|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Wentylacja samochodu |
Autor |
Wiadomość |
koczarek
Nowy Forumowicz
Auto: MMS 1,9 DID 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2011, 14:15 [MSS ALL] Wentylacja samochodu
|
|
|
Jestem posiadaczem MMS 1,9 DID 2002 po lifcie od roku i dopiero zima zmusiła mnie do szukania odpowiedzi na następujące pytania:
1/ Czy nadmuch przez (4) regulowane kratki deski rozdzielczej jest stale bez względu na położenie manipulatora wentylacji?
2/ Czy jeżeli manipulator jest skierowany na szybę to powietrze powinno nie dmuchać 4 kratkami?
Nie wiem czy jest to typowe dla tego modelu czy to jednak trzeba szukać przyczyn takiego stanu w moim MMS.
Dla wyjaśnienia podam, że pokrętło regulacji wentylacji ustawione na szybę przednią ( max w prawo), linka jest zamocowana do manipulatora, wentylator działa. |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
Wysłany: 10-01-2011, 22:55
|
|
|
Tutaj jest skan z instrukcji obsługi
Jak widać powietrze z kratek (oznaczone jako 'B') jest wypuszczane przy każdym przełożeniu regulatora - nawet jeżeli jest nastawione tylko "na szybę".
Nawet jak ustawisz "na nogi" to troszkę wieje z kratek
Mam nadzieję, że Ci to trochę wyjaśniło
Pozdrawiam |
|
 |
koczarek
Nowy Forumowicz
Auto: MMS 1,9 DID 2002
|
Wysłany: 18-01-2011, 11:47
|
|
|
Dzięki SiMa za instrukcje i wyjaśnienie jak powinno to działać
Problem polega u mnie na tym że bez względu na położenie manipulatora ( a zwłaszcza w poz A,B ) nie wyczuwam (przykładając co prawda rękę do kratek na desce rozdzielczej) nadmuchu powietrza na szybę przednią. Czy w Waszych MMS jest wyczuwalny wyraźny strumień powietrza w otworach skierowanych na szybę przednią przy którymś z ustawień manipulatora? Może ktoś to ma wiedzę praktyczną ( po demontażu) na temat funkcjonowania klapek kierujących powietrze w odpowiednie otwory. Obawiam że mój MMS ma tutaj problem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|