|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Osuszacz klimatyzacji? |
Autor |
Wiadomość |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
Auto: L200 '06 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 155 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: 14-12-2012, 17:16 Osuszacz klimatyzacji?
|
|
|
czy i z jakich przyczyn ktoś zmieniał osusacz klimatyzacji?
ostatnio zauważyłem spadek wydajności klimy
pojechałem do "nabicia" i chłopcy nie zabardzo ogarnięci czynnik i olej uzupełnili (niewielkie różnice) ale twierdzą ze ciśnienie narasta a klima nie zabadzo chłodzi? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24326 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2012, 22:40
|
|
|
zmieniałem w Galantach - to podobno się starzeje i wymaga okresowej wymiany a od nowości zmieniany osuszacz nie był
ponadto słyszałem od jednego z forumowiczów, że jego osuszacz się rozpadł i kuleczki absorbujące wilgoć zatkały układ klimy - wymieniłem, żeby uniknąć podobnej sytuacji |
|
|
|
 |
jacek z płocka
Forumowicz
Auto: L200 07 AT Rallyart, MSS 1,6
|
Wysłany: 26-12-2012, 21:16
|
|
|
w te wakacje spadła mi wydajność klimy po dłuższej jeździe. Przez pierwszą godzinę, półtorej jest ok, a później coraz cieplej w samochodzie. Klima nabita, szczelność sprawdzona, kompresor pompuje, filtry ok, wisko się załącza, woda z dołu kapie ..... ale w środku ciężko wysiedzieć. A jeszcze w zeszłym roku było super - na zewnątrz +40 st. C a w środku klima na niskich obrotach spoko wychładzała wnętrze. Może to ten osuszacz ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24326 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-12-2012, 21:34
|
|
|
raczej wygląda na jakiś czujnik temperatury albo zawór rozprężny |
|
|
|
 |
|
|