|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
galant '97 problem z wskazówką paliwa po wymianie zegarów |
Autor |
Wiadomość |
Dziqs87
Nowy Forumowicz galleon
Auto: X2 Legnum VR-4 1999 I 2000
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 13-12-2010, 15:21 galant '97 problem z wskazówką paliwa po wymianie zegarów
|
|
|
Witam serdecznie, mam kłopot po wymianie zegarów na indiglo - wyglądają niesamowicie, ale by przykleic nowe na stare zdecydowalem sie zdjac wskazowki, i zalozyc je na stare miejsce - jak postanowiłem - tak zrobiłem. Teraz żałuję. Udało mi sie dojsc do ładu ze wskazaniami prędkosci, obrotów, najmniejszy problem stanowila wskazówka temperatury silnika. Natomiast ta od paliwa - koszmar. Po zamontowaniu zegarów włożyłem igłę na stare miejsce, i tym samym wskazanie, ale gdy odpalam auto, wskazanie - mimo wyjeżdżenia paliwa ze zbiornika - pokazuje stary poziom, tj. troszke poniżej polowy zbiornika, ale mało tego - po jakichs 10 minutach jazdy samoczynnie opada do zera absolutnego, LUB potrafi wjechac na sama gore wskazujac megapelny zbiornik. CO MAM ZROBIC. Nie jestem pewien, czy mam ruszac pływak, bo jak wspomnialem to sie zaczelo dziac zaraz po zdjeciu wskazówki. Aha, i rezerwa sie pali, a wskazowka poniżek polowy, na dole, lub na górze - jeden pies
Pomóżcie mi, błagam, może ona jest jakas magnetyzowana, czy cos i sie rozmagnetyzowala, no nie mam pojecia. |
|
 |
|
|