|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Justyna Kowalczyk - fenomen, czy ciężka praca ? |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2014, 19:59
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Jak przyjedzie na tegoroczny zlot miśkiem to tak | Ja myślałem, że napiszesz "jak przegra 30-tkę w Soczi" A myślę, że przegra |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Dj Lexus
Mitsumaniak

Auto: brak
|
Wysłany: 14-02-2014, 21:19
|
|
|
Justyna pokazałem tym złotym biegiem twardość i charakter, wielkie brawa. No a Marit Bjørgen zaskoczyła pozytywnie tym Mitsubishi. Czyżby fanka marki, albo przypadkowy zakup. Albo tylko na czas igrzysk dostała trzy diamenty w posiadanie.
Albo, albo.... jeszcze coś innego. |
_________________ Mitsubishi samochody z duszą i z Trzema Diamentami na masce. Mają to coś, drugiej takiej marki nie znajdziesz. |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 14-02-2014, 23:27
|
|
|
Małysz ma Pajero i serwisuje je w her-gumie |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 15-02-2014, 23:44
|
|
|
Nikt nic nie pisze a Justyna "szła" dziś podobno jak Pendolino
Dobrze, że dziewczyny wybiegały to 7-me miejsce - przynajmniej będą miały za co żyć |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
Wysłany: 16-02-2014, 10:22
|
|
|
Wystarczy sklonować Justynę i będzie sztafeta jak marzenie . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 16-02-2014, 11:45
|
|
|
Dj Lexus napisał/a: | Justyna pokazałem tym złotym biegiem twardość i charakter |
Bezapelacyjnie.
Ale... nie zapominajmy także o kadrze medycznej, która miała co robić
Pęknięta kość, odmrożone palce, usunięte paznokcie i jeszcze jakieś kontuzje wszystkie w obrębie stopy... i tak pobiec.
Czapki z głów. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
Wysłany: 19-02-2014, 15:55
|
|
|
Justyna Kowalczyk w duecie z Sylwią Jaśkowiec zajęła 5. miejsce .
Nie jest źle, ale to Skandynawki dzisiaj rozdawały karty . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
marcinwroblewsk
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Evo
|
Wysłany: 24-02-2014, 14:01
|
|
|
pamiętajmy o tym złocie wywalczonym przez justynkę z potrzaskaną stopą |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 02-03-2014, 14:23
|
|
|
Justyna Kowalczyk zakończyła już sezon 2013/2014, sezon dobrze zapowiadający się a później szalony, szarpany jednak chyba można zaliczyć go jako udany, bo główny cel został osiągnięty.
Szkoda, że Justyna zakończyła sezon, bo co prawda w klasyfikacji o kryształową kulę nie ma już szans by "namieszać" (choć po Tour de Ski łudziłem się, że to jest realne) ale jeden z etapów tegorocznego Pucharu to 30 km stylem klasycznym w Oslo na Holmenkollen. Justyna często mówiła w wywiadach, że bardzo chciałaby tam wygrać, bo to mekka biegów narciarskich, bo styl klasyczny i dystans królewski. Byłaby szansa na rewanż za 2011 rok gdzie na Holmenkollen przegrała klasyk (2-gie miejsce) i była 3-cia na 30 km ale "łyżwą".
Niemniej, z Justyną czy bez, warto obejrzeć ten bieg z uwagi na piękne trasy i "okoliczności przyrody", sportowo będzie chyba standard - Bjoergen, Johaug, Kala (kolejność przypadkowa).
Oczywiście pojawia się pytanie: "Co dalej "
Wkrótce się pewnie dowiemy, bo zwykle chyba w połowie maja Justyna zaczynała przygotowania do następnego sezonu więc do tego czasu musi się określić i zdecydować.
A ja napiszę co chciałbym aby Justyna zrobiła (oczywiście jeśli ma ochotę dalej biegać)
Marzy mi się, żeby Justyna wokół swojej osoby i trenera zgromadziła ekipę młodych zawodniczek, żeby powstał taki "Kowalczyk Team" i praca tych kilku serwismenów oraz wiedza i doświadczenie Justyny i trenera została wykorzystana, przekazana, rozłożyła się na grupę, na większy zespół zawodniczek i zawodników.
Justyna ma już wszystko:
- ma medale Mistrzostw Świata i tytuły Mistrzyni Świata
- ma medale olimpijskie i ma tytuły Mistrzyni Olimpijskiej
- ma Kryształowe Kule (duże i małe)
- ma tytuły zwycięskie prestiżowego Tour de Ski
W przyszłym roku są Mistrzostwa Świata w Falun. Podobno tamte trasy nie bardzo Justynie odpowiadają.
Co Justyna osiągnie jeśli dorzuci kolejny medal Mistrzostw czy kolejną kulę Wg mnie nic, ewentualnie niewiele Bo to wszystko już ma.
Owszem, gdyby zdobyła Kulę za sezon byłaby to 5-ta Kryształowa Kula lub gdyby wygrała Tour de Ski byłoby to 5-te zwycięstwo w TdS. Tego nikt jeszcze nie zrobił. Więc ewentualnie, na miejscu Justyny skupiłbym się na takich celach ale przy jednoczesnym zbudowaniu grupy młodych zawodników, którzy wychowaliby się przy Justynie. To wg mnie miałoby większą wartość w oczach kibiców niż dorzucony kolejny krążek.
Paradoksalnie również w wymiarze finansowym może to Justynie przynieść korzyści w przyszłości, bo jak taka ekipa zostanie zbudowana i odpowiednio poprowadzona to jakoś nie widzę tego, że za lat 3-4-5-10 Justyna nie chciałaby pracować w biegach narciarskich na poziomie mistrzowskim. Chyba po to przecież kształci się w tym kierunku.
No ale czas pokaże..... |
 |
|
|
|
 |
ciekawska9 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2014, 14:00
|
|
|
Ona jest fenomenem - ale dzięki ciężkiej pracy. Często talent to nie wszystko, trzeba ostro pracować nad swoim sukcesem. |
|
|
|
 |
|
|