Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Felgi stalowe
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2009, 13:19   [II 2.0 DID] Felgi stalowe

Czy nowy model i stary model outlandera maja te same felgi stalowe ? Do nowego pisza ze takie powinny byc dobre : 16x6 1/2 JJ do starego podobno pasuja takie :
Rozstaw śrub: 5 x 114,3
Rozmiar: 6, J 16
ET: 46
i nie wiem czy mozna brac od starego modelu do nowego.
help :)

P.S.
ile kosztuja felgi stakowe do nowego miska ?

WiValdiBB 
Forumowicz
WiValiBB

Auto: Outlander, Navara, XX
Wysłany: 24-10-2009, 18:37   Re: Felgi stalowe

VG napisał/a:
Czy nowy model i stary model outlandera maja te same felgi stalowe ? Do nowego pisza ze takie powinny byc dobre : 16x6 1/2 JJ do starego podobno pasuja takie :
Rozstaw śrub: 5 x 114,3
Rozmiar: 6, J 16
ET: 46
i nie wiem czy mozna brac od starego modelu do nowego.
help :)

P.S.
ile kosztuja felgi stakowe do nowego miska ?
Będą pasowały :) Czy 6x16, 6,5x16 czy 7x 16 zależy tylko od szerokości opon jakie chcesz założyć. Rozstaw śrub jest w Outkach II też 5x114,3 a odsadzenie ET zależne od szerokości felg od 38 do 48. No problem :)
Ja kupiłem kompletne aluminiowe felgi (z nakrętkami, wentylami, kołpaczkami, tulejkami) DEZENT F 7x16 po 300 zł/szt (produkcja niemiecka, b. ładna, z 3 letnią gwarancją) pod opony 215/70R16 i takie Ci polecam.
Stalówki wyjdą może i trochę taniej ale naprawdę nie ma problemu z alusami w zimie no chyba że zamierzasz dużo jeździć w ciężkich warunkach np. na łańcuchach
pozdrawiam

joker_wmb 
Mitsumaniak
stadko 280 KM

Auto: Outlander II 2,0 DiD Intense+
Wysłany: 18-09-2011, 15:02   

a ja mam takie pytanie, mianowicie czy felgi 5x114,3 8,5Jx18H2 i ET35 będą pasować do Outka II i opon 225/55/R18 ??

Odpowiedz do tematu