Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:41
[ALL] Wymiana tylenj Klapy w Colcie 98'
Autor Wiadomość
yodus
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2006, 13:08   [ALL] Wymiana tylenj Klapy w Colcie 98'

Witam ! :)
Niedawno stałem się posiadaczem colta 1,3 z 1998. Pierwsze co muszę w nim wymienić to tylna klapa, gdyż ta jest solidnie zniszczona. Znalazłem już na allegro jakąś tanią, tylko że kompletnie gołą i innego koloru. Teraz zastanawiam się jak to jest z odklejaniem i przyklejeniem z powrotem tylnej szyby. Słyszałem o sposobach na nożyki do tapet i na stalową linkę. Co polecacie? Czy ktoś już próbował podobnych wyczynów? jeżeli już kupię tą klapę to niestety będę miał tylko jedną szansę żeby to wszystko przeżyło ;D druga sprawa to malowanie, zastanawiam się czy te literki misiubisiu da się tak łatwo odczepić i ponownie przykleić z powrotem żeby wyglądało to ok :) Z góry dzięki za zainteresowanie tematem. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:33, w całości zmieniany 1 raz  

awgan
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2006, 13:46   

Nie wiem jak ma się sprawa wyjmowania tylnej szyby, ale widziałem jak spec od szyb wycinał linką szybę przednią - niewiele z niej zostało (może dla tego, że nie zależało mu na wyjęciu jej w całości).
Wycięcie nożykami do tapet będzie bardzo żmudne i zawsze pozostanie Ci klej na szybie (nie bardzo wiem jak go potem usunąć). Nawet jak już wszystko wyjmiesz i oczyścisz będziesz musiał to wkleić (klej, uchwyty-przyssawki i ustabilizowanie klapy - jak krzywo wkleisz nie zamkniesz bagażanika albo zbijesz szybę od razu).
Moja propozycja udaj się do firmy wymieniającej szyby i tam dowiesz się ile Cię to wyjdzie. Prfesjonalnie, bez nerwów ale niestety szczuplej w portwelu.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2006, 22:19   

Szybę będziesz musiał wymienić w zakładzie zjmującym się szybami - operacja wyjęcia i DOBREGO wstawienia z powrotem jest dla laika niewykonalna.
Co do emblematów z klapy to spokojnie je odklej (fabrycznie mocowane są na trwały, ale puszczający klej - chyba że ktoś je już odlepiał i przykleił "Kropelką") - przykleją się spokojnie raz jeszcze.

M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2006, 09:15   

Szybkę wymień w zakładzie koszt to około 100zł wycięcie i wklejenie, ciebie sam klej i primer będzie kosztował 60zł, więc te 40zł nie jest warte oszczędności, co do napisów to ich nie odklejaj, bo jeśli odkleisz ciężko je będzie z powrotem równo przykleić z racji tego, że każda literka jest osobno, Mariusz pewnie myślał, że napisy są takie jak w CA0 produkowanego do 93r., czyli grube, plastikowe i stanowią jedną całość, ja swoje oklejałem do lakierowania, w sumie zajęło mi to z półtora godziny, czyli okleiłem polakierowałem bazą, zarwałem taśmę i lakierowałem całość klarem łącznie z napisami wyszło jak oryginał :wink:

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2006, 12:07   

a ja bym na Twoim miejscu poszukal klapy z tylnia szyba.

yodus
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2006, 14:02   

Klapę już kupiłem, czekam aż przyjdzie :) Więc tak czy siak muszę albo robić to sam albo iść do jakiegoś zakładu. Co do literek faktycznie, nie wyglądają one za bardzo solidnie. Czym je zaklejałeś? Heh mam nadzieje że jakoś uda mi się to wszystko zrobić, a jak tak to zrobię zdjęcia przed i po , żeby je opublikować :)

Odpowiedz do tematu