Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
05-08-2011, 16:35
Nowy dupowóz Studenta - niby japończyk / podobnie jak Cari
Autor Wiadomość
Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-08-2011, 23:33   Nowy dupowóz Studenta - niby japończyk / podobnie jak Cari

Już kiedyś pisałem że szukam określonego samochodu , niestety po 1 roku poszukiwań zrezygnowałem za namową żony i poszedłem w innym kierunku.

Generalnie poszło o kasę a właściwie:
Szukałem Avensis z rocznika 2007-08 w wersji Prestige z silnikiem 2.2 150KM.
W przeciągu roku znalazłem dwie sztuki, jedna była dziwna drugą zwinęli mi sprzed nosa, miałem traumę chyba z miesiąc czasu po ty zdarzeniu.
Żona cały czas pukała się w głowę mówiąc, chcesz zapłacić 50tyś. za samochód 4-ro letni i nie wiedzieć co sie z nim działo , kup nowy.

Ja cały czas mówiłem , nowy nie bo szkoda, wiadomo dzieci - cukierki, chipsy itd, nie mają pojęcia o czystości.

Więc zacząłem odwiedzać salony , tylko dwóch marek.
Mitsu i Toyoty.
Niestety wchodząc do salonu Mitsu wiedziałm że nie maja nic dla mnie, Lancer za mały, Outek już jest w rodzinie ale chciałem sie przekonać co z ASX-em.
W piękną sobotę odwiedziliśmy salon Auto Test Marki - obejrzeliśmy wszytko co mają na składzie łącznie z 30 minutowym oglądaniem Outka w skórze (oj kusił bardzo) , chwila zastanowienie nad Outkiem w benzynie ale ze wzgledu na napęd odpadł szybko, potem oglądanie ASX-a (na pierwszy rzut oka całkiem całkiem ale czym bardziej w las tym więcej drzew a po otworzeniu kufra szok i tragedia na dwie reklamówki z marketu :badgrin: , ale łatwo sie nie poddajemy, jazda testowa ASX-em.
Po zakończeni jazdy żona wysiadła i posępnym głosem mówi : Kochanie ten samochód nie jest dla nas.
Zrezygnowani że mitsu nie może dać nam nic co by nas satysfakcjonowało opuściliśmy salon.
Godzina wczesna , pogoda ładna co robić, wiec szybka decyzja jedziemy do Toyoty Cygana.

Wchodzimy do salony i w samym wejściu ( fajny chwyt marketingowy) stoi to czego potrzebujemy:
Toyota Avensis sedan 1.8 , 147KM, szary grafit w skórze.
Oglądamy 30min., pasujemy :butthead: do siedzeń i wnętrza, na twarzy mając wielkiego banana.
Prosimy o jazdę testowa a miłą pani zaprasza do takiej samej tylko czarny lakier ale w beżowej skórze.
Jazda testowa:
Toyota z 1.8 147KM wypada blado przy mojej Cari DID 140KM, objechał bym ja trzy razy zakręcił i piwo wypił ale w zamian daje to czego szukałem: ciszę, komfort i wyższy standard bezpieczeństwa (na tym mi zależało najbardziej) wożę codziennie dwójkę dzieci do szkoły.
Zapada decyzja , to jest samochód dla nas.
Niestety powstaje kolejna zapora, czy jesteśmy w stanie wydać 92tyś. , po rozmowach domowych zapada kompromis.
Bierzemy Toyota Avensis sedan 1.8 , 147KM, srebrna w wersji SOL + pakiet LIFE, czego nie mamy w stosunku do testowej?

szkoda skóry i tempomatu reszta ujdzie w tłoku, ale obdarzony w wiedzę wiem że tempomat to 10min pracy i ok. 200zł/ poza serwisem więc miałem już plan dołożenia zanim kupiłem samochód.

Suma sumarum jeżdżę :butthead: - wozem Toyoty i naprawdę jestem zadowolony, żona chyba bardziej.
Zdjęć nie wstawiam bo tego kwiatu pół światu a modyfikacji żadnych jeszcze nie robiłem, w planach ledy zamiast halogenów, sprzedaż oryginalnych opon i zakup nowej zmiany felg.
Fajnie działa zestaw głośnomówiący i dwustrefowa klima , dziwny elektryczny ręczny na przycisk to jakiś oszołom wymyślił.

Ale sie rozpisałem :roll: .

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-08-2011, 08:19   

Student napisał/a:
dziwny elektryczny ręczny na przycisk to jakiś oszołom wymyślił.
Świetna sprawa, idzie się szybko przyzwyczaić, dopóki się trybka w mechaniźmie nie zmielą :P Gratuluje nowego nabytku ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 04-08-2011, 08:22   

1. po przeczytaniu - pierwsza mysl - "niezle sie studentom powodzi"
dopiero potem zakapowalem, ze masz po prostu taki nick

2. opisz temat w dziale "nasze niemiski", a nie tutaj

3. po raz ktorys potwierdza sie jedno, ze mitsu nie ma obecnie nic do zaoferowania w zastepstwie EAxx
DJka nie jest oferowana w europie, jest troche egzemplarzy z USA, ale stylistyka juz mocno odbiega od zapotrzebowania, brak kombi wykresla polowe zainteresowanych
za cari tez nic takiego nie moga zaoferowac :shock: , jedynie lancer - troche malo

podobnie ma sie sprawa z coltami - na CJce skonczyla sie jako taka stylistyka i jakosc,

o sigmie juz nie wspomne, bo tutaj juz przycieli ladnie w patyk
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-08-2011, 10:46   

Czy moderator może przenieść wątek zgodnie z sugestią Tomka do działu "nasze niemiski".

