Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.5V6 161KM, 1998r sedan, Zielona Góra, o
Autor Wiadomość
Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-01-2011, 14:43   [EAx 97-04] Galant 2.5V6 161KM, 1998r sedan, Zielona Góra, o

Hej.

Zaerknijcie prosze na ogloszenie, fotki, moj dlugi opis po ogledzinach i prosze o wparcie wiedzo-techniczne.

http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C17016336.html

Kod:
Mitsubishi Galant 2,5 V6 161KM

Cena (brutto):
    10 500 PLN / 2 704 EUR (do negocjacji)
Kategoria:
    Sedan / Limuzyna
Wersja:
    VI
Rok produkcji:
    1998
Data rejestracji:
    09/1998
Przegląd:
    07/2011
Ubezpieczenie:
    07/2011
Przebieg w km:
    220 000 km
Skrzynia biegów:
    automatyczna
Moc:
    161 KM (118 kW)
Pojemność skokowa:
    2498 cm³
Rodzaj paliwa:
    benzyna
Kolor:
    czarny-metallic
Liczba drzwi:
    4/5
Kraj aktualnej rejestracji:
    Polska

OC+Assistance MIDI już od 388 zł rocznie - oblicz swoją składkę online
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgłowe, czujnik parkowania
Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

dodatkowo fabryczne czujniki parkowania, radio Clarion, zestaw głośnomówiący bluetooth; opony zima i lato (praktycznie nowe);
wymienione tarcze hamulcowe i klocki tył, przód; zawieszenie idealne;
przebieg oryginalny, auto zadbane, sprawne technicznie;
ogólny stan auta oceniam na bdb;

!!!szczerze polecam!!!

Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , Zielona Góra (woj. lubuskie),
tel.: +48 604758749

Generalnie silnik brzmi super, od zera jak sie da but to rwie do przodu, skrzynia w ogole nie szarpie, nie ma zadnego dzwonienia od silnika. Ma troche opocone od oleju pokrywy zaworow, a tak to niczego sie nie dopatrzylem.

Nadkola mial robione ale prawe troche mniej dokladnie ... generalnie da sie zyc (wizualnosc). Posiada drobne jakies male wgniotki ale to rzeczy nie rzucajace sie w oczy. Przednie lampy stanleya, szyby wszystkie oryginal, srodek czysty i zadbany. Posiada wymienione tarcze zegarow ... kierowca jest kobieta ... bardzo w temacie, jestem oczarowany jej zapalem do Gala i w ogole motoryzacja :-) Chcialbym by taka moja zona byla hehe ..

Kielichy .... jak widac na zdjeciach w paru punktach wdarla sie ruda ale jak cisnalem palcem to jeszcze nic sie nie poddaje blacha - zapewne jeszcze pare lat chyba mozna tak pojezdzic, bo boje sie ze jak sie grzebnie to mogloby byc gorzej.

Jesli chodzi o dziury te na pasie przednim i przy odbojach blotnikow to jest roznica o jakies 1 do 1.5 mm (nie ma idealnego spasowania), aczkolwiek wyglada dobrze - szpary wygladaja dla mnie ok (jako laika), nie dopatrzylem sie szpachli za wyjatkiem okolicy nadkoli ale z tylu za nadkolem w strone tylnego zderzaka.

Wspomaganie jest ok .. sprawdzalem do oporu w lewo i w prawo - pompa slabiutko slyszalna, wiec jest ok.

Zawiecha ... jezdzilismy po takim terenie, ze jakby bylo cos nie tak to by stukalo .. tu elegancko. Zderzak przychaczony - coz nisko siedzi (kola 17")

Prowadzenie (I TU PYTANIE), jak sie delikatnie trzyma jedna reka kierownica to przy przyspieszaniu (przy trzymanej kierze aby aby to bardziej), ze ciagnie go w lewo i mysle, ze dosc znacznie. Gdy trzymam dobrze kierownice dwoma rekoma to nie czuc ciagniecia. Hamowac nie hamowalem bardzo mocno ale nie bylo zadnych drgan, czy nie pokojacych zachowan auta mimo kiepskiego asfaltu.

