|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
osłona podsilnikowa |
Autor |
Wiadomość |
Masima [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2010, 14:24 osłona podsilnikowa
|
|
|
Witam, w trakcie ostatniej jazdy bardzo zaśniezoną trasą (zawiana droga) zapaliła się kontrolka ładowania. Po otwarciu maski okazało się że śniegu jest tam taka ilosc że praktycznie silnika nie widać, a szpryca śniegu zerwała mi pasek klinowy. Na szczęście nie doszło do żadnych poważniejszych uszkodzeń. Ale chcąc uniknac tego typu zdarzeń w przyszłości zainteresowałam się zabezpieczeniem silnika i i innych podzespołów przed przedostawaniem się pod maskę sniegu, wody, błota itp. W chwili obecnej posiadam chyba taką standardową osłone pod silnik, która jednak jak się okazuje nie jest do końca wystarczająca. Myślałam o dodatkowej przesłonie, a właściwie przedłużeniu osłony dotychczasowej, wydaje mi się ze jest to możliwe ponieważ są w niej otwory sugerujące że coś do tego się podpina, pytanie teraz tylko co i gdzie to zdobyć. Dzwoniłam w tej sprawie do ASO, ale nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy i czy chodzi nam o ta samo (w ASO określili że nazywa się to dokładnie osłona podsilnikowa - koszt 300 zł do tego 15 spinek dochodzi jeszcze), szukałam używanej, na allegro znalazłam tylko tą standardową osłone która właściwie tak niewiele ochrania i zadnej innej. A owory pod spinki na niej mogą sugerować że coś do tego jeszcze można dopiąc i taką osłonę przedłużyć, Nie trafiłam jednak w necie na żadną inną formę zabezpieczenia spodu w postaci płyty. Czy ktoś może coś podpowiedzieć w tym temacie ? Czy wogóle istnieje inna osłona do colta ?
http://www.oslonysilnika....&ord=2&prod=261
pzdr masima |
|
|
|
 |
pati colt [Usunięty]
|
|
|
|
 |