wcześniej wydawało że przestało, ale teraz znów tylko czwórka gwiżdże, chyba spróbuje czy ceramizer jest coś warty
[ Dodano: 15-12-2010, 21:57 ]
Dziś chcąc aplikować ceramizer sprawdziłem stan poziomu oleju i okazało się że był taki brak jak ten o którym wcześniej wspominałem przy wymianie oleju. W weekend przejade pare kilometrów i zobaczę czy ucichnie
[ Dodano: 29-12-2010, 17:13 ]
po dolaniu oleju do skrzyni, przy jeździe na odcinkach do 17 km nie gwiżdże, dłuższa trasa za 3 tygodnie
[ Dodano: 07-01-2011, 21:00 ]
Dziś była dłuższa trasa- 60km, MOŻE jeszcze delikatnie ale napewno jest lepiej |
|
|
|
 |
|
|