Apropo nicku to "Student" już może brodę nosić. :lol:

Odnośnie pkt. 3 to dokładnie tak samo myślę. Nie zgodzę sie z teorią że Lancer zastąpił Carismę. Swego czasu Cari była konkurencą dla Mondeo i Avensisa, inni poszli do przodu a Mitsu wycofało model bo niby Lancer by się nie sprzedawał.
Gdyby Cari urosła tak jak Mondeo np. te 25cm, nawet bym nie myślał o Toyce (spodziewaną stylistyką nowego Lancera).
Co więcej, rozbudowa EAxx też nie poszła w dobrym kierunku, na Europę nic nie ma.

Choć w Toyocie też nie jest wesoło , nie wiem czy wiecie ale wersja LUNA za 75tys. ma korbki z tyłu, jak powiedziałem miłej Pani w Toyocie że to żenada jest i że Lancer za 50tyś. ma elektrykę to nie chciała wieżyć.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-08-2011, 09:29   

Cytat:
Choć w Toyocie też nie jest wesoło , nie wiem czy wiecie ale wersja LUNA za 75tys. ma korbki z tyłu, jak powiedziałem miłej Pani w Toyocie że to żenada jest i że Lancer za 50tyś. ma elektrykę to nie chciała wieżyć.
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 05-08-2011, 16:38   

Temat przeniesiony, wrzuć jeszcze kilka fotek nowego nabytku :wink:

Dj Lexus 
Mitsumaniak

Auto: brak
Wysłany: 14-08-2011, 11:07   

Student, przynajmniej napisz jakiej jakości są plastiki we wnętrzu? A może warto było poczekać na lifting, chociaż zmiany nie wielkie.

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-08-2011, 14:10   

Co do plastików to nie mam uwag, na pewno są lepsze niż w Lancerze i Outku.

Tempomat dołożony, działa aż miło, koszt całe 200zł i SOBIESKI 0.5l :lol:

Ws. liftu , nie było sensu czekać, dostałem tak dobrą ofertę ze żaden lift tego nie wynagrodzi, choć Nowa Avi faktycznie ma ładny przód, tył słabiej niż w starej T27, nie wiem jak wnętrze ale pewnie sie nie zmieni.
Co do zdjęć to jeszcze nie wiem jak się wstawia na forum , nie mam żadnego konta na zewnętrznych serwerach i wolałbym nie mieć.

PS. może wiecie dla czego jest taki przestój w akceptowaniu ogłoszeń sprzedaży, moje o Cari wisi już 10 dni?
Ostatnio zmieniony przez Student 14-08-2011, 14:28, w całości zmieniany 1 raz  

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 14-08-2011, 14:13   

Pytaj się osób odpowiedzialnych za to nie nas :P Może auta nie opisałaś na forum :mrgreen:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-08-2011, 14:25   

Właśnie nie,
opis jest bardzo dokładny wraz z linkiem do Gratki.
Admin nie odpowiada chyba na wakacjach :lol:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 14-08-2011, 15:53   

robertdg napisał/a:
Cytat:

no dokładnie jak to sie mówi z ksiezyca :lol: :lol: :lol:

Kiedy foty ???
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-08-2011, 19:41   

Foty choć nie wiem czy się będą otwierać:

Na zdjęciach nowy zakup czyli pokrowce :lol:

http://imageshack.us/f/508/avi017.jpg/
http://imageshack.us/f/692/avi018.jpg/
http://imageshack.us/f/600/avi019.jpg/
http://imageshack.us/f/856/avi020.jpg/
http://imageshack.us/f/155/avi021wer2.jpg/
http://imageshack.us/f/805/avi025.jpg/
http://imageshack.us/f/694/avi026.jpg/
http://imageshack.us/f/191/avi027.jpg/
http://imageshack.us/f/819/avi029.jpg/

Dj Lexus 
Mitsumaniak

Auto: brak
Wysłany: 14-08-2011, 19:52   

Student napisał/a:
Foty choć nie wiem czy się będą otwierać:

Wszystkie linki hulają aż miło, a co do samochodu czy.... Nie obawiasz się o jego trwałość, w końcu nie był składany w Japonii (jak Lancer) a w Europie. I zdaję się niektóre podzespoły jak skrzynię biegów, silniki są produkowane w Polsce. A tak w ogóle to gratuluję udanego zakupu i życzę bezawaryjności (Avansis elegancko prezentuję się na fotach).

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 14-08-2011, 23:09   

Dj Lexus, cari też nie była produkowana w Japonii skrzynie biegów np mają od francuzów, diesle mają od volvo? jedynie gdi mają japońskie części jeśli chodzi o silnik.
a trwałość tych samochodów chyba jest bardzo dobra moim zdaniem patrząc na inne marki.

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 15-08-2011, 00:34   

Bardzo fajny samochód. Jak tata szukał to też oglądaliśmy Avensis :D Xenon jest, czy tylko spryskiwacz? :)

Odpowiedz do tematu