|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kąt pochylenia przednich kół |
Autor |
Wiadomość |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 09-01-2011, 23:01 kąt pochylenia przednich kół
|
|
|
Kupiłem nowe opony do miśka ale przed ich założeniem chciałbym jechać na geometrię zawieszenia. Wiem ,że pochylenie koła reguluje się górnym wachaczem tylko czy podkłada się tam podkładki jesli tak to jakieś specjalne ? Na ruskiej stronie na tym rysunku są rozrysowane podkładki tego wachacza. Które służą do regulacji ?
http://www.mitsubishi-mot...00B&group_id=14
Ewentualnie przy okazji kupiłbym te podkładki bo i tak czeka mnie wizyta w serwisie Mitsu.
Pytam bo fachowców od terenówek mało a opony kosztowały trochę.
może ktoś miał do czynienia z tymi kapciami.
http://www.oponeo.pl/dane...0-r15-112-t-owl |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 09-01-2011, 23:29
|
|
|
40812
zwróć jeszcze uwagę że są różne grubości tych podkładek |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 10-01-2011, 00:03
|
|
|
widzę ,że jest 1,0 i 2,0 czyli rozumiem ,że w praktyce to wyglada tak ,że idzie kilka tych podkładek pod wachacz a 1,0 i 2,0 to pewnie ich grubość w mm ?
wiec trzeba pewnie kupić minimum 2x1,0 i 2x2,0 żeby mieć czym regulować.Cena raczej przystępna. Podejrzewam ,ze fachowcy od geometrii na stanie nie mają takich cudeniem i wepchaliby co popadnie |
|
|
|
 |
|
|