|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Instalcja gazowa zalozona co dalej?? |
Autor |
Wiadomość |
eclipse123
Forumowicz
Auto: Eclipse 1gen
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2011, 14:02 Instalcja gazowa zalozona co dalej??
|
|
|
Witam zalozylem ostatnio instalcje do mojego misia wszystkie papiery , faktrue i homolgacje mam . Przeglad robilem z 2 miesiace temu . I teraz moje pytanie czy musze jechac na dodatkowy przeglad jakie sa koszty ?? i ile kosztuje wbicie do dowodu w urzedzie ?? |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
|
Wysłany: 21-02-2011, 22:33
|
|
|
A moim zdaniem gaz w ECLIPSIE to profanacja.Podobnie jak w BMW. |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 21-02-2011, 22:53
|
|
|
romero, bardzo konstruktywna porada, może jeszcze masz coś do posiadaczy Mercedesów, Subaru, Porsche i innego toczydła zasilanego LPG czy też CNG eclipse123 napisał/a: | Przeglad robilem z 2 miesiace temu . I teraz moje pytanie czy musze jechac na dodatkowy przeglad jakie sa koszty ?? i ile kosztuje wbicie do dowodu w urzedzie ?? | Świeżo założona instalka nie wymaga ponownego przeglądu, gdyż zapewne zakładał ją autoryzowany warsztat specjalizujący się w tym procederze i składał układ zasilania na nowiutkich komponentach, które posiadają odpowiednie certyfikaty, etc., także tylko do urzedu z papierami po pieczątke i po sprawie. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
bastek
Mitsumaniak kaktusiarz
Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
|
Wysłany: 22-02-2011, 08:07
|
|
|
eclipse123 napisał/a: | Przeglad robilem z 2 miesiace temu |
chodzi o przegląd do dow. rejestracyjnego? nie musisz. jedziesz w terminie, jak wynika z dowodu za 10 m-cy)
( eclipse123 napisał/a: | i ile kosztuje wbicie do dowodu w urzedzie |
kilkadziesiąt zł opłaty skarbowej
w lublinie jak zadzwoniłem do UM, okazało się że będę czekać ok. 5-6 godz.
ale znalazłem mozliwość umówienia się via internet na konkretną godzinę - wyszło mi, że za 3 dni na 13:30
byłem o 13:20, o 13:40 wszedłem do urzędnika, przed 14 było po sprawie(wcześniej kupiłem znaczki opłaty skarbowej - o wysokości opłaty dowiedziałem się przez tel, czy internbet nie pamietam)
ps miny ludzi, którzy czekali kilka godz z numerkami - jak zobaczyli mnie (wszedł, za 15 min był wezwany, załatwiony) - bezcenne
romero napisał/a: | A moim zdaniem gaz w ECLIPSIE to profanacja.Podobnie jak w BMW. |
robertdg napisał/a: | romero, bardzo konstruktywna porada |
no comments
sam złożyłem wątek w dziale lancer X o LPG. poprosiłem o informacje, bez komentarzy czy się opłaca/czy profanacja... zgdanij jaki efekt..... |
_________________ pozdr,
bastek
auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021- |
|
|
|
 |
eclipse123
Forumowicz
Auto: Eclipse 1gen
|
Wysłany: 22-02-2011, 10:36
|
|
|
romero napisał/a: | A moim zdaniem gaz w ECLIPSIE to profanacja.Podobnie jak w BMW. | moje zdanie jest takie ze zalezy kto jak dba jesli zalozysz instalacje i bedziesz o nia dbal wszystko bedzie ok ja zrobilem juz 3 tys i problemow niema , jesli nie masz instalacji to morzesz pozazdroscicic jak ja tankuje zaa 2,60 a nie za prawie 5 zl ;p . Dziekuje wszystkim za odpowiedzi |
|
|
|
 |
|
|