Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
62 RAJD POLSKI
Autor Wiadomość
polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2005, 17:32   62 RAJD POLSKI

Już w najbliższy weekend w okolicach Olsztyna odbędzie sie 62 Rajd Polski będący jednocześnie Eliminacją Mistrzostw Europy o najtrudniejszym współczynniku "20" . Rajd odbędzie się na nawierzchni szutrowej , która uznawana jest za najbardziej widowiskowa dla kibiców . Na liście zgłoszeń widnieją nazwiska najlepszych rajdowych kierowców z całej Europy !! Wsród nich 19 wystartuje Lancerami Evo ( w tym 4 w najnowszej spcyfikacji MR) . Jednym z Mitsubishi Lancer startował będzie nasz "sprzymierzeniec" Mariusz Stec . Zapowiada się więc arcy ciekawa rywalizacja . Wszystkich chętnych zapraszam na trasy Warmii i Mazur celem obejrzenia rajdowych zmagań .
Wszelkie informacje na temat rajdu można znaleźć na stronie www.rajdpolski.pl

P.S. Ja osobiście wybieram się tam aby popstrykać troszke fotek Lancerka z napisem "www.mitsumaniaki.com"
Pozdrawiam ALL
L.U.K.S. SQUAD

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2005, 20:56   

jedziesz?? jak sie fajnie sklada bo ja tez! 8)

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2005, 21:30   

to juz nie to samo :cry:

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 07-06-2005, 21:48   

jak to nie tosamo, aktualnie n grupowe nowe ewolucje subarek i lancerów kręcą czasy takie jak WRC z przed 5 lat , Rajdy w Polsce juz od paru lat niemają licznej obsady WURCÓW , czasy gdzie zapowiadano 7 aut klasy A8 się skonczyły a trzykrotnie tyle N4rek to dlamnie lepsza wiadomosc bo jest szansa oglądać walke kierowców (liczną) w jednej klasie a nie obserwować przepaść techniczną związana z "fabrycznymi" autami.

aważam że ten rajd to gratka dla kibiców i trochu żałuje że się wycofałem z wyjazdu ale mam w tym samym czasie dwie inne sprawy do załatwienia.
Outlander 2.0 PHEV 5HS

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2005, 20:00   

nazywając go Kormoranem 8) -coś w tym jest ,długo,slisko i pełnym bokiem-a co do WRC i klasy A to masz racje-ale celica to była celica :wink: -a teraz to i walka jest miedzy 6,7 zawodnikami(chyba przesadziłem) a nie 2 ,3 ma :evil:

Oby pijanych kibiców aborygenów było mało 8)

Hoło nie goł :twisted:

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 11-06-2005, 16:44   

Krzysztof Hołowczyc z Łukaszem Kurzeją (Subaru Impreza) prowadzą po pierwszej pętli i trzech odcinkach specjalnych 62 Rajdu Polski. Hołowczyc ma w tej chwili 7,1 sek. przewagi na Oscarem Svedlundem i Bjornem Nilssonem (Mitubishi Lancer Evo VII).

Trzecie miejsce, ze stratą 34,3 sek. zajmują Jan Kopecky i Filip Schovanek (Mitsubishi Lancer Evo VII).

Hołowczyc objął prowadzenie w rajdzie już po pierwszym odcinku specjalnym. Na drugim lepszy okazał się Svedlund i to on został nowym liderem imprezy. Polak zaatakował jednak na najdłuższym, ponad 40-o kilometrowym odcinku Derc. Wygrana pozwoliła mu na powrót na fotel lidera.

- Na pierwszych trzech odcinkach nie miałem większych problemów. No może poza dużymi kamieniami, które w niektórych miejscach wystawały z kolein. Zapowiada się ciekawa walka z Oscarem Svedlundem. Ten chłopak jedzie naprawdę szybko, ale przyznam, że wcale mnie to nie dziwi. Tutejsze odcinki bardzo przypominają te, na jakich ściga się w Szwecji – powiedział po trzech odcinkach Krzysztof Hołowczyc

- Trochę jestem zaskoczony pozycją, jaką zajmuje po pierwszej pętli. A to dlatego, że wcale nie jechałem na sto procent swoich możliwości. Na trzech kolejnych odcinkach mam zamiar przyspieszyć licząc, że uda mi się dogonić Krzysztofa Hołowczyca. Odcinki nieopodal Olsztyna są trochę szybsze od tych, na jakich jeździ się w Szwecji. Mnie to jednak zupełnie nie przeszkadza – powiedział Oscar Svedlund

-Zupełnie nie znam tutejszych odcinków i muszę przyznać, że trzecia pozycja to dla mnie spore zaskoczenie. Nie jadę jeszcze na sto procent, ale nie mam zamiaru przyspieszać na drugiej pętli. Jeżeli moje tempo nie wystarczy by wyprzedzić Hołowczyca i Svedlunda to trudno. Dla mnie najważniejsze jest zameldowanie się na mecie – powiedział Jan Kopecky

Spore kłopoty na pierwszych odcinkach specjalnych mieli kierowcy aut napędzanych na jedną oś. Najlepsza z załóg klasy Super 1600 plasuje się w tej chwili na 14 pozycji. Sebastian Frycz i Maciej Wodniak (Fiat Punto) tracą już jednak blisko dwie minuty do lidera.

