Alarm jest czy go nie ma MO II z USA ??? |
Autor |
Wiadomość |
andrzejGb
Forumowicz
Auto: www
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-01-2011, 14:40 Alarm jest czy go nie ma MO II z USA ???
|
|
|
kluczyk ma 3 przyciski 1. kłódka zamknięta, 2. kłódka otwarta, 3.panik
otwieranie zamykanie - centralny zamek działa drzwi otwiera zamyka - migają kierunkowskazy
syrena - klakson zatrąbi gdy pojazd zamknięty i nacisniemy ponownie guzik zamykania
naciśniecie i przytrzymanie guzika PANIK -jest sygnał z klaksonu
brak czujników ruchu w pojezdzie -przednie słupki
Uderzony pojazd/ wgnieciony zderzak/ alarm nie zadziałał - brak sygnału
co sadzicie, jak to wygląda w pojazdach z europy z alarmem montowanym fabrycznie |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 28-01-2011, 14:51
|
|
|
andrzejGb napisał/a: |
co sadzicie, jak to wygląda w pojazdach z europy z alarmem montowanym fabrycznie | Mitsubishi nie wyposaża aut w alarm montowany fabrycznie. jeśli juz to montowane są one na zlecenie ASO. Fabryczny jest tylko Immobilizer. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Mabel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
|
Wysłany: 28-01-2011, 17:27
|
|
|
Cytat: | Mitsubishi nie wyposaża aut w alarm montowany fabrycznie. |
Kolego Mitsubishi nie wyposaża samochodów w alarm w Europie. Wersje amerykańskie mają fabryczny a'la alarm.
Alarm w wersji amerykańskiej polega na załączeniu sygnału dźwiękowego (klaksonu) w momencie nieuprawnionego otwarcia drzwi.
Alarm ten nie posiada ani czujników ultradźwiękowych (reagujących na ruch w samochodzie), ani czujnika uderzeniowego. Reaguje tylko na otwarcie drzwi, gdy samochód jest zamknięty.
Kolego Andrzej GB:
Zamknij samochód pilotem. Wyjmij kluczyk z pilota i pilota zostaw gdzieś dalej poza zasięgiem anten. Otwórz drzwi od kierowcy kluczykiem - powinien włączyć się alarm (klakson przerywany dźwięk + kierunki).
Samochody europejskie, tak jak pisał kolega mitsu00 nie posiadają fabrycznego alarmu.
Pozdrawiam,
Mabel |
|
|
|
 |
andrzejGb
Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2011, 00:43
|
|
|
kluczyk zespolony, nie ma możliwości wyjęcia czegokolwiek no może tylko baterię
mam problem z zamykaniem szyb tz. naciśniecie przycisku zamykanie - otwieranie szyby/ guzik na drzwiach/ powoduje przesuwanie szyby tylko w czasie trzymania przycisk , puszczenie powoduje zatrzymanie szyby. inaczej działa tylko zamykanie okna kierowcy nacisniecie i przytrzymanie przycisku powoduje domkniecie szyby do końca bez konieczności trzymania przycisku .
czy to norma czy można zmienić aby pozostałe szyby zmykały sie jak okno kierowcy??
czy opcją jest domykanie szyb w aucie po wcisnieciy przycisku - zamykanie , na kluczyku |
|
|
|
 |
Mabel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
|
Wysłany: 29-01-2011, 00:59
|
|
|
Kolego z tyłu kluczyka masz taką zasuwkę. Jak ją przesuniesz i pociągniesz za wystający metal, to wysunie Ci się cały metalowy kluczyk (do otwierania awaryjnego - jak np. nie ma prądu). Pilota z przyciskami zostaw dalej, a kluczykiem otwórz samochód. (taka ciekawostka - stacyjka ma też wejście na zwykły kluczyk - ta czarna nakładka się zdejmuje po naciśnięci z boku dwóch przycisków).
Akcja z szybami jest taka jak piszesz, przynajmniej w wersji USA. Nie słyszałem też o automatycznym domykaniu szyb w OII.
Pzdr |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-01-2011, 04:50
|
|
|
Mabel napisał/a: | Akcja z szybami jest taka jak piszesz, przynajmniej w wersji USA. Nie słyszałem też o automatycznym domykaniu szyb w OII.
Pzdr | U mnie domykanie szyb z pilota dziala jak najbardziej, ale to Europejczyk. |
Dominik |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-01-2011, 07:00
|
|
|
Cytat: | Nie słyszałem też o automatycznym domykaniu szyb w OII. |
W ciągu 30 sekund od włączenia alarmu w glonojadzie, należy przytrzymać zamkniętą kłódkę i szybki jadą do góry. |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-01-2011, 08:39
|
|
|
Wystarczy kliknąć 2 razy zamykanie pojazdu, z tym że za drugim razem przytrzymać. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-01-2011, 10:35
|
|
|
Muciek napisał/a: | Wystarczy kliknąć 2 razy zamykanie pojazdu, z tym że za drugim razem przytrzymać. | A za 3 kliknięciem składają się lusterka. |
Dominik |
|
|
|
 |
andrzejGb
Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2011, 12:44
|
|
|
MABEL
mam kluczyk standardowy element metalowy wystaje . kluczyk jakie były kiedyś tyle ze ma przyciski.
odpalanie pojazdu jest za pomocą kluczyka - przekręcanie kluczyka w stacyjce powoduje odpalenie. Nie da sie nic wyjąć
W amerykańskiej instrukcji jest informacja o domykaniu szyb tak jak piszą koledzy
1 naciśniecie zamyka drzwi ponowne w ciągu 30s domyka szyby - muszę to sprawdzić
ale moja wersja jest b. uboga
co do zamykania szyb , naciśniecie i przytrzymanie przez powiedzmy 2s przycisku powoduje automatyczne całkowite domkniecie szyby i tak mam tylko w drzwiach kierowcy w pozostałych taka opcja nie wystepuje, trzeba cały czas trzymać aby zamknąć szybę do końca |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 29-01-2011, 16:02
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | Wystarczy kliknąć 2 razy zamykanie pojazdu, z tym że za drugim razem przytrzymać. | A za 3 kliknięciem składają się lusterka. |
U mojego taty za pierwszym się składają. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-01-2011, 18:12
|
|
|
Muciek napisał/a: | U mojego taty za pierwszym się składają. | Już to widzę, chyba że ma jakąś wersję special edition, bo wg producenta, lusterka składają się za 3 kliknięciem KOS:a..... |
Dominik |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 29-01-2011, 19:44
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | U mojego taty za pierwszym się składają. | Już to widzę, chyba że ma jakąś wersję special edition, bo wg producenta, lusterka składają się za 3 kliknięciem KOS:a..... |
U mojego taty normalnie za pierwszym razem, gdy samochód się normalnie zamyka to lusterka też, mogę nagrać filmik jak nie wierzycie |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:21
|
|
|
Muciek napisał/a: | U mojego taty normalnie za pierwszym razem, gdy samochód się normalnie zamyka to lusterka też, mogę nagrać filmik jak nie wierzycie |
wciskając cycka przy klamce, |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:23
|
|
|
Muciek napisał/a: | U mojego taty normalnie za pierwszym razem, gdy samochód się normalnie zamyka to lusterka też, mogę nagrać filmik jak nie wierzycie | To mu to zaprogramowali dodatkowo w ASO. Możliwe jak najbardziej ale odplatnie. Nie jest tak jednak fabryczne ustawienie. |
Dominik |
|
|
|
 |
|