Skrzynia ... generalnie dobrze sie wkreca, zadnych szarpniec, wrecz zmiany sa plynne, jak wspomnialem od zera jak wcisne but to jest rakieta. Raz na prostej depnalem do 130 i zdjalem noge z gazu bo ... nie wiem jak to opisac ale jakby tracilo sie swiadomosc :finga:

Doradzcie prosze ... czy tym sciaganiem powinienem sie przejmowac?
Czy to moze byc kwestia tylko zbieznosci, roznicy cisnienia ?? (akurat cisnienia nie sprawdzalem - nie chcialem robic wstydu).

Duzo z ta kobieta rozmawialem i troszke z jej mezem ... wyglada, ze serwisowane w ASO w zielonej. Podobno tej kobiety maz tam kiedys pracowal. Przy lewych drzwiach otwartych jest naklejka .. jesli dobrze pamietam to z ASO z 2010r.

Oczywiscie wlascicielka mowila, ze cala zawiecha jest ok. Posiada go rok czasu, teraz zime stal w garazu i sprzedaje bo za dlugi samochod jest. Z zimnego odpalil bez zadnego ale.
Po kilkunastu minutowej frajdzie z jazdy podnieslismy maske i z samochodu dawalo fajne ciepelko, silnik pracuje rowno ... po odpaleniu mial 1500 obrotow ale chyba norma na zimnym ... szkoda, ze nie sprawdzilem pozniej jakie obroty mial.

Kurde nie ukrywam, ze marzy mi sie taka sportowa fura ale EDIT ze mnie i sie boje :( nie wiem kurde czego ... nie smiejcie sie prosze, podchodze do tego bardzo powaznie .... na pewno bym montowal gaz co wola kolejne 3k zl.

Co o tym sadzicie???
Prosze Was jak tu zagladacie, a jestescie np. posiadaczamy Vek to dajcie znac.
Obiecalem do wtorku sie odezwac, czy biore go ... nie chce czekac, bo mnie ktos wyprzedzi.
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 16-01-2011, 17:41, w całości zmieniany 2 razy  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-01-2011, 15:03   

Link do ogloszenia http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C17016336.html

Pieraś napisał/a:
kierowca jest kobieta ... bardzo w temacie, jestem oczarowany jej zapalem do Gala i w ogole motoryzacja :-) Chcialbym by taka moja zona byla hehe ..
masz szanse na zmiane ;-) :mrgreen: pozatym widać, wykładzine wytartą od obcasa :-)

Pieraś napisał/a:
ale EDIT ze mnie i sie boje
za te cene, nie ma co szczegolnego wymagac, widac ze kielichy juz dobrze zaprzyjaznione z ruda i cos porobic trzeba bedzie, a czemu sciagalo przy przyspieszaniu, to moze wina asfaltu, cisnien w kolach, moze przytarty ktorys sworzen, mozna gdybac, ale pewnie da sie naprawic :D
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 16-01-2011, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 16-01-2011, 16:08   

kwestia sciagania moze byc wybity sworzen wahacza !
mialem tak u siebie, ze jak dodawalem gazu do oporu , to kierownica lekko ciagnela, po wymianie wahaczy jak reka odial .

jezeli auto jest takie jak opisujesz, to nawet nie ma na co czekac, bo za taka kwote samochod szybko znajdzie nowego wlasciciela, tylko jedno pytanie, czemu tak niska cena, skoro z samochodem teoretycznie jest wszystko wporzadku, a rynkowo chodza za troche wiecej .

