Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
Autor Wiadomość
j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2009, 21:50   j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia

Zebrałem sie by napisać conieco o moim Lancerku... wreszcie..
Ale pozwolicie, ze zaczne od poczatku :)
Jego historia ma początek w roku 93, konkretnie w grudniu kiedy to zjechal z tasmy produkcyjnej w kraju kwitnącej wiśni ;D
Pierwsza rejestracja w Niemczech w maju 94. W tym kraju wiadomo ludzie utrzymuja samochody mozliwe jak najlepiej i faktycznie - serwisowany w ASO wszystko cycus glancuś..
Do czasu az w koncu sciaga go do Polandii jeden z naszych ulubionych i najuczciwszych zawodowo typow - czyli "chandlasz".. Tu zyciorys sie urywa, auto zaczyna jezdzic do tylu :P itp.. :P
Miś mial niespecjalnie duze obrazenia wiec szybko znalazl wlasciciela ktory notabene byl mitsumaniakiem, mimo ze na forum go tu nie ma - cala rodzina wyposazona w colciaki, galanty.. Ale przyszedl czas na sprzedaz..
I tu pojawia sie jendrules czyli ja :D

Rozgladajac sie za autkiem dla siebie szukalem takiego by spelnial nastepujace wymagania :
- skośnooki
- w maire niebity, a jesli juz to w maire ladnie poskladany :P
- silnik conajmniej 1.5 i conajmniej ok 90 KM
- z dobra opinia (czyli skosnooki :P )
- sedan, ostatecznie kombi
- wyglad wyglad wyglad! czyli nie chce civica ktorych jest w kazdym miescie kilkaset..

Co bralem pod uwage? Na poczatku w sumie nietypowo bo zainteresowalem sie Roverkami, jako ze technicznie pod wieloma wzgledami byly spokrewnione z Hondami.
Ale bez jaj. Rover szybko sie z mych marzen ulotnil.
Zostala czysta Japonia :
- Civic sedan
- Mazda 323 - niewiele braklo i bym mial
- Suzi Baleno - niewiele braklo i bym mial kombi ;p
- Misio :D - kiedys wpadlem na pomysl przyjzec sie Mitsu. Zakochałem sie z miejsca.. to jest to, to ten sedanik! IDEAŁ.. 2 miechy wiszenia na allegro/otomoto/gratce i wszelkich internetowych gieldach..

Wiadomo co wybralem.. :)
CDN

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2009, 21:56   

j-rules napisał/a:
Rover szybko sie z mych marzen ulotnil.

i cale szczescie.. :D :D :D
wrzuc jeszcze jakies fotki swojego wozidelka

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 03-02-2009, 22:09   

Wlasnie bardzo chetnie bym sie fotka/ami podzielil tylko, nie abrdzo wiem jak tu wstawic fote :D :oops: jak wyczaje to cos wstawie..

OK juz umiem :D

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 03-02-2009, 22:37   

No w koncu dodałes... swoja historie. Ciesze sie niezmiernie :D :D :D
Autko swietne i zadbane. !!! Kurde j-rules, oby takich lancelotmaniaków jak my było jak najwiecej!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Co do sugestii to trzy drobiazgi bym zmienił;
1.lotka na klape
2.pomalował dokładke z przodu
3.usunął te dziwne czarne plastiki na zderzaku
Ale to moje zdanie :wink:
Ja uwazam ze nasze lancerki to najlepszy wybór; mały ,zwinny ,lekki ,mocny (jak na silnik 1.6) ,ekonomiczny,niezawodny sedan!!! z 4 drzwiami i duzym (wystarczajacym :) ) bagażnikiem :D
Tak wiec lepiej wybrac nie mogłes!!!
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez rosomak1983 04-02-2009, 03:09, w całości zmieniany 1 raz  

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 03-02-2009, 22:48   

Cytat:
1.lotka na klape
2.pomalował dokładke z przodu
3.usunął te dziwne czarne plastiki na zderzaku

ad1. nigdy nie bylem fanem lotek, jakos preferuje classic :D
ad2. hm.. byc moze chociaz jak dla mnie ma to taki pewien urok. Jest tylko jeden problem.
autko nie lubi wysokich kraweznikow, a tak to przynajmniej bedzie tansze w utrzymaniu :P
ad3. chodzi ci o spryskiwacze reflektorow? :D Nie bede usuwal :P Fakt ze chwilo nie dzialaja ale jak wpadnie troche extra cashu to je reanimuje.

