Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-01-2007, 01:58
Informacje na temat Colta.
Autor Wiadomość
SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 21:42   Informacje na temat Colta.

Witam! Nie posiadam Colta, ale mysle nad jego zakupem. moje pytanie dotyczy waszej opini na temat tego samochodu. Chodzi mi najbardziej o wersje CA0 (1992-1995) (nie wiem czy dobrze podalem ale tak na allegro jest napisane). Chcialbym sie dowiedziec co sie najczesciej psuje, jak sie tym jezdzi, jakie jest spalanie i osiagi poszczegolnych silnikow (chodzi mi o silniki od 1.3 do 1.6), czy duzo jest problemow z tym samochodem, czy sa drogie do niego czesci i wogole chcialbym wiedziec co o nim myslicie. Dziekuje za wszelka pomoc :)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2007, 21:50   

a ja chcialbym wiedziec, czy przejrzales forum w poszukiwaniu odpowiedzi na wyzej wymienione pytania .

jestem pewien ze nie . a na forum bylo to ze 100 razy .szukajka naprawde nie gryzie

1,3 ma 75 kucy

1,6 113.

spalanie miedzy 1,6 szacuje sie na 8 litrow na 100 km na miescie, natomiast ,1,3 ok 7.

czesci nie sa wcale takie drogie np

pasek rozrzadu 76
klocki ATE 100
pompa wody - troche ponad 120
koncowki drazkow kier - 96 zl

osiagi 1,6 sa rewelacyjne (killuje wiekszosc golfow, bemek itp), jezeli tylko egzemplarz jest w 100% sprawny, 1,3 wystarczy do spokojnego przemieszczania sie po miescie.

nie ma czegos takiego co sie najczesciej psuje, miski sie nie psuja ;)

jak bedziesz szukac auta szukaj bezwypadkowego ( to jak 6 w lotka) lub bitego i dobrze zrobionego, inne od razu odrzucaj .

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 23-01-2007, 10:28   

najczesciej sie psuje (jesli w ogole) aparat zaplonowy - a konkretnie tzw. modul zaplonowy obejmujacy cewke i tranzystor mocy
w egzemplarzach z 1992 i 93 roku dodatkowo dodalbym awarie ECU (komputera wtrysku) - jesli sie w pore kondensatorow nie wymieni (koszt kilka zl)

ceny czesci nie sa wysokie - japonskie zamienniki sa nawet tansze niz wloskie zamienniki do Twojego Forda, gorzej moze byc z elementami blacharki z drugiej reki

ponadto silnik 1.6 (lub 1.8) zapewnia niezle wrazenie z jazdy - jak pisal Rafal malo jest autek, ktore (szczegolnie w miescie) potrafia sie z nim scigac

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 20:10   

dziekuje za opinie. Coraz bardziej zaczynam przekonywac sie do tego samochodu i chyba zaczne sie powaznie nad nim zastanawiac. Jeszcze jakbyscie mogli napisac cos o rdzy... jak colcik sobie radzi ze rdza??

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-01-2007, 20:13   

jezeli nie byl bity to rdzy nie powinno byc

(TO TEZ BYLO JUZ NA FORUM, wystarczy chciec poszukac a nie liczyc na gotowa odpowiedz . )

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 00:10   

No to przepraszam za te pytania... :]

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2007, 00:11   

nie ma za co przepraszac, tylko najpierw spojrzec czy juz nie bylo, i wtedy jak cos pytac :)

jako,ze jestes nowy to zostajesz rozgrzeszony ;)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 24-01-2007, 07:52   

SlaVkoEg ja mam 1.6 od 2 tygodni i za każdym razem jak przyśpieszam pojawia mi się na twarzy szeroki uśmiech :mrgreen: Tak rwie.
Naprzykład kilka dni temu denerwował mnie koleś (właściciel BMW 320 136 KM chyba miał). Twierdził, że nie mam szans. No i stanęliśmy.
I stało się tak, że jak jemu zaczęła odcinać zapłon na pierwszym biegu to ja już miałem ok. 100km/h :mrgreen: . Nie wiedział za bardzo co powiedzieć, a na jego twarzy widać było to :oops:
To tak w kwestii osiągów 1.6. Spalanie średnie tak jak napisano wyżej ok. 8 litrów na krótkich dystansach (warunek sprawna sonda lambda). Sorry za mały OT.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 24-01-2007, 14:07   

BMW 320 (z pocz. lat 90) to nie ma szans z Coltem C52 12v (90 KM) - sprawdzone, wiec z Coltem 1.6 (113 KM) to juz zupelnie nie ma co porownywac.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 16:11   

SlaVkoEg napisał/a:
moje pytanie dotyczy waszej opini na temat tego samochodu. Chodzi mi najbardziej o wersje CA0 (1992-1995)

Radze zapytać na forum bmw albo hondy :lol:

Poważnie:) wtedy usłyszysz opinie o samochodzie nie tylko od fanatyków takich jak my :twisted:

Tak czy siak auto bardzo fajne, jednak jak trafisz na wadliwy to możesz się zrazić. Każde auto może się zepsuć więc raczej bym się na Twoim miejscu kierował indywidualnymi preferencjami.

Pozdrawiam :idea:

Odpowiedz do tematu