Spore straty zanotowała również część faworytów rajdu. Na trzecim odcinku specjalnym z przebitą oponą i awarią skrzyni biegów borykali się Leszek Kuzaj i Maciej Szczepaniak (Subaru Impreza). Aktualni mistrzowie Polski stracili blisko 7 minut i są w tej chwili sklasyfikowania w czwartej dziesiątce.

Na tej samej próbie opony w swoich autach przebili Michał Sołowow z Maciejem Baranem (Mitsubishi Lancer Evo VIII MR) oraz Michał i Grzegorz Bębenkowie (Lancer Evo VIII). Ich straty również były spore w efekcie czego Sołowow jest aktualnie 20 a Bębenek 9 w klasyfikacji generalnej.

Zacięta rywalizacja trwa również w rajdowym Pucharze Peugeot 206. Po trzech odcinkach specjalnych zwycięsko wychodzą z niej Dariusz Poloński i Grzegorz Dobosz.

W klasie A-7 prowadzą Piotr Krotoszyński i Karina Siebielec (Honda Civic) a w N-3 Węgrzy Zsolt Penzes i Janos Zachar (Renault Clio). W klasie N-2 najszybsi są w tej chwili Adam Zdebel i Grzegorz Sielicki (Citroen Saxo) a w klasie A-5 Ryszard Plucha i Beata Balcerak (Zaz Tavria).

Po pierwszej pętli z rajdu odpadło 11 załóg. Dwie z nich wypadły z trasy, na szczęście zawodnikom nic się nie stało. Do kolejnej pętli przystąpi więc 59 załóg. Czwarty odcinek specjalny (Dąbrówka) rozpocznie się o 15.08.

www.interia.pl

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 12-06-2005, 19:36   

No i wszystko jasne!

Krzysztof Hołowczyc z pilotem Łukaszem Kurzeją (Subaru Impreza) wygrali 62 Rajd Polski. Polacy na mecie o 2 minuty i 18 sekund wyprzedzili Michała i Grzegorza Bębenków (Mitsubishi Lancer EVO VIII).

Michał Bębenek jadący ze swoim bratem Grzegorzem wykorzystali pecha szwedzkiej pary Oscar Svedlund / Bjorn Nilsson (Mitsubishi Lancer Evo VII), którzy wycofali się z rajdu na skutek defektu turbiny. Do momentu awarii Szwedzi pewnie utrzymywali się na drugiej pozycji. Dzięki swojej pozycji kierowca z Bochni umocnił się na prowadzeniu w klasyfikacji mistrzostw Polski.

Do ostatnich metrów 14 odcinka specjalnego trwał pojedynek o trzecie miejsce. Najniższy stopień podium 62 Rajdu Polski wywalczyli Zbigniew Staniszewski i Sebastian Rozwadowski (Mitsubishi Lancer EVO VI), którzy w generalnej klasyfikacji byli lepsi od włoskiej pary Renato Travaglia / Flavio Zanella (Mitsubishi EVO VII). Na ostatnim odcinku specjalnym Travaglia odrobił ogromną część z 6-cio sekundowej straty do Staniszewskiego, jednak do trzeciego miejsca zabrakło mu 1.5 sekundy.

Dzięki czwartemu miejscu w 62 Rajdzie Polski Travaglia umocnił się na prowadzeniu w klasyfikacji Rajdowych Mistrzostw Europy.

Na mecie 62 Rajdu Polski Krzysztof Hołowczyc nie krył wielkiej radości. Olsztynianinpowiedział: „ Bardzo się cieszę, to jest ogromna frajda, mam nadzieję, że za dwa lata to będzie runda Mistrzostw Świata i wcale nie mam zamiaru poddać się w walce z samochodami WRC. Wygrywam tu, w Mikołajkach po raz kolejny i jest to dla mnie specjalne miejsce. Szkoda, że do końca nie walczyłem z Oscarem Svedlundem, ale tak czy inaczej pierwszego miejsca bym mu nie oddał”

Wśród samochodów klasy Super 1600 najlepszy był Simone Jean-Joseph, który w generalnej klasyfikacji rajdu zajął dziewiąte miejsce.

