[1G 90-94] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAŁA |
Autor |
Wiadomość |
wedzicho [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 16:24 [1G 90-94] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAŁA
|
|
|
Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym, że nie działa mi zamek centralny. Dziwne jest to, że w tym samym momencie przestała zapalać mi się lampka w środku samochodu przy otwieraniu drzwi pasażera.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki o których istnieniu wiem. I wszystkie są ok.
Jaka może być przyczyna nie działania centralnego zamka i nie świecenia lampki??
Proszę o pomoc za którą wszystkim dziękuję. |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 23-12-2007, 17:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-12-2007, 17:47
|
|
|
Bezpieczniki masz pod maską i w kabinie po lewej stronie nóg kierowcy. Sprawdz wszystkie. Jak nie pomoże bedziemy myśleć dalej. Za lampkę może być również odpowiedzialny czujnik zamykania drzi który często się wiesza, a to że padł razem z centralnym to może być przypadek. Wyeliminuj czujnik. Jak sprawdzasz bezpieczniki to nie polecam metody "na oko", tylko miernik. POWODZENIA. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
wedzicho [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 20:03
|
|
|
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki. Pod maską znajdują się dwa miejsca z bezpiecznikami. No i te po lewej stronie kierowcy. Zastanawiajace jest to że brak jest trzech bezpieczników. No ale ich też nie było a centralny działał. Wszystkie bezpieczniki są ok.
Nie mam już pomysłu co dalej. |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2007, 10:25
|
|
|
wedzicho, a sposób na wyłącznik przy drzwiach od oświetlenia kabiny zadziałał? Już Ci sie zapala oświetlenie po sufitem? |
|
|
|
 |
wedzicho [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2007, 16:18
|
|
|
Kurcze przez te święta nie miałem czasu za bardzo by popatrzeć do auta. Ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł na naprawę centralnego to proszę pisać. Bezpieczniki wszystkie są ok. |
|
|
|
 |
jasi007 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 11:18
|
|
|
ja mialem problem z centralnym tylko ze mi sie tak jakby nie domykal i przy zamykaniu/otwieraniu wracal do poprzedniej pozycji tak jakby go cos blokowalo, rozbieralem drzwi zeby zobaczyc czy co czasem nie spadlo, ale wszystko bylo ok, to sobie pomyslalem ze cos ze sterownikiem czy jak to sie tam nazywa sie pokickalo i go "zresetowalem" tzn sciagnalem kleme z aku i poczekalem chwile podlaczylem i wszystko juz bylo ok. |
|
|
|
 |
MELON
Forumowicz
Auto: ECLIPSE 1G
|
Wysłany: 13-12-2010, 20:53
|
|
|
mam ten sam problem plus nie dzialajacy ABS ale sprawdzalem kable od radia i jak spiolem dwa to zaczelo wszystko dzialac takze co to jest dlaczego nie smiga?? |
|
|
|
 |
Mateusz_eclipse
Forumowicz

Auto: eclipse 1g
|
Wysłany: 07-01-2011, 23:24
|
|
|
tez mialem ten problem ale jeszcze nie dzialalo swiatlo (sufit i nogi ) radio sie restartowalo caly czas no i centralny . Podpielem nowy plus prosto z aku i wszystko wrocilo do normy |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 08-01-2011, 01:13
|
|
|
ogólnie problem wracania zamka do poprzedniej pozycji jest uszkodzenie krańcówek w silniczkach lub duży opór zamka z tytułu braku smarowania, sterownik c.z. jest elementem elektronicznym, ma prawo się zapętlić i w tedy pomaga reset zasilania (w czasie projektowania układów ciężko przewidzieć wszystkie sekwencje by zapobiec "zawieszeniu" układu tak jak zwiesza się Windows) |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|