|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Nie wkręca się w obroty na benzynie (na LPG OK) |
Autor |
Wiadomość |
KarolG
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2011, 00:45 [Cari 1.6] Nie wkręca się w obroty na benzynie (na LPG OK)
|
|
|
Witam w nowym roku i na początku życzę wszystkim użytkownikom czterech kółek niższych cen paliw!
A teraz do tematu..
Mam Cari 1.6 automat 96r B+LPG (zwykła instalacja)i problem jest następujący: Cari chodzi na gazie idealnie, wkręca się w obroty. odpala itd.. zadnych zastrzeżeń, natomiast na benzynie wogóle nie trzyma obrotów i nie wkręca się w obroty ( max 4tys i dalej nie da rady). Błędów zadnych nie ma zapisanych, "lewego" powietrza też nie dostaje bo wszystko jest szczelne. Pierwsze i jedyne co wymieniłem po tej awarii to przepływomierz (uzywka z allegro) ale sytuacja się nie zmieniła.. Któregoś razu spróbowałem na postoju odłączyć przepływomierz i niby wszystko OK! Auto działało, wkręcało się w obroty i je utrzymywało.
Myślałem już, że może filtr paliwa jest taki zapchany ale wtedy po odłączeniu przepływki Cari dalej by się nie "wkręcała" ale było OK..
Miał ktoś z kolegów/koleżanek podobną sytuację albo ktoś ma pomysł co to może być?
PS. dodam że to stało się stopniowo, zdarzało się sporadycznie aż w końcu tak jak obecnie.. Nie ukrywam że liczę na podpowiedzi bo nie mam kiedy autka oddać do mechanika a w większe mrozy na samym gazie nie odpala..
Z góry dzięki i pozdrawiam! |
_________________ XXX |
|
|
|
 |
matthew_p
Nowy Forumowicz 02522/KMM

Auto: Mitsubishi Carisma 1,6 1998
|
Wysłany: 04-01-2011, 14:59
|
|
|
Siemka
Mam ten sam problem w swoim misku i u mnie nawalil przepływomierz, i tak samo jak ty narazie go odłączyłem bo wtedy na benzynie pracuje równo i wkręca sie na obroty. Nowa przepływka dosyć sporo kosztuje a używana może spowodować podobny problem. Ja mam zamiar ja przeczyścić jak sie ociepli, czytałem na kilku forach i w wiekszości pomaga. Czyszczą za pomocą benzyny ekstrakcyjnej i pędzelka do trudno dostępnych miejsc.
Spróbuj tego i daj znać jak Ci poszło. Jak zrobie to pierwszy to również sie odezwę:D
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
KarolG
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 automat
|
Wysłany: 04-01-2011, 16:43
|
|
|
Ja juz czyściłem specyfikiem firmy WURTH moją starą przepływke ale mało co pomogło to kupiłem drugi przepływomierz i teraz kolej zeby jego wyczyścić i mam nadzieje ze pomoże.. |
_________________ XXX |
|
|
|
 |
|
|