CZOŁÓWKA 62 RAJDU POLSKI:

1. Hołowczyc / Kurzeja Subaru Impreza N
2. Bębenek / Bębenek Mitsubishi Evo VIII N +2:18.0
3. Staniszewski / Rozwadowski Mitsubishi Evo VI N +2:58.7
4. Travaglia / Zanella Mitsubishi Evo VII N +3:00.2
5. Czopik / Wroński Mitsubishi Evo VIII N +3:14.4
6. Karnabal / Boba Mitsubishi Evo VIII N +4:21.0
7. Oleksowicz / Obrębowski Subaru Impreza STI N +5:14.8
8. Sołowow / Baran Mitsubishi Evo VIII N +6:06.0
9. Jean-Joseph / Boyere Renault Clio 1,6 16S A +6:10.3
10. Kuzaj / Szczepaniak Subaru Impreza STI N +6:42.0

www.rajdpolski.pl

Pozdrawiam
Firek
Ostatnio zmieniony przez Firebee 13-06-2005, 18:42, w całości zmieniany 1 raz  

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 13-06-2005, 07:44   

Dziękuje kolegom Rafałkowi i Firusiowi za napisanie ralacji z 62 Rajdu Polski . Ja nie miałem do tego głowy z powodu wypadku jaki zdażył się podczas wspólnego "treningu" motorkami crossowymi mojemu przyjacielowi misiomaniakowi Piotrkowi M. (piotrmas) . Podczas jazdy po lesie motocykl Piotrka wyskoczył z koleiny i z całym impetem trzasnął w sosnę . Piotrek , mój rajdowy driverek z którym przez prawie dwa sezony atakowaliśmy rajdowe trasy całej Polski przebywa aktualnie w szpitalu na oddziale neurologii. Wszystko wskazuje na to , że dojdzie do zdrowia . Ja z jazdy motorami wyleczyłem się całkowicie !!!
PIOTRKOWI ŻYCZĘ SZYBCIUTKIEGO POWROTU DO ZDROWIA żeby mógł zasiąść za "sterami" swojego CAO 1,8 GTI !!!

Pozdrawiam all
L.U.K.S. SQUAD

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 13-06-2005, 10:10   

My rownież zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia Piotrowi. Jak będziesz u niego to proszę pozdrów go on nas!

Pozdrawiam

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 13-06-2005, 14:10   

Serwis Mitsumaniaki.com jest z Piotrkiem!
Życzymy jak najszybszego powrotu do zdrowia i MOTORY na Allegro!!
Informuj nas Polsaler o wszelkich postępach..
Pozdrawiam
Firek

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2005, 15:32   

ja rowniez przylanczam sie do zyczen, szybkiego powrotu do zdrowia,

Polek, tak jak Ci napisalem na gg w sprawie opisania 62 rajdu polski, :) to tez moje zadanie nie tylko Twoje wiec nie ma sprawy . :)

goraco pozdrawiam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 13-06-2005, 15:51   

Wielkie pozdro dla PIotrka!!!!!

Panowie, gratuluję profesjonalnej relacji z rajdu. wtrącę jeszcze swoje dwa słowa, że z tego co wyczytałem to nie obyło sie bez małych "bugów" ze strony organizatorów. Przytoczę cytat"

"(...) I możnaby go uznać za udany, gdyby nie wpadka organizatorów na trzecim ponad 40-kilometrowym OS-ie. Kolejni zawodnicy w ledwie minutowych odstępach wpuszczani byli na trasę co powodowało, że samochody z napędem na cztery koła błyskawicznie doganiały zakopujące się w miękkim szutrze auta z napędem na przednią oś. W efekcie na trasie tworzyły sie "korki".
- Prosiłem i błagałem, żeby mi dali dwie minuty. A tak wyniki są kompletnie wypaczone. Nie chce mi sie już dalej jeździć - mówi rozgoryczony Tomasz Czopik, który musiał wlec się za Tomaszem Adamusem.
Ten OS na długo pozostanie w pamięci kierowców także z powodu licznych awarii(..)"
G.Rudynek
METRO nr. 613 " Hołek - król Mazur"

No ekipa "rajdowa" szykujcie następne informacje na temat rajdu Nikon - bo to już w lipcu.. :wink:

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 13-06-2005, 17:04   

Witam !!!

Kilka słów napiszę, potem a teraz fotka z 62 Rajdu Polski !!!

Co Wy na to ??? :lol:
L.U.K.S. SQUAD

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2005, 17:06   

no rewelacja i wiecej nic nie musze pisac, fota mowi sama za siebie :)

polsaler misja sie udala ;-) ...prawie hehehe

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2005, 17:08   

Polsaler ale o co chodzi ??? :P

samochod "jakis" poobklejany, troche spojlerow, chodzi Ci o spojler ?? czy o numer 27 ?? bo ja nie kapuje

:P :P

pozdrawiam

ps. juz wiem o co chodzi !!! na zderzaku jest lotos !!! to ze ten samochod uzywa lotosa tak ??

a tak na serio to fajne to auto :) :P

Polek, suuuuper sprawa !!! spisales sie na medal

Odpowiedz do tematu