|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
lolo8686
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2010, 01:17 [Cari 1.9TD] problem z odpaleniem
|
|
|
witam maniaków zakupiłem cari 1.9 td po uszkodzonym silniku FQ8.po naprawie głowicy i złorzeniu rozrządu lipa nie chce palic.nowe swiece,wtryski spr,po mozolnych próbach krecenia tak z 10 razy zaczyna łapać ale po chwili gaśnie gdy potrzymam na rozruszniku tak 3 razy to zapali ale brak reakcji na gaz a kopci na bordowo az w oczy szczypie.Gdy pochodzi chwile odpala na dotyk wszystko prawie ok ale ma twrda prace jakby za wczesny zapłon ale po kreceniu kołem pompy+/- ząb żadnej reakcji.wtryski dobrze dawkuja i w pore bo próbowałem odwracajac je do góry kołami.pompa paliwowa trzyma. Podczas pracy silnika gdy odepne wtrysk nic się nie dzieje.posiadam pompe luccasa.może mi ktos pomoc z opisem pracy tego wtrysku i potencjometru umieszczonego na pompie.bardzo prosze o pomoc ponieważ już nie mam głowy co jest nie takczy ewentualna wymiana pompy cos pomoże???? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-12-2010, 08:37
|
|
|
lolo8686 napisał/a: | witam maniaków zakupiłem cari 1.9 td po uszkodzonym silniku FQ8.po naprawie głowicy i złorzeniu rozrządu lipa nie chce palic.nowe swiece,wtryski spr,po mozolnych próbach krecenia tak z 10 razy zaczyna łapać ale po chwili gaśnie gdy potrzymam na rozruszniku tak 3 razy to zapali ale brak reakcji na gaz a kopci na bordowo az w oczy szczypie. | To wskazuje na zły kat wtrysku lolo8686 napisał/a: | wtryski dobrze dawkuja i w pore bo próbowałem odwracajac je do góry kołami. | czyli, że jak lolo8686 napisał/a: | Podczas pracy silnika gdy odepne wtrysk nic się nie dzieje | piszesz chyba o wtrysku sterującym, a nie o tym, że odcinasz mu dopływ paliwa |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
wolf85
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 TD, 97 r., GLX
|
Wysłany: 17-12-2010, 12:36
|
|
|
Ajesteś pewien, że te świece w ogóle grzeją??? Może padł przekaźnik i w taki choleryczny mróz odpalasz "na zimno"? Sprawdź czy dostają prąd - poszukaj na forum albo manual.
A druga sprawa - dostaje w ogóle paliwo? Może masz zatkany filtr paliwa (mrozy, parafina i te sprawy) albo zbiornik? Spróbuj najpierw sprawdzić czy świece dostają prąd a potem odepnij wężyk od filtra i spróbuj go z bańki odpalić - złapie to będziesz miał sprawę jasną.. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 17-12-2010, 13:03 Re: problem z odpaleniem
|
|
|
lolo8686 napisał/a: | ale ma twrda prace jakby za wczesny zapłon ale po kreceniu kołem pompy+/- ząb żadnej reakcji. |
Tak nie ustawia się kąta wtrysku ktoś bajek naopowiadał przeszukaj moje posty gdzieś zamieściłem instrukcje od kangoo. Do sprawdzenia jeszcze elektrozawór na pompie.
Czy pompa została odpowietrzona ??
[ Dodano: 17-12-2010, 13:05 ]
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=58485 |
|
|
|
 |
lolo8686
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 td
|
Wysłany: 17-12-2010, 15:42
|
|
|
swiece grzeja bo wtryski wyjołem ii odwrócilem je zeby pryskały w górę,paliwo idzie bo z banki ta sama polka, pompa odpowietrzona czyjnik obrotu wału nowy
[ Dodano: 18-12-2010, 01:57 ]
sluchajcie nie piszcie o kącie wtrysku bo u mnie nie ma mozliwosci ustawienia go ponieważ koło jest dokrecone srubą a za kołem znajdują sie śruby mocujące pompę nie mam głowy co się dzieje pomocy!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 22-12-2010, 01:55 ]
witam panowie problem rozwiązan!!!
wyglada to tak:ja posiadam pompę lucasa koło jest przykrecone nakretką,odkręciłem koło i postanowiłem je sciągnąć ku mojemu zdumieniu okazało sie ze koło jest osadzone na stożku postanowiłem obrucic za obrotami, i nastepnie próba odpalenia i tu niespodzianka, odpaliłna dotyk ale go kołysało więc z powrotem odkręciłem i tym razem pod obroty o dosłownie milimetr i próba goli na dotyk zwracam chonor kolegom którzy pisali o kącie wtrysku.
autko gada bez problemu przestało kopcić i pali nawet przy -15 C normalnie kamien z serca a byłem o krok od kupienia pompy teraz olej i filtry i zaczynamy .dosiego panowie!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
|
|