Cytat:
Ja uwazam ze nasze lancerki to najlepszy wybór; mały ,zwinny ,lekki ,mocny (jak na silnik 1.6) ,ekonomiczny sedan!!! z 4 drzwiami i duzym (wystarczajacym ) bagażnikiem
po stokroc sie zgadzam :D Dodac jeszcze ze nawet na najtanszych zimowkach prowadzi sie jak pieron..

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 03-02-2009, 23:09   

j-rules napisał/a:
autko nie lubi wysokich kraweznikow, a tak to przynajmniej bedzie tansze w utrzymaniu :P

ja mam identyczna podkładke i mieszcze sie pod niemal kazdym. Moze masz obniżony???
j-rules napisał/a:
chodzi ci o spryskiwacze reflektorow? :D Nie bede usuwal :P

aha chyba ze tak :P Nie wiedziałem co to jest. :wink:
Ta lotke to jeszcze przemysl bo pasuje swietnie do lancerka. Mam nadzieje ze spotkamy sie na jakis zlociku :mrgreen: bo chętnie bym poogladał twojego lancelota...
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 04-02-2009, 07:36   

j-rules,

auto wygląda bardzo sympatycznie.

Ciekawa sprawa z tymi spryskiwaczami reflektorów. U mnie chyba zapomnieli zamontować ;) :P

Ogarniam prawy ALT

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 04-02-2009, 09:11   

Cytat:
Ciekawa sprawa z tymi spryskiwaczami reflektorów

W sumie nie wiem czemu je mam, a inny posiadacze GLXi nie. Nie wygladaja na dorabiane bo nawet przycisk jest w dzwigni kierunkow. Moze ktos potrafi to wytlumaczyc czemu one sa? :P

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 04-02-2009, 10:31   

w jedynym słusznym kolorze :D Bardzo ładny, będzie się sprawował :)

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 04-02-2009, 10:38   

pawela napisał/a:
w jedynym słusznym kolorze :D

Nie będę z tym polemizował :P

Ogarniam prawy ALT

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 04-02-2009, 12:51   

j-rules, a z jakiego kraju przyjechalo Twoje Mitsu? Moze ze skandynawii. Tam spryskiwacze reflektorow to norma.

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 04-02-2009, 12:52   

j-rules napisał/a:
W sumie nie wiem czemu je mam, a inny posiadacze GLXi nie.

Trawor tez miał w swoim lancerku własnie takie spryskiwacze. Moze montowali je losowo :wink:
6 bolt only...

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 04-02-2009, 13:15   

mkm napisał/a:
j-rules, a z jakiego kraju przyjechalo Twoje Mitsu? Moze ze skandynawii. Tam spryskiwacze reflektorow to norma.

mkm dobrze prawi, niemal każda oferta auta ze Skandynawii to także sprzyskiwacze lub wycieraczki reflektorów

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 04-02-2009, 16:53   

Cytat:
z jakiego kraju przyjechalo Twoje Mitsu? Moze ze skandynawii. Tam spryskiwacze reflektorow to norma.

ehh, nikomu sie nie chce czytac nudnawych dluzszych wypocin :P
Toć pisalem, że ze szkoplandu ;p
Moze spryskiwacze byla jako opcja dodatkowego wyposażenia. :?:

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 17-02-2009, 11:55   

Ciąg dalszy story :
Po Lancerka nie mialem abrdzo daleko, do Mielca jakies 50 km. Wybralem sie z faderem bo to mistrz targowania sie. I dobrze zrobilem, ostateczna cene ustalilismy na 1200 mniej niz gosciu wycenil i do tego dorzucil calkiem niezle radyjko pionera. Wracalo mi sie super i ogolnie bylem zachwycony. Nie bardzo moglem sprawdzic jego zachowanie w trasie o warunki pogodowe byly ciezkie. Ale dalej bylem zachwycony..
Od razu na drugi dzien wzialem sie za pucowanie autka w srodku. Umylem szyby od srodka, plastiki, odkurzylem wsio - pelna elegancja..

W przyszlosci najblizszej wymieniam rozrząd + uszczelnaicze wałów + pompa wody + olejw skrzyni wszystkie to lezy na moim biurku juz :

OPIS:
pasek - mitsuboshi
rolka - ntn
uszczelniacze - corteco
pompa wody - nipparts
olej do skrzyni - valvoline 75w90 gl-4

Nastepnie chcialbym zainwestowac w jakies dodatki ulatwiajace codzienne uzytkowanie.
PIerdółki typu pilot do radia na kierownicy - nie wiem jaki? termometr in/out - juz mam, zarowki jakies lepsze zeby w nocy swiecilo troche lepiej.. myslalem nad regenracja reflektorow, ew. kupnem nowych ale nie wiem gdzie dostac taki towar czy ta usluge i czy to sie oplaca?

Odpowiedz do tematu