Szukam pracy |
Autor |
Wiadomość |
white90
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-01-2011, 18:35 Szukam pracy
|
|
|
wiem ze temat nie jest związany z motoryzacją ale nie mam juz pomysłów wiec szukam pomocy w znajomym towarzystwie
Jeśli naruszyłem jakiś punkt regulaminu forum to bardzo przepraszam i proszę o usunięcie tematu.
A wiec do rzeczy
Szukam pracy
niestety nie moge pracować fizycznie(budowa itd) z powodu tego ze choruje na cukrzyce(przyznany stopien niepelnosprawnosci: lekki)
skończyłem Technikum Informatyczne w Koronowie(matura zdana, dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie Technik Informatyk)
niestety nie posiadam zadnego doswiadczenia zawodowego poniewaz nigdzie jeszcze nie pracowalem a zazwyczaj podstawowym kryterium jest doswiadczenie w zawodzie :/
posiadam spore umiejetnosci w serwisowaniu sprzetu komputerowego jak i poslugiwanie sie oprogramowaniem
w urzedzie pracy nie ma zadnych ofert ktore by mnie zainteresowaly a jesli sie pojawia to zaraz nieaktualne
Jesli ktos z was wie czy jakas firma szuka pracownika to prosze o PW
Z gory dziekuje
chyba ze złamałem jakaś zasade forum to przepraszam |
|
|
|
 |
jkrzysztof80
Forumowicz vrmaniak

Auto: Białe i czerwone
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 16-01-2011, 10:46
|
|
|
white90, jak dobrze śmigasz na kompach to otwórz swoją firmę typu - serwis komputerów, postaraj o dotację z unii i robisz to w czym się kształciłeś (i lubisz chyba ). Początki są trudne bo znajomy przez pierwszy rok wychodził na 0 dopiero później zaczął się odbijać. Pomyśl nad tym. Do tego będziesz swoim szefem i nikt ci nie będzie mówił co masz robić |
_________________ LEGNUM VR4 2009-2013
FOCUS MK2 2013-?
3000GT 2013-?
 |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-01-2011, 19:21
|
|
|
dobry pomysl ale wolalbym najpierw popracowac w jakiejs firmie i dorobic sie chociaz troche funduszy a potem mozna pomyslec nad wlasna firma
chyba ze wpadnie mi do glowy jakis dobry plan i napisze jakis bdb biznesplan to sie pomysli |
_________________ Eclipse 2g MIVEC AWD
Skyline R33 sedan
 |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
|
Wysłany: 16-01-2011, 21:55
|
|
|
Szukaj stażu, albo płatnych praktyk (za jakąś niską stawkę) i ucz się firmy- oczywiście takiej jaką chciałbyś otworzyć. Zobacz jak wszystko funkcjonuje, kto ma jaki podział obowiązków, jak są różne problemy rozwiązane (zaoszczędzisz masę czasu jak będziesz już "na swoim").
Serwis komputerów chyba nie jest jakiś bardzo skomplikowany, więc może wystarczy po prostu skorzystać z usług lub chociaż złożyć zapytanie i dowiedzieć się kilku rzeczy.
Sam teraz myślę nad własną firmą (w sumie od kilku lat). Jak mi coś wpadło do głowy, to szukałem pracy w takiej firmie. Teraz pracuję w konsultingu i coś w ten deseń chcę otworzyć z Tatą- muszę jeszcze trochę doświadczenia zdobyć
Po drodze była już agencja nieruchomości, fabryka okien, dystrybutor urządzeń sprężonego powietrza, dom weselny...
Choć korci mnie by wyjechać na kilka tygodni (miesięcy?) do USA i tam znaleźć pomysł na biznes, którego jeszcze u nas nie ma. Ale najpierw trzeba skończyć studia. |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
Ulf
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '00 Comfort
|
Wysłany: 17-01-2011, 08:53
|
|
|
Z tego co pamiętam, to Tryton w Toruniu brał ludzi do serwisu bez stażu jako takiego. Znajomy na studiach tam pracował, jednak to było kilka ładnych latek temu. No i Toruń, ale może warto się tam zakręcić, niestety aktualnie nikt ze znajomych już tam nie pracuje.
Co do pomysłów to w Toruniu jest coś takiego jak pogotowie komputerowe czynne podobno 24h na dobę, jak to działa dokładnie i czy przynosi zyski to nie wiem, ale zawsze to coś nietypowego przynajmniej dla mnie . Może nawet nie 24 na dobę, ale taki serwis z dojazdem do klienta (w ciężkich przypadkach ewentualne zabranie sprzętu na serwis) może się udać, tylko czy będzie na to popyt czy nie to nie wiem :/.
