Problem z wycieraczkami |
Autor |
Wiadomość |
zula777 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 14:32 Problem z wycieraczkami
|
|
|
Około 2 dni temu coś stało sie z tylnia wycieraczka i przednia.Tzn przednia działa tylko na 1 i 2 a na zmiennym nie działa wcale, natomiast tylna wogóle nie działa. Podobny problem jest ze spryskiwaczami oba nie działaja?Pomocy!!!! |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 04-01-2008, 21:25
|
|
|
niestety przełącznik ten przy kierownicy się zepsuł - świadczy o tym niedziałanie spryskiwaczy. nigdy tego nie rozkręcałem w koltosławie. kiedyś w galancie czyściłem i podginałem styki, jak mi wycieraczki chodziły tylko na najwyższych obrotach... nie pomogło chyba tylko szrot ratuje - zwróć uwagę, żeby ramię, które będziesz kupować nie było zbyt wytarte i zadrapane - nie może się za bardzo błyszczeć na krawędziach... może ktoś ma lepszy pomysł, ale z reguły rzeczy nierozbieralne (no można roznitować) domowymi metodami nie dają się naprawiać, więc trzeba kupić drugie ramię lub dokładnie sprawdzić kostki połączeniowe. przekaźniki są raczej ok - bo inne są do wycierczek a inne do sprzyskiwaczy. napisz gdzie tkwił problem jak już go rozwiążesz
ups, nie zauważyłem, że adres: dublin, ale nie wiem jak po angolsku/irlandzku "szrot", może jakoś podobnie jak po amerykancku - jakiś junkyard?
A jeśli masz dobrą pracę, to kup oryginalną część - ale to żadna rada |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
azazell
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 GL
|
Wysłany: 17-02-2009, 15:50 tylnia wycieraczka
|
|
|
Witam, mam problem, jakies 4 miesiące temu kupiłem Colta 1.3 GL, wszystko jest ok tyle, że nie działa mi tylnia wycieraczka. Byl nawet na warsztacie ale kolesie nie potrafili tego zrobić. Sprawa wygląda tak, że niby wszystko jest ok, jak się podłaczy wycieraczkę przez obejście ( na krótko ), to silnik pracuje i wycieraczka lata, ale z "pająka" pod kierownicą nie idzie. Spryskiwacz chodzi jak się przekręci, więc prąd dochodzi ale wycieraczki nie rusza. Wiecie może o co chodzi? |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-01-2011, 11:21
|
|
|
Może silniczek od wycieraczek odmówił posluszeństwa, albo manetka robi psikusy. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomek

|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-01-2011, 12:07
|
|
|
tomek84 po włączeniu wycieraczek nawet nie drgnęły czy szarpnęło nimi itp. i koniec? Coś mi się wydaje, że spadło jakieś cięgno z tego felernego mechanizmu... |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2011, 12:27
|
|
|
tomek84 a spryskiwacze ?? tylna działa ?? może szczotki na silniku się zablokowały ?? |
|
|
|
 |
Tomek

|
|
|
|
 |
raff89
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ4A
|
Wysłany: 10-01-2011, 14:10
|
|
|
tomek84 sprawdź czy nie robi ci zwarcia na masie gdzieś w okolicy silniczka wilgoć podczas postoju mogła dać o sobie znać |
|
|
|
 |
Tomek

|
|
|
|
 |
cyganz
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 1997 r.
|
Wysłany: 18-01-2011, 22:41
|
|
|
mialem to samo, wycieraczki nie dzialaly + spryskiwacz. Rozkreciłem manetke od wycieraczek i byly w niej zimne luty, ktore przelutowalem - działa juz przez 3 miesiace |
|
|
|
 |
Tomek

|
|
|