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-01-2011, 16:15   

wiesz ... Ci ludzie nie wygladaja na takich, ktorym by kasy brakowalo, moze po prostu chca sprzedac bez zbednego wzbogacania sie. jakby nia patrzec, gdzie niegdzie maly odprysk i wgniotka. Co prawda fajnie by bylo kupic auto bez zadnych wgniotek ale to chyba by graniczylo z cudem ... wiesz lipa by bylo umyc auto i obejsc dookola i widziec to ... aczkolwiek nie jest to dla mnie 1 rzedne tu.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 16-01-2011, 22:52   

Pieraś, ideału nie znajdziesz. Rzeczy o których piszesz będziesz w stanie zrobić jeżeli nie kupisz Galanta za ostatnie pieniądze :wink:
Po zakupie zawsze coś wychodzi.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-01-2011, 08:59   

Jeszcze mi zostanie .... na LPG itp., tylko z drugiej strony wiem, ze to co wloze juz nie odzyskam i znow kiedys sprzedam dobre auto za bezcen .. jak mojego puga.
Z jednej strony taki gal to takie "sportowe" marzenie, a z drugiej znow pakowanie sie w wydatki.

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 17-01-2011, 09:45   

Pieraś napisał/a:

Jeszcze mi zostanie .... na LPG itp., tylko z drugiej strony wiem, ze to co wloze juz nie odzyskam i znow kiedys sprzedam dobre auto za bezcen

nie sprzedawaj, taka rada
ja swojego bym nie sprzedał, chyba zeby mnie cos przycisnelo

Pieraś napisał/a:
jak mojego puga.

aż grzech, takie porównania

Pieraś napisał/a:
Z jednej strony taki gal to takie "sportowe" marzenie, a z drugiej znow pakowanie sie w wydatki.

nic bardziej mylnego, o ile dobrze kupisz

jak ja kupowałem, to wiele osób mi mówiło, że Mitsubishi, że japonczyk, bla, bla, bla
głównie od osób, które z tym nie miały nigdy nic wspólnego, conajwyzej na parkingu stali kiedys koło Mitsu
jedynie mój kuzyn, który miał kiedyś Sigmę też odradzał, no, ale tak to jest jak sie nie dba o auto, ładuje gaz 2 gen, padnie cewka, pompa paliwa, przepływka, potem sie podrutuje aby jeździło i sie potem mówi, że mitsubishi i że nikt tego nie umie naprawic, bo sie jezdzi po byle jakich mechanikach

Ja kupiłem, władowałem pare tysiecy w to i owo i jeździ aż miło
trzeba tylko dbać o terminowość wymian i sprawdzać conieco

z niezaplanowanych wydatków padła mi tylko przekładnia (690 zł) i klima (30 zł)
i teraz do wymiany będą złączki wydechu, no, ale to należyu traktować jako element eksploatacyjny

wiadomo, że części nie należą do najtańszych, ale tez nie są najdroższe, a już na pewno nie są najdroższe w tej klasie samochodów, poza tym Galant b. dużo proponuje w zamian
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 17-01-2011, 10:40   

Pieraś napisał/a:
Jeszcze mi zostanie .... na LPG itp., tylko z drugiej strony wiem, ze to co wloze juz nie odzyskam i znow kiedys sprzedam dobre auto za bezcen .. jak mojego puga.
Z takim podejściem nie kupuj auta, albo kupuj najnowsze jakie możesz z niewielkim przebiegiem, niestety auto to przyjemnosc z która trzeba sie liczyc i nie wazne jaka to marka, trzaskasz kilometry to sila rzeczy musisz dolozyc, bo klocki, bo tarcze, bo wahacz, itp., itd.

Jeszcze nie spróbowałeś, a niemalże już żałujesz :|

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-01-2011, 11:04   

dziś rano się sprzedał :-( bleeee :?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 17-01-2011, 11:10   

No cóż musisz z tym żyć, przepuściłeś auto które być może Ci odpowiadało, nie przejmuj się zawsze możesz trafić na gorsze lub lepsze, dobrze, że przynajmniej potrafisz się przyznać do swoich wahań

Pieraś napisał/a:
Kurde nie ukrywam, ze marzy mi sie taka sportowa fura ale EDIT ze mnie i sie boje :(

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-01-2011, 11:13   

robertdg napisał/a:
.....dobrze, że przynajmniej potrafisz się przyznać do swoich wahań

Kalesony to nie wstyd :-)
Nie ten, będzie inny.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 17-01-2011, 19:02   

Pieraś, kliknij pomógł kolegom :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Odpowiedz do tematu