Życzę powodzenia w poszukiwaniach. |
|
 |
DziadekMirek
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
|
Wysłany: 17-01-2011, 11:16
|
|
|
przyszlo mi do glowy cos takiego jak pisze Ulf. W toruniu jest codziennie kilka ogloszen w Nowosciach o serwisie komputerow cala dobe. To musi sie krecic skoro jest od tak dawna (ladnych kilka lat). Moze na poczatek takie wlasnie ogloszenie?Wiesz dobrze ze sa ludzie ktorzy "uwalą" windowsa i musi ktos przyjechac zainstalowac nowa kopie.
Powodzenia |
_________________ Nigdy nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2011, 23:00
|
|
|
hmmm bardzo ciekawa propozycja
dzieki wszystkim za pomoc
jesli ktos jeszcze bedzie miec jakies propozycje to prosze pisac
Pozdrawiam |
Skyline R33 sedan
 |
|
|
|
 |
Ulf
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '00 Comfort
|
Wysłany: 18-01-2011, 08:12
|
|
|
http://tryton.com.pl/inne_praca.php
lub po prostu zadzwonic na serwis czy do firmy i sie pytac czy nie szukaja lub kiedy bedzie rekrutacja |
|
 |
jkrzysztof80
Forumowicz vrmaniak

Auto: Białe i czerwone
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 18-01-2011, 23:40
|
|
|
Ulf napisał/a: | http://tryton.com.pl/inne_praca.php
lub po prostu zadzwonic na serwis czy do firmy i sie pytac czy nie szukaja lub kiedy bedzie rekrutacja |
Kojarzę tą firmę kiedyś z kuzynem robiliśmy u nich zakupy |
_________________ LEGNUM VR4 2009-2013
FOCUS MK2 2013-?
3000GT 2013-?
 |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-01-2011, 00:30
|
|
|
Ulf napisał/a: | http://tryton.com.pl/inne_praca.php
Dzięki Ulf
ale chyba jednak bede szukac stażu na 6 miesiecy
podobno do wrzesnia maja zwolnic emerytow, a jesli tak bedzie to bede miec prace u mnie w miescie takze nie musze tracic kasy na dojazdy no a pozatym do TRN troche km mam
Dzięki za wszystko
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
marcino1980
Forumowicz
Auto: eclipse
|
Wysłany: 22-01-2011, 22:40
|
|
|
white90, niestety nie moge pracować fizycznie(budowa itd) z powodu tego ze choruje na cukrzyce(przyznany stopien niepelnosprawnosci: lekki)
co to tego ja też mam cukrzyce a od 11 lat pracuje w hurtowi budowlanej i codziennie przerzucam tony a więc ta choroba nie czyni z ciebie inwalidy to potęgi tylko twardszego człowieka i możesz robić na co tylko masz ochotę i pracować tam gdzie chcesz byle kasa była dobra |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-01-2011, 00:01
|
|
|
tak tylko zalezy jakiego typu masz cukrzyce
ja nie mowie ze jestem inwalidom do potegi i wogole nic fizycznego nie moge robic ale zbytnio wskazane to nie jest poniewaz pracowac trzeba a nieraz bywa ze poziom cukru spadnie a robic trzeba
pozatym nie mam zamiaru po 8h ciezkiej pracy wracac z niedocukrzeniem do domu samochodem poniewaz uwazam to za nieodpowiedzialnosc i zagrozenie |
Skyline R33 sedan
 |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 24-01-2011, 12:51
|
|
|
white90 napisał/a: | poziom cukru spadnie |
No to trzeba go zaraz podnosić - słodyczami, owocami, a jeśli spada bardzo mocno to glukozom
Glukometr nosić zawsze przy sobie i co jakiś czas mierzyć....idzie to opanować white90 |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
DziadekMirek
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
|
Wysłany: 24-01-2011, 22:56
|
|
|
cukrzyca to choroba cywilizacyjna, powszechna jak hemoroidy.
White, wszystko mozna, tylko wymaga to wiekszej samokontroli i odpowiedzialnosci.
Do zobaczenia na wiosennym spocie. |
_________________ Nigdy nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-01-2011, 02:43
|
|
|
Fragu napisał/a: | white90 napisał/a: | poziom cukru spadnie |
No to trzeba go zaraz podnosić - słodyczami, owocami, a jeśli spada bardzo mocno to glukozom
Glukometr nosić zawsze przy sobie i co jakiś czas mierzyć....idzie to opanować white90 |
Tak Fragu tylko ze jak podnosimy poziom cukru slodyczami itd to pozniej trzeba go jakos shamowac na odpowiednim
czyli bierzemy zastrzyk z insulina a wtedy tez trzeba zwracac uwage na to czy znowu nie bedzie spadac a podczas wysilku fizycznego nie jestesmy w stanie tego powiedziec
na cukrzyce choruje juz 15lat
wiec troche o niej wiem
nie mowie ze nic nie moge robic
ale poprostu w niektorych rzeczach wole sobie nie utrudniac zycia hehe
Pozdrawiam i do zobaczenia |
|
|
|
 |
|