Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm jest czy go nie ma MO II z USA ???
Autor Wiadomość
andrzejGb 
Forumowicz

Auto: www
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2011, 14:40   Alarm jest czy go nie ma MO II z USA ???

kluczyk ma 3 przyciski 1. kłódka zamknięta, 2. kłódka otwarta, 3.panik
otwieranie zamykanie - centralny zamek działa drzwi otwiera zamyka - migają kierunkowskazy
syrena - klakson zatrąbi gdy pojazd zamknięty i nacisniemy ponownie guzik zamykania
naciśniecie i przytrzymanie guzika PANIK -jest sygnał z klaksonu
brak czujników ruchu w pojezdzie -przednie słupki
Uderzony pojazd/ wgnieciony zderzak/ alarm nie zadziałał - brak sygnału

co sadzicie, jak to wygląda w pojazdach z europy z alarmem montowanym fabrycznie

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-01-2011, 14:51   

andrzejGb napisał/a:

co sadzicie, jak to wygląda w pojazdach z europy z alarmem montowanym fabrycznie
Mitsubishi nie wyposaża aut w alarm montowany fabrycznie. jeśli juz to montowane są one na zlecenie ASO. Fabryczny jest tylko Immobilizer.

Dominik

Mabel 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
Wysłany: 28-01-2011, 17:27   

Cytat:
Mitsubishi nie wyposaża aut w alarm montowany fabrycznie.

Kolego Mitsubishi nie wyposaża samochodów w alarm w Europie. Wersje amerykańskie mają fabryczny a'la alarm.

Alarm w wersji amerykańskiej polega na załączeniu sygnału dźwiękowego (klaksonu) w momencie nieuprawnionego otwarcia drzwi.
Alarm ten nie posiada ani czujników ultradźwiękowych (reagujących na ruch w samochodzie), ani czujnika uderzeniowego. Reaguje tylko na otwarcie drzwi, gdy samochód jest zamknięty.

Kolego Andrzej GB:
Zamknij samochód pilotem. Wyjmij kluczyk z pilota i pilota zostaw gdzieś dalej poza zasięgiem anten. Otwórz drzwi od kierowcy kluczykiem - powinien włączyć się alarm (klakson przerywany dźwięk + kierunki).

Samochody europejskie, tak jak pisał kolega mitsu00 nie posiadają fabrycznego alarmu.

Pozdrawiam,
Mabel

andrzejGb 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2011, 00:43   

kluczyk zespolony, nie ma możliwości wyjęcia czegokolwiek no może tylko baterię

mam problem z zamykaniem szyb tz. naciśniecie przycisku zamykanie - otwieranie szyby/ guzik na drzwiach/ powoduje przesuwanie szyby tylko w czasie trzymania przycisk , puszczenie powoduje zatrzymanie szyby. inaczej działa tylko zamykanie okna kierowcy nacisniecie i przytrzymanie przycisku powoduje domkniecie szyby do końca bez konieczności trzymania przycisku .
czy to norma czy można zmienić aby pozostałe szyby zmykały sie jak okno kierowcy??

czy opcją jest domykanie szyb w aucie po wcisnieciy przycisku - zamykanie , na kluczyku

Mabel 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
Wysłany: 29-01-2011, 00:59   

Kolego z tyłu kluczyka masz taką zasuwkę. Jak ją przesuniesz i pociągniesz za wystający metal, to wysunie Ci się cały metalowy kluczyk (do otwierania awaryjnego - jak np. nie ma prądu). Pilota z przyciskami zostaw dalej, a kluczykiem otwórz samochód. (taka ciekawostka - stacyjka ma też wejście na zwykły kluczyk - ta czarna nakładka się zdejmuje po naciśnięci z boku dwóch przycisków).

Akcja z szybami jest taka jak piszesz, przynajmniej w wersji USA. Nie słyszałem też o automatycznym domykaniu szyb w OII.
Pzdr

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-01-2011, 04:50   

Mabel napisał/a:
Akcja z szybami jest taka jak piszesz, przynajmniej w wersji USA. Nie słyszałem też o automatycznym domykaniu szyb w OII.
Pzdr
U mnie domykanie szyb z pilota dziala jak najbardziej, ale to Europejczyk.

Dominik

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 29-01-2011, 07:00   

Cytat:
Nie słyszałem też o automatycznym domykaniu szyb w OII.

W ciągu 30 sekund od włączenia alarmu w glonojadzie, należy przytrzymać zamkniętą kłódkę i szybki jadą do góry.

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 29-01-2011, 08:39   

Wystarczy kliknąć 2 razy zamykanie pojazdu, z tym że za drugim razem przytrzymać.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-01-2011, 10:35   

Muciek napisał/a:
Wystarczy kliknąć 2 razy zamykanie pojazdu, z tym że za drugim razem przytrzymać.
A za 3 kliknięciem składają się lusterka.

Dominik

andrzejGb 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2011, 12:44   

MABEL
mam kluczyk standardowy element metalowy wystaje . kluczyk jakie były kiedyś tyle ze ma przyciski.
odpalanie pojazdu jest za pomocą kluczyka - przekręcanie kluczyka w stacyjce powoduje odpalenie. Nie da sie nic wyjąć

W amerykańskiej instrukcji jest informacja o domykaniu szyb tak jak piszą koledzy
1 naciśniecie zamyka drzwi ponowne w ciągu 30s domyka szyby - muszę to sprawdzić
ale moja wersja jest b. uboga :(

co do zamykania szyb , naciśniecie i przytrzymanie przez powiedzmy 2s przycisku powoduje automatyczne całkowite domkniecie szyby i tak mam tylko w drzwiach kierowcy w pozostałych taka opcja nie wystepuje, trzeba cały czas trzymać aby zamknąć szybę do końca

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 29-01-2011, 16:02   

mitsu00 napisał/a:
Muciek napisał/a:
A za 3 kliknięciem składają się lusterka.

U mojego taty za pierwszym się składają. :D

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-01-2011, 18:12   

Muciek napisał/a:
U mojego taty za pierwszym się składają.
Już to widzę, chyba że ma jakąś wersję special edition, bo wg producenta, lusterka składają się za 3 kliknięciem KOS:a.....

Dominik

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 29-01-2011, 19:44   

mitsu00 napisał/a:
Muciek napisał/a:
U mojego taty za pierwszym się składają.
Już to widzę, chyba że ma jakąś wersję special edition, bo wg producenta, lusterka składają się za 3 kliknięciem KOS:a.....

U mojego taty normalnie za pierwszym razem, gdy samochód się normalnie zamyka to lusterka też, mogę nagrać filmik jak nie wierzycie :D

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 29-01-2011, 20:21   

Muciek napisał/a:
U mojego taty normalnie za pierwszym razem, gdy samochód się normalnie zamyka to lusterka też, mogę nagrać filmik jak nie wierzycie

wciskając cycka przy klamce, :-)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-01-2011, 20:23   

Muciek napisał/a:
U mojego taty normalnie za pierwszym razem, gdy samochód się normalnie zamyka to lusterka też, mogę nagrać filmik jak nie wierzycie
To mu to zaprogramowali dodatkowo w ASO. Możliwe jak najbardziej ale odplatnie. Nie jest tak jednak fabryczne ustawienie.

Dominik

Odpowiedz do tematu