Montaż własnego modułu "KOMFORT" |
Autor |
Wiadomość |
buhhu
Mitsumaniak GDI fanatic

Auto: Carisma 1.8 GDI 125 KM EXE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2011, 13:02 Montaż własnego modułu "KOMFORT"
|
|
|
Witam, zapewne temat nie mówi za wiele a więc wyjaśnie. W VW "komfort" to pakiet świetlnych bajerów typu: włączanie sięświatła w środku samochodu po otwarciu z pilota, włączanie świateł mijania po otwarciu z pilota i doświetlenie boków auta z dodatkowych lampek oświetleniowych w lusterkach.
Chciałbym w swojej carismie "zamontować" taki bajer jak światło w środku po otwarciu auta z pilota. Czy ktoś z Was, ma na tyle duże pojęcie z zakresu elektroniki, że mógłby mi pomóc ? Będębardzo wdzięczny. |
_________________ Długie proste są dla szybkich samochodów.
Ciasne zakręty są dla szybkich kierowców.
Gość poznaj historie mojej Carismy i oceń!
 |
|
|
|
 |
jacobian
Mitsumaniak jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 287 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 02-02-2011, 17:33
|
|
|
W moim galu jak otworzę drzwi z pilota to mi się zaświeca światło w kabinie (zamiast mrugania kierunkami). Miałem to jak go kupiłem, więc nie pomogę za bardzo. Taki bajer powinni Ci zrobić w każdym warsztacie od centralnych zamków i alarmów albo porządny elektryk. Kwestia podpięcia odpowiednich kabelków do sterowania centralnym zamkiem... |
_________________ Galant 2.5 V6 '01 Avance Kombi
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 03-02-2011, 08:01
|
|
|
buhhu napisał/a: | Chciałbym w swojej carismie "zamontować" taki bajer jak światło w środku po otwarciu auta z pilota. | Po co Ci po otwarciu z pilota. Nie lepiej po otwarciu drzwi, a za to niech nie gasnie po zamknięciu drzwi tylko niech się świeci jeszcze kilkadziesiąt sekund i wygasza płynnie ??? Taki "bajer" jest dostępny na allegro za kilkanaście zł. Od kilku lat mam go w Colcie. |
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 16-02-2011, 13:56
|
|
|
Ciekawym według mnie "bajerem" jest domykanie szyb elektrycznych z pilota lub ewentualnie przytrzymując dłużej przekręcony kluczyk w drzwiach. |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
|